En månad..

Idag är Mira en månad gammal, och eftersom båda mina barn är födda den 30:e är det även exakt en månad tills min stora tjej fyller 3 år! :)

På enmånadsdagen blev det ett besök på Bvc för Miras del, hon har växt rejält skulle man kunna säga! Hon väger nu 4,600 gram & är 55 cm lång.

Hennes utveckling har gått framåt riktigt & hon har nu börjat le mot oss & åt sina roliga leksaker :)

Thea har anpassat sig till vardagen som storasyster, hon har döpt sin docka till Mira, hennes Mira får också låna Miras vagn, blöjor medmera så Thea är ibland en liten minimamma! Sötast är när jag ska mata Mira, då händer det att Thea sätter sig bredvid för att amma sin docka! ;) övas ordentligt på mammarollen!

Mira får även ligga med i Theas säng när kvälls sagan ska läsas & det är också populärt från bådas håll:)


1:a Advent.

Igår kände jag att jag var tvungen att börja rusta lite inför julen, så jag & syster drog till Karlstad för att köpa lite julklappar! Blev klar med den större delen av julklappar iallafall till alla barnen osådår, blir ju några stycken med alla syskonbarn oså :)

Blev även en del inköp till hemmet och mig själv, en matta, lite lampor & skor!
Hade ju egentligen tänkt att ta oss en ullared-tur innan jul, men med tanke på den sömnbrist som råder här hemma nuförtiden så beslutade vi oss att det inte lockade att trängas i ullared+ att den långa resan inte var någon bra idé! Så därför fick jag med gott samvete shoppa loss på hemmaplan och det fungerade tydliggen bra det med för jag kom ju inte tomhänt hur många affärer;)

Första advent blev en mysig dag! Vi började morgonen med en adventsfrukost hos min lillebror tillsammans med mamma, mina alla tre syskon + respektive, mina barn & självklart mina två syskonbarn! Detta år kom min lillebror Emil på att vi skulle ses ofta, därför kommer vi ses varje advent & ha adventsfrukost allihop, en gång hos varje familj! Väldigt gullig idé & lyckat också hittils ♥
Strax därefter åkte vi till familjen Gylebrant på adventsfika, väldigt trevligt!
Hoppas ni alla haft en lika mysig & bra advent, nu ska vi fixa lite julstjärnor & grejer här medans Mira sover..

Hårmodell..

Min syster läser till frisör & behövde fyra personer som kunde ställa upp som hårmodell på deras skola tills idag då det var modeshow. Klart man ställde upp :) mitt vintertrista hår med den utväxten behövde sig en omgång..

Förra veckan spenderade därför jag & Mira dagen på skolan för en klippning & slinga mitt hår, dock syntes utväxten mycket så idag åkte vi dit igen lite tidigare för att neutralisera håret lite. Blev ett naturligt & bra resultat! Blev fixad i håret & blev lite sminkad innan det var dags att kliva på catwalken:)

Mitt hår är kortare baktill, en liten snedlugg & ett par flätor fick jag även på ena sidan :) bjuder på kort från alla vinklar!

På scen vet jag inte hur jag såg ut! På korten fick iallafall den skarpa belysningen mig att framstå som ett spöke blek som jag är :) men men.

  

 


Fullt upp!!

Denna vecka känns helt överplanerad, har nog något i kalendern varje dag nästan känns det som & det kan ju va trevligt men, med denna trötthet så vill jag helst ha fri tillgång till min säng när Mira sover. Men jag har nog inte hunnit sova middag nåt alls de senare veckorna!

Igår började dagen med ett besök på BVC för Mira pga hennes utslag & kladdiga ögon. Det besöket fick Peter ordna med själv medan jag gjorde mig & Thea redo för att åka till Karlskoga, jag hade läkartid på förmiddagen för att kolla att allt var bra efter operationen & allt var prima & läkte fint så de känns bra! :)

Lämnade in papper på mitt jobb när vi ändå var i rätt stad också, fick dr papprena i våras men de har inte kommits ihåg för än nu!! Slarviga jag...

På eftermiddagen hade jag utvecklings samtal på Theas dagis! Himla kul att få se filmklipp & bilder på henne från saker de gjort tillsammans på förskolan, Thea tycker verkligen det är roligt där & det syns tydligt! :) Och hur stolt man blir som förälder av att sitta & lyssna när någon annan berättar om mitt barn, hon är helt otroligt bra på så många sätt <3

Hem, tvätta, städa..denna dagen i kombination med det ljuva ljudet av att Thea & Jasmine tjatar & bråkar med varann nästintill konstant för exakt allt & ingenting..kommenterar precis allt som vi vuxna säger och gör osv osv.. Men nu är denna långhelg slut för denna gång och Jasmine är hos sin mamma i typ tio dagar innan gnabbet här hemma drar igång igen :)

Idag skulle en kille komma hit & pratat försäkringar på förmiddagen men jag orka verkligen inte så jag ringde & ställde in.. Skulle ändå inte orkat lyssna!

