Första tanden!

Idag har Mira vart på Bvc på läkarkontrollen- 6 månaders kollen.
Hon blir ju 6 månader på måndag! Vikten visade 8,5 kg vilket innebär att hon gått upp ett kilo på en månad, vår lilla knubbis..

Idag när jag kom hem skymtade ett litet vitt gryn i hennes mun, nämligen hennes första tand! :)

Liten blir stor, helt enkelt...


Utvecklings samtal!

Ligger lite efter i mitt bloggande.
I tisdags utöver två sjuka barn, praktik & jobb hann jag även klämma in ett utvecklings samtal på Theas förskola.

Fanns bara positiva saker att säga om Thea! Väl utvecklad i sitt sätt att leka, nyfiken & vill lära sig, hon är omtänksam mot sina kamrater och verkligen bryr sig, hon är duktig med sin hygien osv.
Vilket gjorde mig väldigt glad och stolt förstås! Jag fick ju alltså ett kvitto på att jag lyckats med något bra i min uppfostran av denna underbara unge!


Mamma-presenter!

Idag kom ett paket i lådan! Det är alldeles för lätt för min sambo att beställa saker från internet..

Dagens skörd var en pyjamaströja till mig med text & bild på mina underbara döttrar, en mugg med foton på dem, samt en penna med texten " Peter är lite bättre än Elin " (vilket måste vara ett tryckfel...? )

Tack så mycket Peter!
Små oväntade goda ting i vardagen gör mig jätteglad! :)


Morgonfoto!

En bra rutin har vi kommit på, när min sambo jobbar dag skickar jag morgonfoto till honom & när jag är borta på dagen så skickar han foto till mig.

En väldigt bra start på dagen blir de! Man kan inte bli annat än glad av att se henne...




Insektsfälla!

Idag var inspectera eller vad dom hette här på besök. För att se vad dom kan göra gör att hjälpa oss med våra oönskade besökare. Vi fick till en början några inseksfällor. Stora kartonger typ med klister i botten som insekterna ska fastna på, och om de inte blir bättre så får lägenheten besprutas men då kan vi inte bo i lägenheten på ett tag.

Har ju krascha några av deras bon & sprutar lite radar där dom hållt till så dom borde väl inte trivas så toppenbra här snart..


Majsbågar!

Igår var det premiär för att testa majsbågar för Miras del, hon tyckte inte det var så gott om man titta på hennes ansiktsuttryck men hon tvingade sig själv att äta upp två stycken ändå :)

Tror de var spännande att kunna hålla i något ätbart själv.


Härlig eftermiddag!

Det blev en skön skogsrunda igår! Och jag måste säga att det var riktigt skönt att få gå någon annanstans än omkring stan! Luften känns lite friskare, Thea kunde springa fritt (Sålänge de inte var uppförsbacke för då är man bekväm och åker vagn), och framförallt så är de mer tyst!!

Det har både för & nackdelar med att bo så centralt som vi gör men en skog i centrum typ omkring där vi bor vore fint!

Det är tungt när det går uppför tydligen ;)


Slö-söndag!

Idag är de en seg söndag! Tjejerna sov bra inatt men jag vakna istället upp förkyld & trött av de istället. Så de blev en lugn & skön mysmorgon i sängen för mig & småttingarna medan min sambo va & jobbade..

Än idag har vi inte hunnit eller orkat gjort något speciellt.. Städat & plockat lite hemma, lekt & myst med barnen och just nu står pyssel på schemat för Theas del när lillasyster sover middag..

Thea har beslutsångest över vilket pyssel hon var sugen på att göra så vi fick plocka fram lite olika: glitterpennor, vattenfärg & pärlor/pärlplattor..


Skräddarsydd kostym..

Peter beställde sig en skräddarsydd kostym för att va förberedd inför Miras dop.

Ja, inget av måtten stämde när vi mätte.. Men man behövde nog inte mäta för att avgöra att nåt har blivit lite fel här? :)



Nya nappar!

Det löste sig smidigt med att få Mira att ta en ny sorts nappar.. Blev Avents nappar istället då dom var ganska snarlika i själva sugdelen pluss att de är bredare kant så den inte ska få plats i munnen.

Peter tycker sen ser ut att va från vår tid när vi var små, alltså uråldrig. Men hellre de än att den fastnar i munnen! :)


Dopdagen!

Nu är det 3 år sedan Thea döptes!
Vad tiden går fort.. Fina, fina tjej!


Äckliga djur!

Då & då kommer de några äckliga sorters spindlar på besök i vårt hem. Dom är såpass stora att man reflekterar över dom när man ser dom i ögonvrån när man sitter och ser på tv oså trots att de är kväll & halv mörkt/mörkt. Dom kommer liksom & joggar!

Vi jobbar på att utrota dom. Har mmsat bild till hyresvärden & bett om nåt gift.
Några hus spindlar kan man stå ut med men domhär? Spindlar med håriga ben är inte okej.. Typ 5 cm stor var denna, och de är ändå inte den största vi mött där hemma..



Nöjd med tillvaron..

Jag har fått jobba lite extra på ett boende för personer med psykiskt funktionshinder den senaste veckan! Tog kontakt med dom i onsdags och var behövd redan på torsdagen & i helgen med! Denna vecka har jag också två pass inbokade & jag trivs! :) dryga ut kassan lite är aldrig fel, dessutom på ett jobb där jag verkligen trivs..

