Svårt!

Senaste veckorna har Thea varit extremt svår att sysselsätta. Det känns som om allt man gör leder till konflikter, svår treåring minst sagt!

Rastlösheten, alla små hyss och de provocerande tendenserna blir knappast bättre av att hon går hemma med oss hela dagarna heller ;) men resten av veckan kommer bli bättre tror jag..
Imorgon har vi en playdate inplanerad, på torsdagen är de gympan, på fredag ska vi besöka kusinerna & Mia i Björneborg och på lördag ska vi på dop. Kanske blir lättare om de händer lite skoj runtom :)

Mira har börjat bli duktig att greppa leksaker och kan hålla lite själv när hon väl får chansen, men även där är Thea snabb att rycka ur handen på Mira..
Och lyssna på vad vi vuxna säger går ju inte! Man känner sig som förälder så himla tjatig och trött på små konflikter som är hela tiden gällande de simplaste grejerna när man vet hur underbar, duktig & go hon faktiskt kan vara mot både oss och lillasyster egentligen och vanligtvis men nu har hon bestämt sig att va lite extra vrång.. Jag vill att all tid ska va glad & bestå av lek & bus istället för gap & protester..

Frågade igår på Bvc efter lite tips och råd men de var tydligen bara att vänta ut åldern...

Dagen i bilder



Trött, trött, trött..

Trodde Mira klarade sig utan feber när hon sov så mycket igår kväll & inte alls kändes varm! Men inatt när det var dags för första matningen var stackarn kokhet kände jag:( första febern för lillplutt! Tempen låg på 38,5 om nu termometern visade rätt.. Tät och snorig vad hon med så de rossla så de fick bli lite näsdroppar och mat bara så somnade hon snällt om sen <3 nästa
matning va hon inte alls lika varm så det verkar va ganska snabbt övergående efter sprutan! Får se hur hon verkar när hon vaknar sen.

Och på tal om termometer, vad är rätt? Jag har läst att man inte ska använda örontermometer på så små barn pga de har så trånga hörselgångar att tempen sällan blir korrekt.. Men jag frågade på Bvc igår och sköterskan där tyckte att vi kunde använda den?

Thea är ledig idag igen.. Ringde förskolan och hörde hur det var och dom föll fortfarande en efter en av magsjukan, även personalen.. Chansar inte!! Frågan är vad jag ska hitta på hela dagarna nu för att sysselsätta henne istället för att göra nåt med skolan??

Morgonens mys i soffan bestod av en flaska välling i mammas knä:


Bekväma möjligheter!

Imorse var vi återigen påklädda, ute och redo för en promenad till dagis. Då telefonen ringde. Det var personalen från dagis som ringde och varnade för magsjuka! Som jag bett dom, eftersom jag läser på distans är mitt schema såpass flexibelt vanligtvis så då kan jag ha thea hemma. Så jag uppskattar verkligen att personalen ringer och informerar!!

Istället blev de en kall promenad i kylan och sedan hem & dra igång städ och tvätt.. Thea tycker de är kul att få hjälpa till så de funka ju bra:)

Efter Bvc besöket tog vi oss en fika på nya fiket, The coffee Corner. Skönt när man är lediga allihopa & bara göra vad man vill utan att bry sig nå värst om tiden!!

Därefter fick Thea åka till mormor en stund och Peter fick roa Mira så jag kunde påbörja min enskilda uppgift! Kom igång rätt bra så de känns skönt, en del kvar att göra men de hinns ju :)

Mira har vart lite ledsen efter sprutan, och trött! Så vi får väl se hur natten går nu..

Ger den ett försök till lite sömn iallafall..
Nattinatt!


Tre månader!

Idag blir mitt minsta hjärta hela tre månader, detta innebar då en tremånaders kontroll på Bvc samt vaccination för henne!

