En snart 3 år gammal tjej..

Thea tycker själv att hon kan precis allt själv, hon kan säga alla ord korrekt och förstår man inte vad hon säger så är det fel på vår hörsel eller nåt.. Hon spottas gärna också..
Hon är helt enkelt bäst, hon tror också vissa stunder att det är hon som bestämmer här hemma & att allt hon pekar på är hennes!
Om man hamnat lite på kant med hennes vilja så träder hennes livliga fantasi in & bidrar till historier om hur vi här hemma slår henne..

Kan man göra annat än att älska tidig 3-årstrotts?

Lite roliga skratt får man iaf åt hennes roliga/slarviga talfel..
Hon vill nog kunna mer ord än hon egentligen kan eller så slarvar hon bara, jag vet inte..
 Frågar man Thea om hon kan säga "fickan" så får man till svar "fittan".

Skitsamma hur otroligt påfrestande humör & idéer hon har just nu så älskar jag denhär trollungen över allt annat!
Detta skapar en sorts ångest inom mig på kvällarna när hon lagt sig, det gör ont inom mig när man bråkat & skällt på varann större delen av dagen..

Lägger upp ett kort på henne från morfars 50-årsfest när hon rocka på dansgolvet långt efter egentliga läggdags, min lilla partypingla ♥Och en annan favoriiit på min älskling som jag nog ska ta & beställa en förstoring av snart..


Spännande tider! :D

Helgen gick jättefort, det var verkligen fullt hus här i lördags då vi firade Jasmine!
Tror vi var 23 personer här inne när alla var på plats! :) Det var livat värre då alla barn sprang omkring & lekte men dom hade riktigt kul iallafall & det är väl huvudsaken!

Förbereder lite ballonger:Förbereder tårtan, 3 medhjäpare gjorde denna skapelse som tillslut fick ett motiv av Snövit & hennes häst..
Med ett såntdär färdigt oblat som ska smälta ihop med grädden, Thea fick en sån med Hello Kitty på sin födelsedag & det blev jättebra. Denna gång var det inte samma typ av oblat så det smälte ihop dåligt med tårtan tråkigt nog. Men den var god att äta iallafall & det är väl huvdusaken! :)

Annars känner jag en enorm spänning inom mig.. Idag var jag hos barnmorskan, för kanske sista eller näst sista gången? Beroende på när den nu bestämmer sig för att komma :) Det är ju 19 dagar kvar tills BF, men andra barnet brukar eller kan väl komma tidigare än första sägs det ju enligt nån statistik.. Så egentligen kan det ju bli närsomhellst nu, och självklart kan det lika gärna bli så att jag får gå över flera veckor.. Det gör ju hela grejen väldigt spännande faktiskt att inte veta när det blir..

Första barnet kändes som skitsamma när det blev för jag hade inget att anpassa mig till utan kunde bara åka in & sen var det oviktigt hur lång tid det nu skulle ta. 
Denhär gången känns det som mer måste stämma in! Saker jag tänker på:
* När på dygnet blir det?
* Kommer Peter jobba & kommer han hinna hem?
* Kommer det passa & lösa sig enkelt med barnvakt till Thea eller Thea & Jasmine om hon nu är hos oss?
* Kommer Thea behöva se mig ha ont & hur kommer hon isf reagera känslig som hon är?

Nu har jag iallafall nåt stadiet där jag drömmer om förlossningen, och vaknar upp & känner efter lite extra noga för att jag inte ska ha någon form av smärta ;)

♥ S P Ä N N A N D E   T I D E R


Säsongsstart & födelsedags kalas!

Denna vecka har bestått av en släng av magsjuka för min del, som iofs var ganska snabbt övergående.. 
Även en hel del studier har hunnits med, fick lite komplettering att göra både på enskild uppgift & grupparbete men det är inte så lätt att veta vad man ska ha med & inte när studiehandledningen är minimal..
Kämpar på så gott det går nu så jag inte har massa skolarbeten släpandes när bebisen kommer. 
Ganska bra motivation måste jag säga!
(23 dagar kvar till BF, vad är det för löjlig siffra? Närsomhellst är h*n här hos oss!)

