Så kom Mira till världen <3

Igår den 30:e Oktober 2011 föddes hon kl.08.02, vår underbara dotter Mira!
3805 gram & 51 cm lång.Det gick snabbt och smidigt måste jag säga. När vi la oss på lördag kväll hann jag inte mer än att somna innan värkarna kom smygandes. Låg kvar i sängen tills klockan var ungefär 02 och då kände jag inte längre för att ligga kvar i sängen, utan väckte Peter & så gick vi upp. Vi satte oss i vardagsrummet & kollade på Ace Ventura & käkade lite smörgåsar & mös.

Det var svårt att veta när man skulle åka in till förlossningen tyckte jag eftersom värkarna inte var så regelbundna precis. Var allt mellan 2 minut emellan upp till 8 minuter eller nåt. Vid kl.05 kom vi in på förlossningen & första undersökningen gjordes kl.05.38 och då var jag öppen 4 cm. Bad därefter att få bada lite, det var skönt faktiskt, kändes som att va på spa :) De hade tänt massa ljus i badrummet & gjort jättemysigt så där spenderade vi lite tid!

Efter badet & att jag vart uppe & vandrat lite med ståbordet undersöktes jag igen & var då öppen 5 cm.
Sa till Peter att "Vad skönt då är hon ju ute vid lunchtid ungefär om det fortsätter såhär bra!"

Strax därefter tog värkarna verkligen fart, kändes sen den ena hemska värken avlöste den andra. Kunde inte på nåt sätt slappna av utan bara skakade i kroppen pga att jag var så spänd. Så jag bad om att få epiduralen och i väntan på den så började jag med lustgasen! Kände att jag hade tagit epiduralen under förlossningen med Thea & visste att den gjorde nytta så jag såg ingen anledning till att plåga mig när det finns hjälp att få.

Klockan 07.30 kom narkosläkaren och satte epiduralen. Det som hände var att under tiden jag skulle ligga blick stilla & inte fick röra mig så börja mina krystvärkar komma smygandes. Vilket ingen var riktigt beredd på. När narkosläkaren var klart så undersöktes jag, helt öppen & det var dags att krysta! Hade jag & personalen vetat detta så hade någon epidural inte vart värd att sätta iallafall för den hann inte göra någon nytta. Men men :)

Krystandet i sig var lite svårt. Dels för att vattnet inte gått så först när hela vattenbublan bukta ut så fick jag panik & trodde att det var bebisen som kom påengång helt okontrollerat medan barnmorskan stod vid sin dator! De tog då hål på hinnan. Barnmorskan var superbra & noga med att det skulle få ta tid så jag inte skulle brista som jag gjorde under förra förlossningen, så under någon krystvärk mot slutet fick jag "flåsa som en hund" för att trotsa kroppens reflexer att trycka på, bara för att ge kroppen lite tid att hinna med.
Trots att personalen var superbra & noga så hade jag en rädsla för att gå sönder, vilket påverka de hela ganska mycket.. Våga inte trycka på utan sa istället att "Jag går sönder därinne, jag känner ju det!"

Klockan 08.02 kom hon ut & skrek som ett alarm!

Barnmorskan tillkallade läkare pga den invändiga bristningen som blivit, pga att den blödde & var invändigt så kunde de inte se var den slutade eller hur stor den egentligen var osv. Så det blev bestämt att jag skulle till operation för en narkos, så de skulle kunna se hur det såg ut egentligen. Det visade sig att det inte var så farligt, men att det var ett klokt val att reparera under narkos för att kunna få det så bra som möjligt, annars är ju invändiga bristningar svåra att få ordning på under ett vaket tillstånd.

Under tiden fick Peter & Mira förflytta sig till vårt familjerum & spendera några timmar där i väntan på att jag skulle komma tillbaka, strax vid 13 tiden fick jag också komma tillbaka till dom! Jag var pigg & mådde bra på uppvaket men det tog tid innan jag kom tillbaka ändå av nån anledning.