Vägning och mätning gick bra, hon följer kurvan fint och väger nu hela 6 kilo & var 61 cm lång! :)

När de var dags för vaccin så valde jag och Thea att gå ut ur rummet och lät Peter ha hand om Mira då, tycker de är så hemskt! Men hennes hjärtskärande skrik hördes ända ut och fy vad ont hon hade ;( stackars min lilla plutt!! Fick amma henne efter för att försöka lugna ner henne men direkt hon ammat klart så var hon lika ledsen igen tills hon grät sig till sömns strax efteråt..

Nöjd tjej sitter i soffan på fm:


Dryga ut kassan?

Idag har vi haft en hemmadag! Bara grejat hemma & myst! Även pärlat, målat vattenfärg och lite annat för att sysselsätta Thea också förstås:)

Äntligen har vi tagit tag i grejer som inte används som bara legat i skåpen och tagit plats, och lagt ut dessa på tradera! Inte allt men en del, kanske elva aktioner nu? Peter hade lite dataprylar & Lost-boxar och jag bestämde mig för att sälja min doppler/hjärtljuds apparat! Eftersom jag inte är gravid längre & inte planerat att bli de än på ett tag så gör den ingen nytta här:) så är ni gravida och vill ha en sån så in & buda på tradera vettja! Många aktioner har redan fått bud så det ser ju lovande ut:)

Fasen jag hinner inte med att blogga om hälften av allt vi gör så de blir bara röriga inlägg när jag väl uppdaterar, hmm..tappat snitsen på de!



Träning i fokus?

Pappan i huset fick för sig att vi behövde en träningsbänk hemma, så det blev igår en tur till Karlstad för att införskaffa en sån! :) fick mig en genomgång på lite övningar som vi ska köra här hemma framöver & de blir nog kul! Så slipper Peter lägga sin träning på hyllan också under sin tremånaders pappaledighet, tar ju lite mindre tid när man kan hållas hemma när tiden finns :)

Alla utom Mira har nu testat bänken & lite tillbehör!

Idag fick Mira istället pröva sin hoppgunga som hon fick i julklapp! De är egentligen från 4 månader men Mira är ju bara 3 på måndag, men en kort pröva-på kan ju inte va någon fara, det va iallafall en succé så de blir nog kul när hon blir lite större :)

Lägger upp ett par mobilfoton från när Mira spottas & hoppar hoppgunga och när Thea testat bänken ;)


Gympa!!

Idag har det varit en lång dag! Börja dagen med att skjutsa sambon till jobbet följt av att lämna Mira hos bästa barnvakten/moster där hon fått vara under arbetsdag och skoldag, för att sedan ge sig iväg till skolan i Linde.. Idag var del ett av tre för MI!

När jag kom hem stod maten på bordet och familjen var åter samlad efter att Thea tillbringat natten hos mormor. Vilken sambo som hämtar alla kids & lagar mat :)

Nyss fick dagen det bästa avslutet för Theas del, KGS ringde och meddelade att Thea fått en plats i gymnastik gruppen! :)
Det är ju superkul! Thea älskar att härja & röra på sig och trivdes bra på utomhusgympan i somras så de blir kul för henne att ha en egen aktivitet! :)
Nöjd Thea somnar nog gott närsomhellst..

Somnar nog gott jag med men först ska jag kolla på One Tree Hill..

Lägger upp ett par bilder från igår, nöjd Thea som åkt lite lastbil och lilla Mira på öppnis..


Söt jag är!

Mamma sitter och pepprar Facebook med massa foton från barndomen. Kan ju säga att en del är riktigt skämmiga men jag hitta ett foto där jag var så otroligt söt!

Blondi <3


Man blir skadad!

Man blir smått förstörd av ett hektiskt liv som studerande småbarnsförälder tror jag! :)
Dels är man inte van med så många lugna stunder utan man håller tempot trots bristen på sömn..
Alltid finns det saker att göra & när de inte finns nåt att göra känner man sig tom?!

Igår fick Thea för sig att hon till varje pris skulle till farmor & farfar idag, vilket hon fick!
Så dagen idag har Thea ägnat åt sin packning, efter tre så kom farfar & Thea var överlycklig av att få säga hejdå & slippa mig och Mira en stund..

