Redo för vinterkyla!

Lika bra att vara ute i tid med vinterkläder för risk finns ju att rätt storlekar tar slut osv & kylan kan ju komma ganska oväntat och plötsligt fick jag lära mig förra året då jag plötsligt fick leta fram vinterkläder en morgon i garderoben helt oförberedd på vad som skulle passa.. Nu har jag fått hem det jag beställt till Thea & som tur var så verkar det passa bra :)

Det fick bli en Hello Kitty vinterjacka i ceris & sen helsvarta termobrallor till!
Jackan är snyggare i verkligheten & har jättefina små kittydetaljer, reflexerna är hellokitty huvuden osv.
Overall hade säkert vart smidigare men förra året va i princip alla overaller korta i benen & stora som tusan upptill! Hennes kropp växer inte jämnt tydligen. Men nu är det ju byxor som går upp högt både fram & i ryggen så hon lär nog klara sig bra ändå utan att få snö innanför kläderna.

Studier & bebismys!

Idag har jag suttit på biblioteket större delen av dagen för att arbeta på nuvarande grupparbete, kom en bit påväg faktiskt & jag gissar att vi blir klara med allt när vi ses på torsdag :)

Därefter hämtade jag Thea på dagis och åkte hem till min moster för att mysa med min kusin Isabelle.
Kan gissa att det finns få bebisar som är så snälla iallafall, kom inte nåt ljud alls från henne under hela eftermiddagen då vi var där! Åt & sov:P (Sån snäll bebis önskar jag också mig, annars kanske jag kan byta med moster i smyg?) Jag är positivt förvånad över hur snäll & försiktig Thea var med bebisen. Jag var orolig att hon skulle va sotis & sådär men det enda som var liv om var ju att hon också ville hålla, vilket hon också fick!

Isabelle sover i vagnen:Thea nöjd när hon ÄNTLIGEN fick hålla:


Lite ur balans.

Jag är inte i min bästa form, jag sover kast & jag är trött på att ha konstant ont, detta har gjort mig till en sämre människa då jag inte längre har tålamod eller förstånd att kunna bete mig..
Med det menar jag inte att jag inte vet vad som är rätt och fel för det vet jag mycket väl!
Men det är väl så det kan vara iband kanske? Livet går uppochner, kanske extra mycket med alla graviditetshormoner i kroppen & alla funderingar för hur allt ska bli när vi får en till individ i vår familj..
Jag är rädd att Thea kommer må dåligt pga svartsjuka, jag vet hur svartsjuk hon är och jag är verkligen bara hennes mamma om hon får välja.. Jag är nog bara rädd att jag inte ska kunna räcka till, att jag inte ska vara tillräckligt bra som 2 barnsmamma.. Jag kanske vill mer än vad jag egentligen kan osv osv..nog om det..

Som jag skrev i förra inlägget så väntade jag på att få bli faster,
och i fredags blev jag faster åt en liten pojk Milo, han vägde 4,7 kilo.
Jag & Peter var på patienthotellet igår och hälsa på hela familjen, storebror Hugo var också med dom på plats!
Milo verkar vara en snäll, han låg & mös i min famn helt nöjd..klämde hårt på mitt finger & låg där och kikade med sina blåa fina ögon! Bebismys ♥

Lite svårt att förstå att jag har en sån oskyldig liten individ i min mage..
Men nu är det inte länge kvar tills h*n är hos oss! 48 dagar går väl fort?

Välkommen babybooom!

Välkommen till världen Isabelle!
Min lilla kusin som föddes igår kväll, 53 cm lång & 3520 perfekta gram!
Dom är nog redan hemma vid dethär laget, men jag ska försöka vänta några dagar åtminstone innan jag stormar dit & kidnappar bebisen för lite mys! ~~Grattis Ann-Marie & Christer~~

Nu väntar jag på att få bli faster också.
Johan & Mias bebis var ju beräknad att komma den 11:e augusti egentligen!
Men nu 15 dagar senare verkar h*n fortfarande trivas bra i Mias mage..men SNART! Idag kanske?

Vår egna bebis kommer inte på ytterligare 51 dagar eller nåt!
Men jag vet redan nu att tiden tills dess kommer rusa iväg, har så mycket planerat hela tiden och mycket att hinna med innan bebis kommer. Nu får jag dessutom lite andra bebisar runtom mig att mysa med under tiden som jag väntar på min egna;)

Idag ska jag iallafall till mvc på vanlig rutinkontroll.
Innan dess ska jag ha orkat plugga lite mer, sitter med skolarbete just nu men det går lite trögt idag känner jag trots att ämnet är intressant oså..hmm..


Skolan är i gång!

I måndags drog skolan igång efter sommarlovet.
Började dagen med en jättebra & intressant föreläsning av en person som har fått diagnosen Bipolär för 5 år sedan. Alltså i vuxen ålder, medan hans problematik funnits där sedan tonåren. Riktigt intressant, och starkt gjort av honom att kunna åka ut & prata om sådär!!

