Mina ord berör inte..

När det gäller konflikterna här hemma så är Thea helt oberörd.
Några exempel.
När vi åkte bil häromdagen var Thea en riktig skitunge som bara gnällde & tjura heeeela tiden.
Då sa jag till Peter: " Vad dum hon är!"
Till svar av den lilla damen i baksätet säger/gapar hon " NÄÄÄ MAMMA DU ÄR DUM!"
Såna svar jag inte räknat med från en 2 åring..

Senare samma dag upptäcker jag att det är målat med kritor i Theas rum, på tapeten!
Jag ropade på Peter & vi frågade henne vad som hade hänt där.
Thea funderar och säger " Oj!" Då fråga jag vem som gjort detdär, Thea svarar att det är Peter som gjort de!
Sen kommer hon efter oss ut i vardagsrumet och säger "Ajabaja Ditte!"
Så konsten att skylla ifrån sig kan vi ju konstatera kommer ganska så tidigt...

Nu idag har jag haft det lite jobbigt med hennes envishet. Allt jag säger svarar hon bara nej på & är hur tvär och bestämd som hellst.. Och när jag blir sur för att jag tröttnar så sa jag " DU ska lära dig att lyssna på mig Thea för det är JAG som bestämmer!" Men vad tror ni skitungen svarar?
"Nä, thea bestämmer!"

Hursomhellst så är det ibland jobbigt såklart, men vissa gånger är hon så omedvetet rolig att det är svårt att hålla sig för skratt!

Lugnare kunde det inte bli.

Helgen har varit så lugn och skön! I fredags hade jag myskväll med Ange, vi kollade på Lets Dance och frossa i oss massa onyttigt :) Fredagsmys brukar ju vara lite av en tradition men Liza var i norrland och Frida jobbade, men Ange & jag hade trevligt ändå fast det bara var vi två.

På lördagen skulle vi till Örebro för att lämna tillbaka en NAS grej som Peter köpt, som han inte var nöjd med. Inte för att jag bryr mig så noga om såna prylar! :) Den verkade fylla en bra funktion egentligen men de hacka lite när man kolla på filmer oså. Tyvärr. Men den var ju smidig att ha till skrivaren tex :)

När vi ändå var i Örebro så tajma vi såklart in en träff med Matilda och Tintin (Mimim) på Ikea, luncha där för Matilda skulle ändå vara där och shoppa, vi skulle ju förstås inte handla nåt men vi kom inte ut tomhänta ändå :)
Vi köpte en griffeltavla, fönsterlampor till köket och några rosa ramar! Ramarna var till teckningarna framförallt i Jasmines rum där det satt en del fingerfärgsmålningar uppklistrade med kludd, inte så tjusigt. så vi klippte till dom och satte i ramar! Genast mycket snyggare, riktiga konstvärk som barn gör ;)

EKÅS Skärm svart Diameter: 14 cm Höjd: 15 cm
NYTTJA Ram blandade färger Bredd: 54 cm Höjd: 74 cm Bildbredd: 50 cm Bildhöjd: 70 cm
Igår var det en slö söndag bara, vi försökte oss på en promenad. Men det var så jäkla kallt så det blev bara en kort runda och sen vände vi och gick hem :) men bättre en kort runda än ingen runda:P
Då kom vi istället på idén med BAK-SÖNDAG! :D Vi bakade sockerkaka & kladdkaksmuffins.
Jag sa att vi skulle försöka baka nåt varje söndag, behöver ju inte bara bakas onyttiga saker, man kan ju baka matbröd eller nåt ibland också :) Det är ju roligt att baka!Ja, det var lite sen sist :)

Kaaaaaallt!

Jag har blivit extremt frusen av mig, en riktig innefis!
Även om det finns termobrallor osv så drar jag mig in i det sista för att behöva ge mig ut just nu..
Och såhär ska det vara tills mars eller? Hmm..