Börjar istället bli dags att göra oss i ordning för att dra till Örebro där jag ska träffa min studiegrupp :) Mira får helt enkelt följa med så jag hoppas hon ska vara snäll & nöjd under mötet..


1 år..

Idag är det ett år sedan Peter friade till mig i London! En förlovning innebär väl egentligen att man ska gifta sig inom ett år efter sin förlovning, men vi var ganska överens till en början om att det inte gjorde något om det dröjde fler år innan ett bröllop blir av.. Dock är det jag som bromsar det hela nu! Inte pga att jag tvivlar på mina känslor för min fästman, utan snarare för att ett bröllop förhoppningsvis är något man bara upplever en gång i sitt liv, och jag är inte överens med mig själv om hur jag vill ha mitt/vårt bröllop..dvs litet eller stort!!

Dagen till ära ska vi lämna våra 3 små tjejer hemma med barnvakt. Första gången vi lämnar bort lilla Mira.. För att gå hela 500 meter hemifrån för att äta på restaurang, bara för att göra något litet tillsammans..

Idag har vi inte gjort så mycket tillsammans, Peter & jasmine har varit iväg & jobbat på förmiddan så jag, Thea & Mira har vart hemma & myst för oss själva, ganska skönt! Bakat lite chokladbollar också :)


Den nya vardagen..

I tisdags började Peter jobba igen efter 2,5 veckors ledighet tillsammans.. Dessa veckor har gått hur fort som hellst verkligen! Vi har inte gjort mycke mer än bara vart hemma & grejat, haft en del besök osv :) skönt att inte haft massa planer jämt utan bara göra det vi känt för..

Mira är redan 2,5 veckor gammal & har hunnit passera 4 kilos strecket! Det går undan skulle man kunna säga.. Hon är hur snäll som hellst! Det enda som är lite krävande är att hon äter väldigt ofta på nätterna, men jag hoppas hon ändrar sina rutiner snart så man får sova lite.. För med denna sömnbrist kan mina studier bli lite kämpiga tror jag! Vardagen också för den delen..

Söt är hon iallafall min lilla blondin <3


Första tiden hemma..

Men det funkar väldigt bra nu när vi båda är hemma! :) Får hoppas det blivit lite vardag innan Peter ska börja jobba igen, annars kan de bli lite svårt att räcka till ibland kanske..
Haft några vakna nätter med en storasyster som vart hungrig, ont i magen & haft lite extra toabesök, så tjejerna har turats om att hålla oss lite vakna.. Men inatt fick vi sova gott allihop! :) endast några matningar av minstingen..

Thea är jätteduktig med Mira! Vill hålla, ge henne nappen & snutten osv.. Men vissa stunder kommer svartsjukan smygandes & Thea ska ha allt för sig själv.. "jag vill också sova i mammas rum", "jag vill också äta på mammas bröst", "jag är arg" osv.. Men överlag fungerar det väldigt bra & det är ju huvudsaken! :)

Det är så mysigt med bebis igen! Hade nästan glömt dendär mysiga känslan av stolthet som kommer smygandes när sin lilla mini ligger på bröstet & myser ♥

Vi har satt strumpor på Miras händer för att skydda hennes ansikte lite.
Dels för att hennes hud är otroligt torr & skör pga att hon låg 2 veckor extra i magen, vilket resultera i att all fosterfett var borta. Så hon hade lite utslag pga torrheten & huden sprack på små delar av hennes kropp.. Så läkaren rådde oss att olja henne flera ggr om dagen, vilket vi gjort & det har faktiskt blivit bättre.. Men hennes fingrar är av nån anledning hela tiden & nyper/river henne själv i ansiktet & nyper sig fast utan att släppa.. Så vissa stunder ser hon ju helt fnasig och röd ut för hon rivit upp huden.. Ser lite tokigt ut men strumpor på händerna nu men moster skulle ta med tunna bomullsvantar idag istället! Kanske ser lite bättre ut :P

Lägger upp lite blandade foton..
Pappamys på familjrummet på BB:

Myser med pappa i familjerummet på bb..

Redo för sin första biltur:

Hemfärd från BB.

Myser i sin babysitter:

Myser i babysittern..

Ligger i pappas knä & lyssnar på tAkiDA:Kollar Bolibompa med sin stolta storasyster:


RSS 2.0