Slutspurten på skolan nu med, har ett arbete kvar att göra, det är typ del 2 på examensarbetet men projektplanen är i sin ordning så de ska va ganska simpelt fixat bara man tar sig tid, vilket är lite svårt just nu med praktiken men den är snart slut även den! :)
25:e maj är det examination för min del & då är jag färdig skötare och hoppas på att platsa inom psykiatrin lääääänge!

Fast innan jag satsar på framtiden ska jag va hemma & njuta av min bebis! Och min stora tjej också förstås :)
Jag ska alltså vara föräldraledig.


Varning för MAM´s nappar!

Mira fick av någon anledning börja med MAM´s nappar då hon var liten då jag läst/hört att de skulle va bättre för tändernas än Esskas nappar som Thea hade. Det ångrar jag bittert!
Första gången hände för någon månad sen då jag skrev här i bloggen om att nappen fastnat på högkant i hennes mun, den nappen var den som var från 0-6 månader. Mira var 4 månader. Men av säkerhetsskäl så bytte jag till MAM´s nappar som var från 6 månader för att samma sak inte skulle inträffa igen..

MEN, detta hände igen.. Igår när vi var på besök hos Lene & underbara lilla bebis-Thilon..
Trotts att Mira låg i soffan precis bredvid mig så var det ordnat på bara några sekunder..
Mira greps såklart av panik/chock och tårar.. Jag med!! Lene fick hjälpa till att försöka bända upp munnen lite eftersom Mira säkert av paniken biter ihop lite extra och jag fick vrida/dra samtidigt och ganska hårt dessutom för att få loss napp-helvetet!
Lång stund efter va snuttan ledsen & jag blir själv såpass påverkad att jag själv bara vill lipa jag med..
Gör så ont i hjärtat när sina barn är ledsna!

Läste på internet om detta och fler har råkat ut för samma sak de senaste åren med just MAM´s nappar..
Att dom inte åtgärdat problemet när så många råkat ut för detta?!
Svaret konsumentrådgivningen kommit med är att barnen iallafall inte kan svälja nappen? Nääe? Det är ju tur!! Men vad skönt är de att ha en stor jävla napp som spjärnar upp munnen då & inte går att få loss utan våld?
Och hur kan dom anse att det är okej?

SÅ idag har jag införskaffat lite andra nappmärken för att se om hon kan lära sig att gilla någon annan modell, men hur lätt är de när hon haft samma sort i 5 månader?

MAM´s jävla skitnappar!!



Vår påsk!

Dagarna rinner iväg här hemma & jag är helt efter i mitt skrivande i bloggen, prioriterar min lediga tid på hemmet, sambon & barnen. Trots långledig påsk kom inte ett enda inlägg upp här.

Men påsken var en lyckad påsk!
Den innehöll allt som en påsk ska innehålla: många påskägg, påskris med fint pynt, påsktårta som jag & Thea gjort, påskmat med mamma, middag med svärmor & mer därtill. Dock en lugn & långledig helg. Lugnet pga Theas hälsa!

På påskaftons kväll fick jag ett efterlängtat sms av min kusin Lene! Nämligen att hennes & Andreas lilla son kommit till världen, en liten Thilon! (imorgon ska vi hälsa på den lyckliga familjen & träffa nykomlingen)



Bebisar!!

Man saknar såklart båda sina barn när man inte är med dom, men just längtan efter sin bebis blir ganska mycke mer påtaglig på dagarna när man är ifrån henne.. Man ser andra bebisar på sjukhusområdet & man kollar på almanackan på väggen på de söta små bebisfötterna & bara saknar!

Vi prata mycket om just bebisar på praktiken idag, om min längtan & min separationsångest. Kanske för att man inte hinner med bebismyset på samma sätt nu när de inte är första barnet & jag dessutom är borta på praktik en del? Jag vet inte riktigt..
Men en sak vet jag & det är att jag är helt bebisgalen!
Från att ha vart ganska bestämd på att Mira nog är sista bebisen har jag nu ändrat mig.
Hur ska man kunna bli "mättad" av bebisar & kunna känna att man är "nöjd"?

Nä, nu sover mina kids för idag & jag nöjer mig med att dela med mig av några bilder på mina båda tjejer när de var 5 månader bägge två.. Inte ett dugg lika till utseendet, men precis lika gooa bägge två!




Flätor!

Thea är oftast fast beslutad om att man inte får göra hennes hår iordning. Man får va glad om man ens får borsta de!

Hennes hår är så lockigt & yvigt så jag har ett tag velat fläta de för att se hur långt hår hon har egentligen när de inte burrar upp sig. Moster fick pröva & nu gillar hon de såpass att hon önskar flätor även till dagis imorgon :)


Sjuka..

Thea äter sin 9:e dag på penicillin kuren och är inne på andra dygnet med hög feber. Ringde sjukvårdsupplysningen och fick en tid på jourmottagningen idag, ska dit 13:15 och se vad dom har att säga. Känns kanske inte som om hon fått penicillin mot rätt sak men vi får väl se.

Så svårt att planera dagarna när barnen är sjuka. Blir bara filmtittande & måla vattenfärg i princip.

Men men, systermys här hemma på morgonkvisten. Dom är så söta!


RSS 2.0