Bumprider!

Idag har de vart möte på USÖ under eftermiddagen.. Efter de ville vi passa på att gå i lite affärer i centrum på Örebro. Av den anledningen hade vi bara enkelvagn för att smidigare komma fram i affärer, tur nog för på vissa affärer var det tillochmed trångt med enkelvagnen!

En trött & grinig Thea som ville hem och vägra gå resulterade i att vi hoppa in på en barnaffär & köpte en bumpyrider!

Var lite negativ till dom först med tanke på snö osv, av den anledningen köpte vi syskonvagn. Men nu när det var bart på marken var det riktigt smidigt :)


Börjar bli friska!

Thea har vart feberfri nu trots att den kommit och gått lite på slutet. Hostan kvarstår dock men just idag upplever jag att den är lite bättre! :)
Dåligt humör & gnäll tycks också vara en del som kom med förkylningen, mer än vanligt alltså! Jag själv är inte heller i någon toppform då sömnen vart lite bristande med sjuka barn & en nattpigg Mira..

Skulle ha varit på dop igår för mitt kusinbarn Tuvali som skulle döpas! Men Peter jobbade och jag kände inte att det var läge att bege mig själv dit med två barn då Thea är så intensiv, förkyld & bråkig just nu, då kanske vi skulle störa ceremonin!

Idag är vi däremot på landet lite igen :) Perfekt att va här i det soliga vädret så man kan sysselsätta sig lite utomhus!
Thea ska rida sen säger hon, moster Tilda är med hit & ska rida på Pikki så Thea får väl pröva en stund när hon ändå är sadlad & i ordning sen :) lite isigt att dra ut shettisen idag!!

Mira har fått bli ett substitut för den sonen som vi aldrig fick.. Så pappan har köpt en keps till henne :) fruktansvärt söt i den är hon iallafall!! Lägger upp ett litet foto av henne & storasyster indian-thea som hon kallar sig.
Ect-behandling.

Lärorik dag på praktiken idag!
Började morgonen med att få vara med på två Ect-behandlingar. För er som inte vet vad det innebär så kan jag snabbt förklara. Det är en behandlingsmetod som främst används för att behandla depression och mani. Metoden görs under narkos, och då skickas ström genom huvudet som på såvis framkallar ett kontrollerat epileptiskt anfall.
Vi har skrivit om det tidigare i våra skolarbeten så det var spännande att faktiskt få uppleva det man läst teoretiskt i praktiken!

Därefter har jag suttit i en del möten & samtal! Det är skitbra personal på avdelningen här & läkarna bjuder in mig till deras samtal så man känner sig verkligen välkommen & har stora möjligheter till att lära sig!

Förövrigt då? Thea är fortfarande sjuk. Feber & hosta ännu, igår var vi på vårdcentralen men ingen antibiotika i nuläget så vi får avvakta & se! Hoppas snart hon blir frisk för det är verkligen synd om henne nu:( lilla plutt!

Nu är lunch rasten slut & dags att ge sig på eftermiddagen här :)


:( :)

Dagen idag började bra.. Thea var feberfri, trots det så ringde jag vårdcentralen för ett recept på mollipect så Thea kanske slipper kräkas av sin hosta på kvällarna..

Tog ledigt från praktiken idag för att kunna ordna med vårdcentral osv. Men de sa att vi inte behövde komma om inte febern kom tillbaka! Vilket den tyvärr gjorde ikväll :( förstod nästan de för hon har vart lite hängig under dagen tyvärr.. Så imorgon får jag ringa vårdcentralen igen & be om en tid!

Idag var det så soligt och fint så vi tog en liten tur med tjejerna så Thea fick mata änderna lite! Därefter åkte vi till Karlstad för att inhandla en ny skivstång & strosa runt och även luncha lite på Ikea..

När vi var hemma blev de att pröva hemmagymmet lite, jag är riktigt klen verkligen men man kan knappast ändra på den saken om man inte försöker göra någonting åt det! :)

Några foton från dagen på min underbara familj: 


Fortfarande sjuk..

