Liten blir stor..

Ikväll är jag "barnledig" eller vad man nu ska kalla de, hon är hos sin pappa över natten! Hon var så glad & nöjd när hon skulle få åka dit så jag är glad för hennes skull förstås även om jag saknar henne lite..eller mycket!!!

Under kvällen när jag haft lite tid utan henne har jag dels passat på att rensa ur hennes kläder! Och det gör så ont i mig att packa undan alla hennes fina små Hello Kitty tröjor :( Hon älskar verkligen alla sina kläder med Hello Kitty och är väl medveten om vad hon har för plagg.. Men men.. Får köpa nåt nytt i gengäld :)

Passade även på att organisera lite foton och fyllde på i hennes album! Måste köpa fler album.
Blir fan tårögd när man bläddrar igenom från start & ser allt som hänt fram till nu ♥

Hon har ju blivit stor så fort!
Lägger upp lite foton på min stolta lilla kaninägare! :)






Hopphopp- Ninis- Lilla gubben- Lille Skutt osv..

Vi har fått tillökning i familjen. Han har ännu inte fått något permanent namn utan lyder till något av de namn som nämns i rubriken. Nu är han hela 7 veckor gammal den mysiga lilla lurvtussen!
Fick hyfsad beslutsångest när jag skulle bestämma mig för en av alla de 25 kaninungar som fanns att välja på, hade ju tänkt mig en dvärgvädur men det fick visst bli en Lejonhuvad kanin istället..


Sommarlovets början.

Igår tog jag med mig Thea & Wilma och åkte till Brattfors, tanken var att vi skulle övernatta där.. Men flera av de andra hundarna mobbade ut stackars Wilma så det kändes snällast att åka hem! Vi hade iallafall en bra dag där, liten promenad, många timmars skitprat, åt grillat & jordgubbar med vaniljvisp!
Thea ar en stor vilja och VILL åka traktor och VILL rida på hästen, men när det väl kommer till krita så tar fegheten över litegrann.. Hon ville rida "annan häst" hon tyckte nog att haflingern var för stor :) Shettis ska de ju va! Men hon va ju borta i beteshagen och hur mycke besvär orkar man göra sig för att en liten tjej ska sitta på 10 meter?

Vi kom hem väldigt sent igår kväll vilket resulterade i en skön sovmorgon, Thea kom inte upp ur sängen förän klockan var halv tio imorse, det är sommarlov de! :D
Under dagen har vi städat+tvättat bilen lite, sen när Peter kom hem från jobbet lyckades jag övertala honom om att en kaninbur vore ett bra projekt för honom att bygga;) Nu snickras det för fullt här ute och jag tvivlar inte på att det kommer bli en fin & bra bur! Under tiden har jag ringt och mailat på lite kaninungar, så inom en snar framtid har vi utökat familjen ytterligare...

En kanin kräver inte så himla mycket, Thea är helt kanintokig och jag gissar att hon kommer sitta och pilla in mat i buren hela dagarna sen! Hon är för liten för att ta ansvar för den så det blir såklart mitt jobb. Men jag har ju haft kaniner & en liten kaninuppfödning under ganska många år av mitt liv när jag var liten så det lär jag ju klara av även nu i vuxen ålder trots att jag har barn, skola & snart bebis också.. Förhoppningsvis!!

Skolan då! Fick mail idag från min lärare! Med betyg från min senaste praktikperiod= TOPPBETYG! Hur nöjd tror ni att jag är?!? :D Hon hade även läst igenom mina kompletteringsarbeten för de missade dagarna och även de blev godkända.. Så nu kan jag slappna av och vara nöjd med mina prestationer! :D

Dvärgkaninungar

Dagen på SPA!

Igår åkte vi till Selma Spa direkt på morgonen.
Började dagen där med en god frukostbuffé, fanns hur mycket som hellst att välja på!
Sen ägnades förmiddagen åt att bada bubbelpool och vanlig pool både inne och ute, slappa mest fram tills lunchen som också var en buffé.. Efter lunch skulle jag på min inbokade behandling, det var en behandling avsedd för gravida.

Hela kroppen blev peelad, inpackad i någon uppstramande lera, jag fick ansiktbehandling med någon ansiktsmask osådär.. Riktigt skönt och avslappnande! Avslutningsvis smörjdes jag in i någon uppstramande salva.. Behandlingen tog 1 timme och 20 minuter. Hela min kropp är så mjuk & fräsch nu :) Kändes lyxigt faktiskt!

Under tiden jag va på behandling var Peter på deras gym och tränade lite, och solade..
När jag va färdigbehandlad kände jag inte för att bada mer & smutsa ner mig i kloret! Istället satte vi oss på uteplatsen i solen och tog en eftermiddagsfika! Innan hemfärden strosa vi runt lite i skogen/gräset i området runt Selma spa.. Hade lagom skönt väder hela dagen!

Dagen var riktigt skön och jag tycker det känns så kul att få lite tid bara med Peter..
Vi har så himla roligt ihop när vi gör saker! Det fanns massa olika träningspass man kunde vara med på som ingick i vårt paket, men jag är ju halvt handikappad så inget av det var ju lämpligt för mig.. Annars hade det vart roligt att kunnat träna lite tillsammans när man hade tillfället! Men det får bli en annan gång de :)

Thea var med Lene under dagen, från morgon till kväll! Thea tycker om Lene jättemycket och ville dit direkt hon klev ur sängen igår, och när vi åkte hem från att ha hämtat henne hos Lene så ville hon åka tillbaks till henne igen.. Sötungen ♥ De hade vart på Stadsbondgården och kollat på djuren lite, sen på hunddagiset.. Thea är en flitig hundinstruktör när hon försöker bossa med alla hundar.. Ska försöka få med det på film någon dag! :)