Mat, lite vila & en dusch senare så var jag som en ny människa! :)
Var skönt att spendera nästan ett dygn på familjerummet med bara Peter & Mira innan hemfärd.


Ny bil och mobil!

Igår kom min iPhone så väntan blev tack & lov inte så lång! Mitt nummer hoppade dock inte igång förän idag. Prövar ett blogginlägg nu via luren för att se om det funkar. Har dock surfar med internet och fixat med appar under tiden, Thea har också fått någon egen barnapp att greja med så nu önskar hon en egen iPhone av tomten :)

Idag har vi även köpt en ny bil, fick tillslut efter att ha provkört och kollat på många bilar runtom bli en V70. Vi har innan tittat på större 7-sittsiga bilar för att alla bilstolar kräver sin plats. Nu får vi plats iaf, det är en större kombi än gamla forrden :) skiljde typ 1,5 dm på bredden i baksätet vilket gjorde väldigt stor skillnad! En momentum årsmodell -08. Åker riktigt skönt i den:) thea gillar också nya bilen men hade föredragit en gul bil säger hon.. Haha, ja man kan ju inte få precis allt, en vit blev det!


Barnmorskebesöket, det sista!

Idag var jag & Thea hos barnmorskan på vanlig kontroll igen.. Men nu var det verkligen SISTA besöket där!
Fortsätta kontroller och besök kommer vara på förlossningen..
Nu är en tid inbokad på förlossningen på måndag morgon klockan 08.00 för överburenkontroll.
Exakt vad det innebär kan jag inte förklara mer än den informationen jag fick av barnmorskan: "De gör en CTG kurva för att mäta under en tid hur bebisens mår för att registrera att hjärtslagen varierar, om de är ständiga misstänker man att bebisen börjar bli lite trött därinne." Om allt fortfarande verkar bra & som det ska så får man åka hem & vänta ett par dagar till, annars blir en igångsättning aktuell..

SF måttet idag låg på 35 cm fortfarande..
Och bebisen är FIXERAD! Det var aldrig Thea på någon kontroll, och barnmorskan har sagt tidigare att det inte är helt ovanligt att barnen hos en omfödeska aldrig fixerar sig i förväg. Men denhär bebisen har väl iofs haft lagom mycket extratid på sig att hinna fixera sig! :) Får hoppas att h*n kommer av sig självt under helgen nu så man slipper åka på överburenkontroller osv..
Vill även börja bli av med några av dessa 18 extra kilon som min härliga kropp lagt på sig! ;)

Idag BF+12 dagar:


Typiskt krångel..

Som ni säkert läst tidigare så har jag beställt en Iphone 4s. Jag beställde den från Halebop dit jag alltså ville återgå som kund efter ca 2 år hos 3 som faktiskt krånglat allderles för mycket för att jag ska vara nöjd..tyvärr..
Hursomhellst så var Halebop så smarta att de beställde min nummerflytt på "fel datum", alltså innan jag fått någon leverans av telefon, simkort osv.. Så klockan 04.00 inatt så stängdes mitt nummer ner, och det kommer inte att komma igång förän jag fått min leverans som de ska skicka IDAG! Alltså bör jag ha den imorron eller på måndag..

Skrev till supporten igår & förklarade mitt läge att dom måste bromsa nummerflytten, jag KAN INTE vara utan telefon nu när jag är gravid på övertid.. Måste ju kunna ringa min sambo om det drar igång, bb osv & jag måste ju finnas som kontaktbar från dagis också om något skulle hända där..vi har ju ingen hemtelefon!

De kunde förstås inte bromsa någon nummerflytt, utan mitt nummer är stängt tillsvidare.. De beklagade denna miss de gjort och kompenserar mig med pengar på mitt abonnemang att ringa för.. Surt!
När det var ett faktum att jag skulle sitta utan telefon så fick älsklingen ge sig ut sent på kvällen för att köpa ett kontantkort åt mig..

Och någon bebis tycks ju ändå inte vilja komma ut så jag befinner mig ju inte i något nödläge av att vara utan mitt vanliga nummer precis..