Nu är grupparbetet igång. I grupparbetet skriver vi just nu om affektiva störningar/förstämningssyndrom.
Och allt därikring, vilket är ett ganska intressant område. Våra gruppuppgifter består oftast av små otydliga fallbeskrivningar som är det man ska utgå ifrån.
Paralellt med detta gör vi ett enskilt arbete, som just nu handlar om att läsa en bok som är på nåt sätt kopplad till något psykiskt tema. Jag läser boken vingklippt ängel:
Nu får det bli en lunchpaus med bästa Liza :D


Bus.2


Bus.
Bilder från Skansen!

Lovade ju lite bilder från vår dag på Skansen:)
De åkte karsell, kollade på djur, fikade & bara mös! Rolig dag, kul att kolla på alla bilder nu för det hade jag glömt gjort innan ;)
Vi åkte bergbanan upp, Thea var lagom nöjd med att få åka "tåg". Svärmor & Jasmine åker bergbana. Hela gänget kollar på getter. Populära sälar! 

Jag & Thea <3

 Småbrudarna åkte biiil :) Skoogens konung! Man blev trött av att titta på alla djuren!

KÖP INTE!

Jag införskaffade mig en ny mobil i februari, alltså för ett halvår sen..
Längre än så höll den inte..igår när jag vaknade så funkar plötsligt inte knapparna, hela skärmen är touch och det fungerer fortfarande bra! Men jag kan exempelvis inte sms:a och jag kan inte ringa något nummer som inte finns inlagt i telefonboken! Lyset slocknar heller aldrig i telefonen trotts att knapplåset i mobilen är på, så batteriet laddar ur sig på en gång!

Men så kan det gå :) Jag köpte den för att den var liten, söt & rosa! Ska lämna in den & se fall det går att åtgärda men annars går det nog ingen större nöd på mig, för snart släpps väl nya Iphone som jag ska beställa ;)

3D bild.

Gårdagen var lång, men väldigt lyckad på alla sätt!
Tiden gick fort på Skansen så vi åkte tillbaka dit efter 3D ultraljudet för att hinna kolla på det som vi inte hann med innan!
Vi tog bergbanan upp, sen strosa vi runt & titta på alla djuren, hade lite picnic, tjejerna åkte en karusell.
Tror faktiskt att sälarna var populärast att titta på enligt Thea & Jasmine :) Björnarna också kanske..
(kan lägga upp bilder sen eller imorgon)

Parkering var inte det lättaste i stockholm & jag var ett tag orolig över att Peter inte skulle hinna komma i tid till ultraljudet då han fick snurra runt & leta parkeringar..men det löste sig tillslut som tur var!
Det var en norsk banmorska som utförde ultraljudet, hur gullig & rolig som hellst!
Hon fick verkligen kämpa för att få en bild på bebisens ansikte, då h*n låg med ansiktet in emot moderkakan hela tiden, och när den väl vände lite på sig så kom istället en arm eller hand upp i ansiket!
Tillslut så tryckte barnmorskan rätt hårt på magen för att få den att flytta sig, vilket resultera i att bebisen blev förbannad & tog upp handen & pekade finger istället! ;D
(finns både filmklipp & kort på den händelsen som kommer upp i lillaruu´s egna blogg ikväll eller imorgon)

Med oss hem fick vi 10 svartvita kort, 4 färgkort & 2 dvd skivor med filmklipp osv från undersökningen.

Lite cool att få se allt så tydligt, barnmorskan & jag var överens om att h*n liknar sin pappa ♥
Här är vår gemensamma lilla skatt som ligger & myser lite med sin hand:


Snart bär det iväg!

Nu är kläder för olika väder packade, 2 portabla dvder laddade, färdkost inhandlat..
Känns som morgondagen kommer bli en bra dag trots att vi får gå upp tidigt!
Tjejerna somnade tidigt ikväll, så jag hoppas att båda vaknar på bra humör imorgon, annars hinner de ju sova en stund i bilen också om de vill..

Det blir jag, Peter, svärmor, Jasmine & Thea..som först spenderar dagen på Skansen.
På eftermiddagen ska vi till Tittutkliniken & spana in vad jag har i magen, har haft mailkontakt med kliniken & det var helt okej att både barn & svärmor vad med inne i undersökningsrummet så det var ju kul :)
Var så osäker då vanliga rutinultraljudet hade som gräns att MAX en person & absolut inga barn fick följa med in i undersökningsrummet.
Tittutkliniken ligger endast 3 km från Skansen också, smidigt nog! Så det känns ju tryggt, då lär det varken va svårt att hitta dit eller ta speciellt lång tid förhoppningsvis :)

Vissa antyder att det är dumt att lägga pengar på ett ultraljud som inte är "nödvändigt" osv, men jag ser det som en kul grej! Det är ju inte jättemånga tillfällen i livet som man är gravid & har möjligheten att göra något sånthär..känns roligt att få det dokumenterat på både färgkort & film..men kanske framförallt för att göra en grej tillsammans! Man ska ta vara på tiden som gravid på bästa sätt:)

JAG LÄNGTAR SÅ!