Igår hade vi projekt akvariemöbel på schemat. Peter har slipat ordning en bänkskiva i sten som vi la på några betongblock :) Akvariet + vatten,sand osv väger säkert ca 250 kg. Kanske mer kanske mindre, men ungefär!
Innan hade vi ett Lack vardagsrumsbord, det var varken snyggt eller hållbart! Nu blev det mer måttanpassat & framförallt stabilt! Bilder finns på Peters blogg om ni har intresse för de. Klicka här.
Annat på akvariefronten jag inte nämt är att dom ynglat :)

Jag behöver verkligen uppdatera mina internetsidor.
Vet inte direkt om jag ska klassas som ensamstående förälder när jag lever tillsammans med en annan förälder :)
Får be Peter göra en ny header åt mig nån dag.
Har iallafall vart inne på min sida på Familjeliv.se och uppdaterat mig där :) Sällan inne på den sidan men ändå, i brist på annat så finns de roligaste forumen där iallafall, kanske bara mammor tycker.
Och sen hittade jag även roliga mejl i min inbox :) Komiskt är det. Att en specifik person skrivit en så speciell mening, som inte hade betydelse då för så många år sen men som känns väldigt klockren just idag!
Ombytta roller nu kanske? Jag är bäst!

Imorgon blir det en heldag i Örebrooo! :D
Studier, och basgruppshandledning är det som gäller.
Alla <3 dag!

Stog en liten oväntad gåva på bordet, nämligen 60 askar salta katter! ;) Kring en blombukett med ett fint litet brev.. Påhittig sambo jag har va? :)

Själv kände jag mig lite dum eftersom jag inte köpt nåt alls till P.
Den enda jag köpte nåt till var Thea, som fick en allahjärtansdag nalle.
Och den skåda hon en kort stund, innan hon sa "Näääe" innan hon kastade iväg den!
Väldigt tacksam dam att köpa grejer till!På kvällen var vi hos min moster på en liten fika, dom har råttor & nymfparaciter i det hemmet..
Känndes lite bakvänt att Thea både klappa & höll den stora råttan i knät, men knappt vågade gå förbi fågelburen! Och heller inte klappa på fågelungen när vi tog ut den :) Knas-fia!
Trevlig helg!


Kamera!

ÄNTLIGEN har jag tagit tag i dedär med kamera.
Jag har tidigare haft en dålig digitalkamera som bara tar mörka/suddiga skitbilder, och sen använt min mobil som gett dugliga bilder i brist på annan kamera.

Jag bad Stefan om hjälp & tips för att hitta en användbar & prisvärd kamera!
Och nu är den bestäld & påväg hem till mig :)
Det blev en kompaktkamera. Den hade fått bra omdömen & kommentarer av andra som köpt just den så jag hoppas på att jag också kommer bli lika nöjd :)

Canon PowerShot S95

Canon Powershot S95


Peters trosor....?

Thea är väldigt hjälpsam hemma när man ska göra något, vill gärna diska fast vi har diskmaskin osv.
Igår skulle hon hjälpa mig att hänga tvätten! Thea hade bra koll på vems alla plagg var så hon rabblade för sig själv om varje plagg :

- Theas strumpor, mammas tröja, Jasmines strumpor, "Dittes" trosor...
Hon kallar Peter för Ditte, och det var ju förstås kalsonger! Men jag kunde inte hålla mig för skratt!

Hon gör mig så glad min lilla busunge!


Vet inte vad man ska tro faktiskt?

Om det är baciller, magsjukebaciller så är det konstiga såna..
Med tanke på att Thea spydde 2 nätter i rad för knappt en vecka sen då magsjuka fanns i huset på dagis, knäppt hur som hellst.. Denna vecka är det fortfarande magsjuka bland barnen på dagis..
Idag hann jag jobba ca 4 timmar, så ringde dagis & sa att de tror Thea är drabbad av magsjukan då hon haft vattendiarréer så dom fått bytt på henne 4 ggr.. Väldigt konstigt om hon skulle bli smittad igen inom loppet av en vecka? Eller är det nåt annat som spökar med hennes mage? Man undrar ju....

Som grädde på moset sitter även en lapp på dörren där det står: " Vi har nu fått fall av vattkoppor här på förskolan! MVH Personalen" Hmm, jaa? Med tanke på Theas icke existerande immunförsvar känns det inte som om jag har så härliga tider framför mig!

Just nu ligger hon & myser i sin saccosäck och kollar på Bananer i pyjamas!
Köpte den dvd:n idag, det var Jasmines önskemål av film när hon var här sist & så fanns den plötsligt på jobbet så då passade jag ju på förstås! :) Roliga bananer!
Härlig text på framsidan också: "Alla talar banan-språk"
Någon mer som gör?

RSS 2.0