Strax innan Thea åkte så åkte även min sambo iväg till jobbet för sista passet denna vecka.
Det innebär att jag varit ensam hemma med Mira sen i eftermiddags, och aldrig har en eftermiddag känts så lång! Börja krypa i fingrarna på mig redan direkt. Jag har vart ute & grejat hos Hopphopp, plockat rätt & grejat i hemmet, lagat lite mat åt mig själv, kollat serie, lekt & myst med Millie Mira.. Känns som dagen måste va slut snart för jag känner mig helt tom på idéer vad jag ska hitta på? :)

Man behöver säkert dethär lugnet ibland med bara ett barn hemma så man har tid att bara va, utan att trottsa med sin 3-åring samtidigt som man har en bebis som kräver sitt & allt annat som ska göras runt om.. Men rastlösheten/tröttheten gör det till en helt skum känsla!

Jag undrar hur min sambo ska klara sig i vår med tanke på att han är snäppet värre än mig med att bli rastlös, han ska nämligen vara pappaledig i tre månader då jag har min sista praktik i skolan :P
Känns förövrigt skönt att plugga samtidigt som man har bebis hemma för vi spar ju ganska så bra på våra föräldradagar :)

Jag vet ju iallafall att Thea har det bra & kul där hon är så jag får väl försöka njuta av lugnet, ta med Mira in i babysittern till badrummet så jag kan ta en lång dusch utan stress! Och sen när Mira somnat ska jag nog beställa några hundra kort som behöver komma hem hit till våra tomma album :)

Känns skönt ändå, nu vaknas helg & bara massa mys med min familj! ♥

Ett snart ett år gammalt kort på Thea:




Torsdagens händelser.

Min lillebror fick sitt körkort idag! 😃 bra jobbat & grattis Emil!

Idag har jag även rensa lite bland Theas leksaker.. Peter montera upp en ny förvaringshylla till alla leksakerna så de ska bli lite bättre ordning, allt fick ingen bra plats där förut efter jul & födelsedag så de kändes som man byggde hög på golvet.. Men nu är de ordning på grejerna 😉

Lene kom förbi på en fika också, så fick jag känna på goa bebismagen också! Thea & Lene spela lite fiskespel & sen fick de bli en utprovning av ballerina dressen som Thea fick i födelsedagspresent! 😄

Nu är de läggdags, Thea ska få vara ledig från dagis imorgon. Hon ska åka till badhuset med sin farfar & även övernatta hos farmor & farfar tills på lördag!

Lägger upp ett par kort på godingen sen är de läggdags för min del..



Ny header..

Nu har jag äntligen fått en ny header här på bloggen..
Den gamla va sedan jag var ensamstående mamma och bara Thea fanns med,
men de har nu min sambo justerat åt mig!


Hur gör man?

Jag undrar hur man vänder en haklapp/drägglis ut och in? Med avigsidan ut? När den bara har två sidor.. Kan någon förklara det för mig med tanke på vad tvättrådet säger:


Pustar ut..

Stress & fläng idag.. Började morgonen med att bli sen hemifrån & sen till dagis då jag & Mira skulle till örebro för att greja grupparbete & ha handledningsmöte på USÖ.

Väl påväg så ser jag att jag måste tanka, stannar för att göra de & då funkar inte kortläsaren? Inte ett dugg stressande :/

Sluta med att jag var nästan en timme sen innan jag var på plats. Men dagen gick bra ändå :) Mira har skött sig exemplariskt! Vart glad & busig, tror inte hon skrikit en endaste gång på hela dagen.

Väl hemma hos Thea igen efter dagen så har kvällen bestått av massa bus & lek så det resulterade till en bra dag ändå trots den dåliga starten. Saknar min sambo bara, träffades bara som hastigast imorse & nu jobbar han tills inatt..

Mira har även skrattat ljudligt för första gången idag, härliga känslor som dyker upp i kroppen på mig över mina barns alla framsteg..