Sommarlov! :D

Idag är mitt enskilda arbete på tema 2, pluss mina kompletteringar för missade obligatoriska dagar inskickade. Det betyder att jag nu har SOMMARLOV! Känns lite underligt på nåt sätt :D
Nu är första skolåret avklarat!
I maj nästa år, alltså om 11 månader typ så tar jag examen från min utbildning.. fort tiden går!
Dock så kommer jag ha några veckors praktik efter utbildningen att ta igen eftersom jag ska vara ledig första praktikperioden nästa termin pga att jag ska föda barn...och då kan de va skönt att få vara LEDIG därikring den första tiden.. Smidig lösning :)

Idag kom Theas pappa och hämtade henne direkt på morgonen, han hade henne fram tills i eftermiddags så jag & Peter fick fira in mitt sommarlov på egen hand! :) Blev en lugn & skön dag innan han skulle iväg och jobba.. Strosa ett varv på stan & lunchade där..

Nu ikväll ska det bli tjejkväll med Liza, Ange & Frida! Var ett tag sen nu som vi alla kunde ses så det ser jag fram emot riktigt!! Jag & Thea har gjort en rabarberpaj som vi ska bjuda på sen, blir gottit de!

Bra att jag inte har nån "normal" bild på där alla vi tjejer är på samma kort?
Dom bästa ♥


 

Fortfarande feber...

Sjukstugan fortsätter, tänkte att febern skulle va snabbt övergående om den nu berodde på tanden.. Istället blev resultatet igår kväll en nedspydd säng & en tjej som vart vaken & krånglat hela natten, men mellan tjugo över fem och strax före sju imorse var det iallafall tyst! Skön sömn?
Och nej, det är ingen magsjuka.. Tror spyan berodde på att jag gett henne flytande alvedon då hon spytt av det tidigare.. Värmen och febern kanske också var en orsak.. Hade hopp om att hon skulle sova sig frisk men febern verkar dessvärre sitta i!

Däremot skulle jag vilja ge Thea världens största GULDMEDALJ bara för att hon är så duktig!
Hon har vart blöjfri dygnet runt ett tag nu.. Men eftersom hon är sjuk och vaken så mkt under natten satte jag på henne en blöja för jag tänkte att hon skulle slippa ha det att tänka på under natten när det är så nytt & hon är dålig.. Men hon tog av den torra blöjan på egen hand och gick till toaletten själv imorse för att kissa! ♥

Idag åkte Jasmine hem till sin mamma igen efter nästan fem dagar här hos oss..
Thea är nog besviken över det men jag måste säga att det känns skönt! 2 barn är lika med dubbelt så mycket tjat! Nu när jag har mycket med skolan & en sjuk Thea på det så är tjat det sista jag har tålamod med..

Missade dagens redovisning i skolan idag pågrund av denna vakna natt, i gengälld ska jag nu skriva ytterligare 5 A4 utöver all tid och engagemang jag lagt ner de senaste veckorna.. Känns sådär, men jag får se om Thea kanske kan somna skönare ikväll så jag kan påbörja det på en gång så jag får det avklarat!

Avslutar dagens klag med en bild på min fina från lördagens simtur i morfars pool! :)


Såhär blev vår nationaldag!

Thea har sovit hos sin farmor & farfar inatt tillsammans med sin pappa, dessvärre hade hon krånglat inatt och varit jättehängig idag, vilket hon är fortfarande :( En kindtand som håller på & spökar vilket resulterar i feber!
Synd om henne som ska behöva ha feber i denhär hemska värmen! Glass hade ju vart bra om hon fick i sig kanske men hon vill inte ha..

På förmiddagen var jag i Karlskoga tillsammans med min studiegrupp, gick igenom det sista inför morgondagens redovisning som är i skolan.. Direkt när vi var klara hämtade jag upp min sjukling!!

Nu har hon fått i sig lite välling & slappat framför en film..
Sysselsatte tjejerna med lite vattenvärg och fingerfärg! Får bli en lugn dag idag i hopp om att Thea är frisk imorgon!




Mycke lycka!

Det känns verkligen att det är slutspurt på skolan nu inför sommarlovet, har pluggat massor på senare tid med både gruppen och ensam för några kompletteringsuppgifter (pga att jag missar en innedag den 8:e så fick jag 8 st A4 sidor att skriva på egen hand som komplettering) den kompletteringen har tagit mig tre fulla dagar, för att jag missar EN dag. BLÄ.
Men det känns spännande och kul så även om det tar både tid och energi så känns det ändå bra!
Svårt nu bara när magen är en kula, laptopen ligger inte stadigt på magen längre, blir liksom fel vinkel på tangentbordet.

Igår var vi på Bamsegympa!
Riktigt bra väder för utegympa, det var för barn mellan 2 och 5 år!
Theas dagisbästis Minna var på plats och dom två röjde för fullt skulle man kunna säga :) Riktigt kul!
Här är en bild på Thea & Minna när de gör en övning som hette "grodan". Verkade uppskattat från Theas sida så det får nog bli fler besök på Bamsegympa framöver! :)



Långledighet är det för många nu, men nu är även mina arbeten klara så nu tar jag helg ända tills på måndag då det är en till gruppträff gällande terminens sista grupparbete..
Började min ledighet med att bränna upp mitt ansikte ;)
Man får ju passa på att ta den solen som erbjuds för man vet ju faktiskt inte när den försvinner..

Härligt nu att det ska vara fint hela helgen, vi har laddat upp inför en varm & fin helg med fika, glass, festisar osv :) Får se om vi fyller upp en liten badpool sen också, Jasmine är här några dagar nu och hon fick ju syn på att jag faktiskt köpt en pool, så det är nog bara att fylla kan jag tänka mig :)


RSS 2.0