Thea är fortfarande inte frisk.. Snarare blir förkylningen mer påtaglig så hon hostar tills hon spyr & är snorig och tät mest hela tiden.. Stackars henne! Vart dålig och haft feber många dagar nu ju, ringde 1177 förut för att se om de va dags att åka till vårdcentral och kolla upp eller om man ska avvakta ytterligare.. Fick svaret att fortsätta ge febernedsättande och avvakta 3-4 timmar och sen återkomma? Eller annars avvakta tills imorgon och ta en kontakt med vårdcentralen då.. Väljer nog det sistnämnda.. Har hon fortfarande feber imorgon får de bli en tur till farbror doktorn! (vilket förövrigt är ett nöje enligt Thea)

Får hoppas de vänder snart för jag vill inte missa min praktik i veckan! Man blir lite smått rastlös av att bara va hemma med sjukt barn..

Mira är pigg & glad än iallafall förutom att hon är lite snuvig bara.. Vi myser i pyjamas här hemma idag! Thea vill inte va med på kort :/

Hej hej glad tjej!


Fredagens händelser..

Thea har fortfarande feber så dagen fick spenderas hemma! Städat & grejat mest hela dagen känns det som.. Thea är ovanligt pigg mestadels för att ha så hög temp.. Får hoppas de vänder inatt så vi kan planera nåt kul i helgen utan massa sjukdomar!

Vi bestämde med farmor Annika igår att vi ville på bio ikväll så hon kom in ikväll och tog barnen så vi fick åka till Karlstad för att se filmen Hamilton!
Man behöver verkligen egentid tillsammans som föräldrar ibland även om det så bara är för någon timmes bio..

<3

Godnatt & sov så gott!!
Skoldagen..

Idag var det obligatorisk innedag på skolan igen.. Därav blev jag ledig från praktiken för att åka dit istället.. Som jag nämnt tidigare infaller alltid Theas sjukdomar vid skoltillfällen som är viktiga, senast förra veckan då magsjukan var på besök..
Idag vaknade hon istället upp med feber, ont i nacke & rygg!

Som tur va är ju Peter hemma om dagarna nu så jag tog mig iväg ändå, sjuklingen låg i sängen hela förmiddagen och jag hoppades på att hon skulle va frisk när jag kom hem.
Istället visade sig att tempen stigit och låg nu på 39,4 :(

Så morgondagens planer med lek&buslandet som var tänkt blir troligtvis tyvärr inställt:( dagens bamsegympa blev också inställd pga sjukdom, igen.. Besviken Thea alltså.. Suck! Glada barn = glad mamma!

Eftermiddagen blev okej ändå, svärmor/farmor Annika kom in på fika & hade köpt med sig semlor :)
Så vi satt & prata & umgicks tills de blev kvällen..trevligt!


Nu är jag hel slut efter en vecka med massa nya intryck från praktiken!
Nattinatt..


Bra & dåligt!

Praktiken är i full gång!
Kvällspass igår & dagpass nu idag.. Det är spännande och bra folk man är med så dagarna går fort! Fast såklart att man längtar hem litegrann när man vet att sambo & barnen bara är hemma och myser utan mig..

Alla hjärtans dag igår då!
Hade en perfekt stund på förmiddagen innan jag skulle iväg, en promenad i solen med hela familjen & Thea fick lyckligtvis åka pulka till dagis!

Firade inte så värst under dagen med tanke på att jag hade ett kvällspass på schemat. Tjejerna fick varsitt fint allahjärtansdag kort i brevlådan av farmor Annika och
Igår när jag kom hem hade Peter tänt ljus & gjort fint på bordet med blomma & paket <3 paketet innehöll en fin klocka! Perfekt! Ska gå och justera armbandet på den någon dag bara då de var lite stort åt mina smala handleder :)

Natten till idag blev desto sämre, vakna & mådde pyton flera ggr..vilket jag gör än.. Misstänker att de är magkatarr som spökar lite, återigen..

Blev bjudna på god tårta på praktiken idag! :)


Första dagen!

Idag var det min första dag på nya praktikplatsen. Nu har jag alltså 12 veckor framför mig med psykiatri inom landstinget!