En annan härlig känsla är när Thea & Mira sköter sig exemplariskt på samma gång på kvällen så man kan läsa en saga i lugn & ro utan stress trots att man är själv hemma med dem :)


Vardagsplugget igång igen..

Nu är de vardag igen och dags att återuppta sina studier, ska se till att va väl förberedd inför morgondagen. Imorgon ska vi göra ett grupparbete på förmiddagen så då bär de av till Örebro igen :P
På eftermiddagen imorgon ska vi va på USÖ för handledningsmöte igen, så hela dagen försvinner nästan men så är de ibland.. Mira får hänga med mig överallt på lite alla möjliga grejer hon! :) Tur hon är snäll!

Matilda skicka över lite bilder från gårdagen på våra små godingar också föresten! :)
Lägger upp ett par stycken men sen är det förbud för mig att besöka andra sidor än sånt som gäller skolarbeten, annars blir jag aldrig klar! ;)

Mamma&Mira-mys ♥


Matilda & Mira myser:



Mina tokiga tjejer:


Tremänningsmys med fina Tuvali & lilla Mira:

Träningsvärk?

Igår vad jag & Annelie iväg till badhuset för att träna tre pass.. Första passet var Zumba, andra passet var Easy Line & det tredje var stepmix. Riktigt kul var de! Easy Line var nog en av de grejer jag kan tänka mig blir ganska enformigt. Varv på varv samma sak var inte superkul kanske men det är väl träning det med!

Idag känns de lite i axlar & armar efter de övningar med tyngder man hade i stepmix passet. Otränad som man är så är de ju inte konstigt att de känns i kroppen såhär dagen efter tre pass och jag hade inte väntat mig annat :)

Igår hann vi även med att sälja av akvariet! Riktigt skönt att bli av med. Visst de är fint att ha men de kräver en hel del jobb kring rengöring faktiskt och se tröttna man ganska så fort på! Lite över ett år bara som vi haft de :)

Idag har jag,Thea & Mira varit i Örebro hos Matilda, Tintin & Tuvali. Uppskattat av både oss vuxna och barnen:) Thea sa innan hon skulle sova att hon ville åka dit igen på måndag så de får allt bli fler ggr snart, men inte just på måndag! ;)

Thea har nu gått & lagt sig fjärde dygnet utan sin älskade napp. Och hon har ens inte frågat efter den idag :) tydligen snabbt gjort att bryta en sån vana kanske? Jag är iallafall stolt över att hon är så duktig & att de går så bra med såna framsteg, mycke bättre än jag väntat mig. Jag var inställd på hjärtskärande skrik & protester ju.. Älskade unge <3

Här har vi tremänningarna Mira & Tuvali:


Sluta med napp? :)

Idag var vi hos läkaren för att visa upp Theas utslag runt mun som blossar upp till & från i en månads tid, fick tips om en salva och så tala han om att nappen förmodligen var boven till allt ont!

Vilken lycka att läkaren förklara de för Thea! Vi har ju försökt ge bort nappen till grisarna på mariebergs skogen osv men sen kom kompromissen att hon bara fick ha den när hon sov! Tills idag ;) nu får hon inte ha den alls. Trodde de skulle bli ett jävla liv när de blev läggdags. Men hon tjata lite innan & sen hon lansoh har de vart knäpptyst :)

Får väl se hur natten och morgondagen går.. Kunde ju va skönt om hon klarade av de nu denna gång, för både huden & tändernas skull! Klarar hon de ska hon få en belöning av mig, vad nu de kan tänkas vara:)


Intressen?

Dehär med intressen & hobbys, vad svårt det ska va! För några år sen kunde jag enkelt svara typ hästar & hundar. Då jag både red hästar,körde shettisar, man tvätta/borsta och fjorde djuret fint, packa matsäck och åkte på utställning hela dagen lång med antigen häst eller hundar. Jag saknar mina intressen.