Imorgon är vi nog trötta när vi kommer hem, men på fredag kanske jag lägger upp filmer eller 3D foton på vår lilla vilde i magen! Bilder från Skansen lär väl också tas på våra större vildar kan jag tro som jag kan dela med mig av!

              ♥  ♥  ♥


Provocerande följa John?

I brist på annat:

För ett par helger sedan var jag, Peter, Emil & Lisa på kryssning.
En lördag-söndag med Cinderella:) Hade bra väder & en rolig resa med mycket god mat, shopping & skratt.
Tänkte dela med mig av en höjdpunkt från kvällen.

Och det var när vi satt ute på däck där det var nattklubb på kvällen. Det var fullt av ungdomar som hade kul & framför oss parkerade ett gäng med en äldre generation. Som också hade kul & dansa på eget vis!
Emil var inte sen att haka på, satte sig bakom den dansanta mannen & härmade honom..
Folk runtom stod & skrattade som tusan men den dansante mannen märkte inget?Något lite mer nytt & aktuellt att komma med var från i morse, när jag gjorde mig i ordning.
Jasmine stod & iakttog mig och såg fundersam ut en stund innan hon kläcker:
" Vad tjock mage du har nu.. Jag tror att bebisen kommer ut genom magen..men jag har sett en gång på tv att den kommer ut genom smulan. Så vi får väl vänta & se var den kommer ut! "

Jaa, vi får vänta & se :)
Barns kommentarer kan allt bli bra roliga ibland!

Längtar till tooorsdag

Kalas för fasters kille + annat!

Helgen har gått fort och vi har faktiskt inte gjort så mycket mer än slappat.
I lördags var vi dock hos min brorson Hugo på lite 2-årskalas! :) Han fyller imorgon egentligen..
Han fick massor av fina paket & var nöjd med att stå i fokus, dock fick han en hel del hjälp av Thea med att öppna sina paket.. Han var inte snabb nog tyckte hon!Fasters kille fikar lite:Jasmine kom även hem till oss igår efter några dagars semester med hennes farfar & Liisa, hon var väldigt glad & nöjd när hon kom hem! Hon hade shoppat en del både kläder, godis & leksaker.. Nu ska hon va här med oss ända tills nästa tisdag! :) Får väl se vad det blir för aktiviteter under Peters sista semestervecka nu.. Det enda vi har inbokat är stockholm på torsdag! Vi ska ju på 3D/4D ultraljud, vilket jag ser fram emot. Och så ska vi passa på att ta en tur till Skansen! Får se om jag orkar gå nåt på skansen annars får jag väl sitta & vänta någonstans så de andra får kolla på djuren, tivolit osv utan mig :) Inte ska dom behöva lida & ha tråkigt bara för att jag har ont..

Jag har vart extra handikappad denna helg, foglossningarna har drastiskt blivit värre och ryggslutet är inte av denna värld! Tack & lov har jag en sambo som är snäll nog att massera lite.. Vetekudden har även fått komma till användning.. Känns så jobbigt att behöva klaga, för jag tycker magen & graviditeten i sig egentligen är väldigt mysig & spännande! Jag får glädja mig åt att smärtan & graviditetsåkommorna är temporära :)
69 dagar kvar..

Igår kände jag mig dessutom konstig, mycket samandragningar under dagen som var nästintill obehagliga och på kvällskvisten innan läggdags fick jag en släng av onda värkar.. Dessa gav sig snabbt men återkom under natten, inte kul att vakna med den smärtan precis! Var uppe en sväng & satt en stund på sängkanten och funderade lite..eller mycket! Bebis får ju inte komma nu, inte än..de går ju inte! Efter några timmars oro & funderingar om fall jag skulle ringa någon rådgivning så gav det onda med sig, och jag kunde somna till sist! Skönt!

Idag har jag inte känt något konstigt alls förutom att jag är trött & seg efter en dålig natts sömn..

Nu får de bli lite kvällsmys med Peter.. Varma mackor & plöja de sista avsnitten av Prison break kanske?
Har kollat alla avsnitt från säsong 1 i brist på annat..har nog bara 3 avsnitt kvar på sista säsongen nu!


2.5 års kontroll!

Idag var min lilla böna på sin 2.5 årskontroll!
Ganska roliga tester hon fick genomföra för att kolla så hon kan allt hon ska, dessa tester fixa hon såklart problemfritt :) Dock så växer hon lite dåligt och följer inte längre sin kurva. Men de gör ju inget :) Hon är pigg & mår bra så det är inget att hänga upp sig på! Hon är perfekt ändå ♥

Efter det besöket fick de bli lite strandhäng för vår del, köpte med lite fika & bara slöa på stranden!
Brudarna var som två fiskar, simma & härja hela tiden..
Jag kom mig faktiskt också i för årets första dopp, i augusti? Hmm, bättre sent än aldrig :) Det var skönt iallafall!
Strandbesöket blev dock bara ett par timmar för sen var det dags för ett besök på MVC.

Växer & frodas:


RSS 2.0