Med mina lika många veckor med kommunpsykiatri och lite mer därtill i bagaget så ser man snabbt stora skillnader! Hittills tycker jag att det verkar spännande med båda delarna men jag har ju inte hunnit komma in i dehär med landsting än, jag har mycket spännande och nytt att lära mig :)

En sak som är positivt med landsting där jag är nu är arbetskläder. Jag gillar arbetskläder för att slippa ha mina privata kläder som man annars har på kommunala platsen & även en del andra landstingsområden..
Enda nackdelen med landstingets kläder för en frys-lort som mig är att det är kortärmat men man kan ju inte få allt som man vill!

Bara de att jag fick skåp i herrarnas omklädningsrum för det inte fanns något ledigt i damernas, gissar att grabbarna lär undra om jag hamnat fel ;)

Peter har nu passerat sin första dag som föräldraledig & de va nog skönt tyckte han! Maten var lagad & han hade hunnit plocka & grejat här hemma under dagen, min hemmafru <3
Han har även gjort ett Paracord armband till Mira, hur sött som helst!


Bra dag i tallåsen!

Idag tog jag med mina småtjejer och åkte till tallåsen direkt efter frukost och där var vi tills det blev kvällen..
Lika trevligt där som vanligt! Vi har suttit i solen på den inglasade verandan & fikat. Ätit god mat. Thea har vart ute på gården och strosat runt & lekt med hundarna!

När Mira sov middag passa jag på att ta med Thea & taxen Tilde ut på en liten pulkatur:)

Därefter ville Thea åka traktor så hon fick följa med Jan & ploga gården + ridbanan.. Det var uppskattat men hon somna i traktorn så hon fick nog åka tillräckligt denna gång iallafall! ;)

Fegis Thea har inte riktigt vågat rida ordentligt mer än ett par steg på shettis.. Men idag tuffade hon till sig och ville rida stor häst :) var med och borsta och pyssla i stallet, kan nog bli en häst tjej av henne ändå trots allt! :)

Vi trivs så bra där allihop, det går knappt få med sig Thea hem därifrån, hon vill sova kvar! Nästa gång ska de allt bli en övernattning..men idag var vi tvungna hem i tid för imorgon börjat min praktik :)

Nöjd med dagen ska jag nu mysa ner mig med min älskling & sen försöka sova i tid så man är pigg imorgon..Friska :)

Magsjukan nöjde sig med att stanna hos Thea. Vi andra klarade oss och nu är de 48 timmarna efter senaste spyan passerad! Så nu behöver vi inte akta oss för folk längre :)
Skönt också är att Thea verkat pigg hela tiden förutom just den natten, aptiten är de enda som saknats men den är inte på topp hos Thea hur frisk hon än är iofs! :)

Nu har jag de bra ett tag, hatar att lägga mig själv på kvällarna då Peter jobbar till natten. Men nu har han jobbat dagtid en vecka & sen följer 3 månader föräldraledighet för hans del frånochmed måndag! Så inga mer ensamma kvällar för mig:)

På måndag ska jag börja min landstingspraktik, på psykiatrin i Karlskoga. Det ser jag fram emot! Har hört bara bra om den arbetsplatsen, de enda jag oroar mig för är de tidiga morgnarna och tröttheten när jag inte alls vet hur nätterna kommer fungera här hemma.. Men de lär ju lösa sig :)

Idag ska jag va hemma & tvätta undan allt.. Får se om jag hittar på nåt besök emellan maskinerna eller hur jag gör.. Imorgon har vi bestämt oss för att åka till brattfors och spendera dagen där! Skönt att komma till lite lantlig luft & va bland alla djuren & såklart Britt-Marie & Jan, Thea ser fram emot de! Hon påstår att hon ska rida på den lilla hästen. Fast de gånger innan hon gjort se har hon tyckt de varit läskigt så vi får väl se ;)


Magsjuka..

Det jag fasat för har nu skett.. Trots att Thea va hemma från dagis i nästan två veckor då magsjukan gick så klarade hon sig inte, magsjukan skulle va över denna vecka men hon hann va på dagis 3 dagar innan hon va sjuk..
Svårt med sån smittspridning att INTE bli smittad!