Nu är mina intressen...ja vad är mina intressen? Jag vet inte om jag har några. För man kallar väl inte sin familj & vänner för ett intresse precis? Och det är ju dit den största delen av min tid går:) utan att klaga för jag älskar att spendera tid med dom allihop.

Däremot så avundas jag min sambos påhittiga sida.. Han är driftig med träning & lite av varje.. Kan spontant kasta sig på cykeln & cykla ett par mil.. Eller köpa en trasig bil bara för att ha nåt att laga & sen sälja. Föreslagit att vi ska cykla vetternrundan och åka wasaloppet tillsammans. Men jag är för realistisk :) vem ska passa barnen? De krävs träning och tid medmera..
Han är superspontan på nya idéer & intressen!

Älskar hans driftiga och idérika sida & hoppas den kan smitta av sig på mig snart!

Sambons senaste påhitt att pyssla med, nämligen Paracord! Nån form av militärt armband man gör för att alltid ha med sig stark lina tillgängligt. Måste säga att han lärde sig snabbt & bra blev de:)

Thea har fått sig ett också men här är bild på ett armband han gjort till min lillebror :


Komplicerat.

Igår var de Zumba som gällde för min del! :) det var riktigt kul & lagom jobbigt! Jobbigt nog för att va jobbigt men inte jobbigare än att man klarade av de ;)

Trött som ett as, så blev de lite käk & film med älskling efteråt innan vi kom i säng. Va skit trött pga att Mira vart vaken natten innan så jag såg verkligen fram emot att få sova.. Men de gjorde inte Mira för hon hade ju vilat upp sig tidigare på kvällen:/

Mira är så komplicerad bebis nattetid, hon vet nog inte själv riktigt vad hon vill ibland känns de som. Så ofta som hon äter, i snitt varannan timme så finns de inte en chans att hon är hungrig. Ger jag henne nappen så går de fem minuter så är hon inte längre nöjd med den utan har spottat ut den. Kliver upp & ner ut min säng fler ggr än jag orkar räkna. Ikväll ska vi försöka hjälpas åt att hålla henne vaken en stund till så hon får en bättre dygnsrytm om de nu går:)

Det tar på krafterna när man har sån brist på ordentlig sömn. Så går man upp idag & ska göra Thea redo för dagis men då vill inte hon dit!? Hon säger att hon går ont i magen då. Thea som tjatat hela jullovet om att få gå dit vill plötsligt inte? Ringde dagis och sa att Thea kommer lite senare. Och gav henne mer tid hemma & berätta att Minna på dagis väntar på henne och vill leka krokodil. Tillslut så gick hon med på de!

Tur att dom är världens sötaste & bästa emellan de svåra bitarna! :)


Vt-12

Nu är vårterminen 2012 igång, det betyder att serierna är igång också efter juluppehåll! :) i fredags börja Greys Anatomy, idag börja Desperate Housewives & på torsdag börjar en helt ny säsong av One tree Hill <3
Nörd? ;)


Idag förutom en lång dag i skolan så hann jag även med att köpa ett par nya tränings skor. Ska nämligen iväg på Zumba imorgon! Ska bli intressant, har inte zumbat sen i början av graviditeten.. Min kondition kommer nog ge mig en utmaning ;) Behövde nya skor efter graviditeten då mina fötter mår kasst efter alla extra kg jag burit på.
Utbudet var stort men tillslut blev det ett par såna här:


Jobbigt att vara student?

Idag är Miras första dag i skolan! :) hon har skött sig bra under förmiddagens föreläsning. Lite smågnäll men, det får man ju räkna med :)

Nu återstår eftermiddagens föreläsning & jag hoppas att förmiddagen tröttade ut denna unga student tillräckligt för att hon ska sova en stund till ;)


Tears of joy..

För att haka på där onsdagens inlägg avslutades så valde vi på torsdagen att åka till Brattfors. Det blir för sällan att man åker dit för där trivs vi verkligen allihop! barnen fick fina julklappar & vi strosa runt ute på gården för att klappa & hälsa på alla fina hästarna. Thea lekte med större delen av tiden med alla hundar som hon fint bädda ner under filtar mm & ville ens inte följa med mig & Mira hem på kvällen..nästa gång vi åker dit så får vi nog planera in en övernattning!