Idag kommer Jasmine hem till oss igen, denna gången hoppas jag verkligen att alla i hushållet håller sig friska så att morgondagens kalas blir av! Inge kul alls att se den besvikna blicken förrförra helgen då vi fick förklara för Jasmine att det inte blev något kalas pga att man smittas när man varit magsjuk. Hon som bjudit så många gäster! Men men, vi tar igen det denna helg & jag hoppas hon blir nöjd! :)

Nu ska jag vila lite & titta på den 8:e säsongstarten av Grey's Anatomy, dubbelavsnitt ;)


Speckat schema!

Känns som jag har nåt att göra & nåt uppskrivet i kalendern hela tiden! Vilket iochförsig är ganska bra för det får tiden att gå lite fortare!

Igår morse var jag hos barnmorskan på ett rutinbesök, allt såg bra ut! Huvudet ligger där det ska och är nu LITE ruckbart istället för rörligt som det var senast jag var där! :)
Idag är det 32 dagar kvar tills Lilla Ru är beräknad att komma till oss, men h*n kan ju välja att komma både före eller efter det datumet! :) Det börjar kännas lite spännande att det är så nära nu! :D

Tiden från fredag kväll fram tills idag har vi suttit mest isolerade för att undvika att smitta folk & alla i hushållet har varit lika uttråkade tror jag! I måndags tog vi oss en tur i skogen för att plocka lite svampar & fika lite utomhus i det sköna vädret, vi hade med oss Wilma också som skutta runt i skogen & rullade sig i all ljung hon såg...tur att ljung inte fastnar nåt i pälsen heller :S
Skönt att komma ut en liten stund men den stunden förhindrar inte tråk-känslan som återkom samma stund man kom hem! :P

Rediga svamplockare:Peter klarade sig inte från den märkliga magsjukan, utan insjuknade häromdagen, var lite bättre igår & idag är han helt plötsligt sämre igen :( Jag & Thea har hittills klarat oss, jag tvättar, vädrar & spritar allt som går här hemma tror jag men vi får väl se hur det går! Jag & Thea har istället fullt upp med att vara förkylda!

Innan helgen SKA vi alla vara friska! Min pappa fyllde nämligt 50 år igår, så på lördag ska vi till Björneborg på 50-årsfirande. Ser fram emot att äta god mat & träffa alla härliga släktingar! :D
Grattis pappa/morfar!! ;)Baciller all over the place...

Helgen blev inte alls riktigt som vi hade tänkt oss..
I fredags åkte vi & storhandla inför kalas, riggade med massa tårt tillbehör & lovade småtjejerna att vi skulle göra tårta & fixa fika på lördagsförmiddagen. Vi hade bjudit massa gäster till Jasmines 5-årskalas!
Men, natten till lördag kommer Jasmine in till oss och säger att hon spytt i sin säng :( Magsjukan kom visst på besök! Kalas inställt & två väldigt besvikna tjejer hade vi här hemma igår när det inte blev något tårtbak som vi lovat...

Thea snorar & hostar som en tok, men har hittils (tack&lov) klarat sig från magsjukebacillerna, känns inte som jag ska hoppas på för mycket än med tanke på att bacillerna finns kvar & smittorisken ännu existerar även fast att Jasmine mår bra nu..

Denna helg blev att vi fick spendera i karantän, riktigt uttråkade är vi allihop!
Utöver städ & tvätt efter magsjukans tillbehör har vi inte gjort mycket alls..
Tror tjejerna hunnit vänt uppochned på sina rum & hunnit lekt med det mesta..
Pärlat, målat vattenfärg, fingerfärg & plöjt ett antal barnfilmer har vi också gjort!
Världens längsta helg! :(

Imorgon är ny vecka, dags för nya skoluppgifter & en speckad kalender med alltmöjligt..
Hoppas veckan kan vara en frisk vecka för både barn & oss vuxna!

RSS 2.0