Trots att man förberett med hink bredvid sängen och allt så hamna spyorna ändå i hela sängen & håret på Thea.. Så några duschar & sängklädsombyten har det blivit inatt, tur i oturen att man haft ett par magsjuken här genom tiden jag & Peter vart tillsammans så teamwork funkar bra! En tar barnet - En tar sängen, då blir de snabbt klart!

Skönt nog så har faktiskt Mira åtminstone sovit gott så alltid nåt positivt med natten, räckte med att Thea var vaken inatt..

Som alltid så är tajmingen på sjukdomarna här hemma alltid lika värdelös, de dyker oftast upp lägligt tills jag har skolmöten, obligatoriska innedagar på skolan osv.. Idag var det ett möte med min lärare som jag fick ställa in..

Jag hoppas nu att vi övriga klarar oss från magsjukan, jag har en enskild uppgift som MÅSTE göras klar idag för den ska lämnas in imorgon..

Sålänge ska jag börja vädra, sprita & sanera lite extra här hemma!
På återseende..


Recept.

Efter förfrågan delar jag här med mig av det enkla receptet på vit kladdkaka.
Det var både lätt & gott så det rekommenderas av mig :)

Ingredienser:
2 ägg
2 dl socker
100 gr smör
100 gr vit blockchoklad
2,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker

Såhär gör man:
* Sätt ugnen på 200 grader
* Vispa ägg & socker poröst
* Smält smör & smält därefter i chokladen i smöret
* Blanda försiktigt ihop smetarna & häll därefter i vetemjölet & vaniljsockret
* Häll över i smord form & strö över lagom mängd hallon
* Gräddas mitt i ugnen ca 15-20 minuter
* Vill man kan man strö över riven cocos eller florsocker före servering för att få en lite finare kaka
* Serveras förslagsvis med vispad grädde, MUMS!


Hektisk morgon..

Morgonen blev inte så lugn och harmonisk som jag föreställt mig.. Mira vaknade vid sex ungefär för vilken gång i ordningen det nu var för denna natt och vad överlycklig, hon fick ligga bredvid mig i sängen då en del av mig hoppades på att få somna om några timmar till..men framåt sju kom även Thea så de va bara att kliva upp & mysa framför Bolibompa med de små:)

Sen blev de dags för dagens förberedelse för att äntligen få gå till dagis! Som Thea längtat.. Hållt henne hemma nästan 2 veckor pga bacill skräcken..men jag ringde imorse och kolla läget och magsjukan skulle nu va över och förbi...tydligen..

Tryckte på barnen & mig själv kläder för att klara av en kyla på -9 grader.. Väl ute insåg jag att jag förmodligen klarat en kyla på -30 utan problem för jag blev svett & otäck innan jag ens var halv vägs till dagis..

Mötte även en joggare, han såg fruktansvärt rolig ut! Han hade en sån där mask i ansiktet, typ som ett cyklop över munnen.. För att slippa andas in kall luft, smart men fult!!

Väl hemma så ringer förskolans personal upp och meddelar att Thea spyr.. Lät inte logiskt med tanke på att vi isolerat oss, men men de va bara att göra sig i ordning tänkte jag men lika snabbt ringde de upp igen för att meddela att de tagit fel på barn & att de inte var Thea som var dålig.. Tack och lov..men smittad lär hon väl blivit?! kanske??Jävla skit!

Nu tvättar jag undan allt som finns här hemma och har plockat undan alla gosedjur mm från Theas säng för att förbereda lite, magsjuka kommer ju oftast på natten känns de som så lika bra att rigga och förbereda så gott de går!! Kommer byta handdukar hela tiden och sprita allt som går förebyggande och för att undvika att andra i familjen blir sjuka om en blir sjuk!!

Magsjuka= min största skräck!

Ska nog tröstäta lite vit kladdkaka med hallon& vispgrädde som jag & Thea bakade igår..

Kort på mask/muncyklop mot kyla samt vår goda vita kladdkaka:


Bamsegympan.