I fredags hade jag min bästa dag på länge, jag var helt genomlycklig utan att veta varför egentligen! Ingen särskild anledning utan kanske bara många små saker som gjorde allt så bra? Peter va ledig & Thea var i badhuset med Emelie en sväng på fm så Thea var på bra humör. Därefter gjorde vi oss i ordning och åkte till Björneborg på julgransskakning allihop, på plats fanns vänner & familj. Det blev fika, dans runt granen, fiskedam & barnen fick godispåse av tomten.
På kvällen hade vi myskväll med film & godis, små fnissa åt allt som sades på filmen. Och jag hade underbara Mira i famnen som log & småprata med mig oavbrutet under en stund, jag fick tårar i ögonen!! Sån härlig känsla att va älskad av och att älska en sån liten filur som sitt barn.. Sentimental mamma?

Mina barn får mig att skratta varje dag. Även om Theas 3-årstrots kan vara ganska påfrestande många gånger så skrattar jag ändå åt hennes filuriga påhitt & roliga kommentarer!


Dop igen:)

Idag var de dags för dop igen, var ju bara en månad sen vi var iväg på Isabelles dop, men idag var det min älskade brorson Milos tur att döpas!

Väldigt fint dop!
Alla barnen fick sitta framme på trappan i kyrkan & sjunga "blinka lilla stjärna" för Milo. Thea var så modig & duktig, och vi fick med de på film också <3

Nu bär de av till dopfikat!
Milos present från oss blir en personlig, fin tavla där hans födelsedatum står på kalendern, hans vikt på vikten och längd , namn osv finns också i bilden: skåda!


Jullovet..

Jag & Thea har vart hemma tillsammans sen 21 dec. Mira också förstås :) känns skönt att kunna ha henne hemma nu när man hör hur mycke den äckliga magsjukan går.

Men jag måste säga att det är svårt att sysselsätta sig om dagarna.. Sitta still är inte Theas starkaste sida :)

Vi har iallafall haft lite fikabesök av vänner & igår kom min farmor & firade Thea i efterhand. Hon fick lite mer att pyssla med så vi har ägnat ett par dagar åt bland annat pyssel & målning nu, med fina resultat! :)
Färg, paljetter & mycket lim så har man kul länge ;)




New year's eve..

Nu är det nytt år igen & jag kom igår att tänka på vad jag ska toppa detta år med? Ser jag tillbaka på mina tidigare år har ju varje år innehållit någon unik grej..
2008- Thea kom till världen ♥
2009- Inget unikt mer än vardagen med Thea & alla hennes framsteg, hon & jag var ensamma & starka ♥
2010- Jag började studera. Jag & Peter sögs ihop som två starka magneter efter att ha kännt varandra i typ 7 år eller nåt, vilket resulterade i att vi hann att bli sambos & förlova oss under det året ♥
2011- Jag & Peter fick vår underbara Mira, vårt första gemensamma,underbara barn ♥
Vad får jag nu att minnas år 2012?


På tal om barn så växer de otroligt fort.. Och konstigt nog resulterar det i en del jobb, för man måste rensa,rensa & rensa alla kläder som de växer ur.. Nu har jag två att rensa åt & efter, och jag har sån separationsångest till deras små fina kläder att jag såklart måste spara på nästan allt.. Nu börjar det fyllas på i alla skrymslen & vrår här hemma men..det är smällar man får ta! :D

Ikväll startar vi nya året med en bio, jag & älskling ska få en kväll hemifrån & alla 3 barn får va hemma med min mamma, efter läggdags för de större så förhoppningsvis får min mamma ha lite mormor-barnbarns-bebismys med Mira bara :D Filmen vi ska se heter New year's eve & har så grymt många bra skådisar, några av mina favvo-skådisar bland annat så jag har höga förväntningar på filmen nu! :D

RSS 2.0