Dagens gympapass var en succé!
Thea sprang, klättra & hoppa redan innan gympan drog igång så jag tvivlade på att hon skulle orka va med hela passet.. Men de fixa hon, hon har en del energi skulle man kunna säga!

Enda missen var att ingen sagt till mig att föräldrarna också skulle va med & gympa!
Den var jag inte beredd på med mina tajta jeans men de funka..

Försökte hinna med att fota lite med mobilen men Thea var supersnabb så alla kort blev suddiga & andra kort som vart sådär fanns andra barn med på bild så de laddas förstås inte upp här! :)

Plintarna "klättra upp för farmors berg" var nog det roligaste, och ett hopp ner i tjockmattan!
(med dubbelstuds för Theas del när dunder-mamman kom efter)
Gipsfot..

Igår påbörjade jag mitt täljande på gipsfigurerna och ni såg ju bilden igår på hur de såg ut..
Idag köpte jag sandpapper & slipa ner resten, det tar sin tid kan man säga :)
EN fot klar idag, efter en stunds pillande..
Lite kanter och så finns det ju men det ska väl synas att det är hemmagjord konst! ;)

Imorgon får det bli en hand om kvällen är lugn..
Så kan de bli en tavla klar i helgen innan jag ger mig på Theas bebishand/bebisfot också!Gåstol!

Nu gåstol är på ingång! :)
Köpte ny när Thea var liten..som jag hade tänkt återanvända.. Men de kan va lätt hänt när minnet sviker att den hamnar på fel ställe & därav inte är i gott skick längre! ;)

Som kompensation fick jag en ny av Tessan och jag tror hon beställde en likadan till sin lilla tjej!

Smart gåstol som man kan göra om som gungstol/aktivitets stol medan bebisarna är för små för att kunna gå med den:) på så vis har man användning för den under en längre tid..

Såhär ser den ut:


Svårt att kommentera?

De har ju inte gått kommentera mina inlägg men jag har inte haft tid att undersökt saken något närmare.
Men nu fick jag hjälp av Elin så nu kan ni kommentera igen förhoppningsvis :D

Tidiga morgnar..

Natten va lite kämpig.. Kom inte till ro att somna i tid och därefter va Mira lite krånglig.. Hungrig, tät & snorig! Lilla stackarn, inte lätt för henne att sova gott då heller!

Thea gick upp redan strax före sju så det blir många timmar att försöka fylla ut dagen på. Redan hunnit läst en hög med böcker & sett en halv film.. Men något dagis blir de inte denna veckan! Fortfarande magsjuka där nu när jag ringde och frågade, två till som insjuknat under natten så de chansar jag inte på!

I eftermiddag är de iallafall dags för bamsegympa! Hoppas bara att jag hittar rätt lokal sen ;)

Lånad bild från google:


Kvällens pyssel..

Jag har gjort hand och fotavtryck i trolldeg där gips sedan hällts på.. Nu ska jag tälja bort allt runtom så bara själva handen och foten finns kvar så att de kan limmas på svart papper och sättas i en djup ram!

Det tar sin tid & de flyger gips överallt! Men i slutändan kanske de är värt de? :)

Har hand och fot gips kvar sen Thea va bebis också så jag kan görs matchande tavlor..


Så snabbt gick dagen!

Idag börja dagen med att Peter va på hugget och satte ihop ett tränings schema åt oss :) detta följt av en långpromenad i kylan! Nu ska vi sparkas igång & se till att hemmagymmet blir använt!

När vi kom hem fick vi besök av Becca & Malte! Fikade & stre som vanligt och Malte & Thea lekte bra! Lite hyss som att släpa fram allt ur förbjudna lådor, klättra upp där barn inte ska nå för att ta ner & måla nagelack, leka med dörrar trots protester från mammornas sidor hanns med de också.. Heja heja olydiga trotsålder!!

Det blev en smidig läggning av Thea idag iallafall så Mira kunde badas och sådär på kvällskvisten iallafall :)

Nu ska jag tälja lite gips & sen sova tidigt idag igen! Imorgon är en annan dag..


RSS 2.0