Så tillsvidare, så når ni mig inte på mitt vanliga nummer!
Har skrivit det på facebook också, men lika bra att dubbelupplysa alla för annars kommer det väl förmodligen hagla in sms när jag får igång telefonen sen igen med 1000 frågor om "Har bebis kommit än?", "Känner du nåt än?" osv osv..

Jag orkar inte mer!

Min gräns av tålamod är verkligen nådd för längesen!
Jag har nu gått med foglossning i ca 24 veckor, och den blir allt annat än bättre med tiden.. Sedan h*n flyttade ner sig så lååångt ner i magen som h*n ligger med sitt huvud nu så är de inre fogarna rena plågeriet! När jag ska ta mig ur säng, soffa eller vad de nu kan va för att gå på toaletten eller helt enkelt göra nåt så får jag sansa mig själv & tänka typ "1-2-3" och bita ihop, för det gör ont, ont, ont!! Spelar ju heller inte någon roll hur mycket jag gnäller över det så blir det ju tyvärr inte bättre.. Jag har blivit deprimerad pga detta känner jag..
Hade inte alls trott att jag fortfarande skulle gå gravid vid dethär laget, BF-datumet är ju passerat för 10 dagar sen!

Jag vet att man kan ha ont av foglossningarna lång tid även efter & allt dedär, men då har jag ju förmodligen lättat några kilon & det går åt rätt håll, det läkande hållet.. Så även om det kommer va jobbigt ett tag till kommer det förmodligen finnas en lite positivare känsla då..

Mest har jag dåligt samvete inför att jag inte klarar så mycket själv som jag skulle vilja, dåligt samvete över att alla i min närhet får höra på mitt ständiga gnäll & jag har dåligt samvete att jag inte orkar med aktiviteter med Thea så som jag skulle vilja medmera.. Som tur är så är min omgivning väldigt duktig på att hjälpa mig!
Igår tex tog min lillasyster med sig Thea till badhuset, vilket var riktigt populärt! Lånar lite bilder från Tildas blogg så ni får se hur nöjd hon är mitt lilla blötdjur!

Tack för en härlig eftermiddag, världens bästa moster! ♥
Väntar på Iphone 4S & bebis förstås!

Nu är en vit Iphone 4S beställd till mig! :) 
Eller förhandsbokad kanske man säger? Och beställd? :P Den finns ju inte i Halebops lager än men direkt de får den i lager så skickas en till mig! :D


Förövrigt, nej! Ingen bebis ännu! :)
Var på ultraljud igår igen & kollade hur den lilla skiten har det där inne egentligen såhär på övertid..
H*n har det bra! Lagom mängd fostervatten & allt dedär, med en vikt uppskattad på 3,7 kg så har h*n bara en 7 % större vikt än vad som är "normalt". Men som sagt, jag tror inte på det.. Inte under 4 kg denna gång heller! :)
Man såg även lite hår som svajade i vattnet, likt sjögräs! Känns skönt att inte få en flintskallig bebis denna gång heller, även om det bara är lite hår så gör det väldigt stor skillnad!

Ingen bebis!

Jag tänkte bara uppdatera lite här så att alla ni läsare slipper undra mer. Nej, det har tyvärr inte kommit någon bebis ännu!! BF+4 idag, aningen seeeegt! Har varje kväll i 2 veckors tid hoppats på att det ska dra igång under natten.. Testat alla dåliga "husknep" som påstås sätta igång en förlossning men inget funkar, det är bara myt alltihop!

Vår knubbis verkar ligga bra där h*n ligger! Trotts att vi är mer än redo här hemma!
Allt är på plats & hemmet är städat flera ggr om bara för att det ska va rent & fräscht när bebis anländer..
Thea väntar & väntar och säger att: "Bebisen kommer snart!" Hon har även flyttat in babygymmet till sitt rum och lånar det sålänge, bebisen ska leka i hennes rum säger hon.. Hur söt? ♥

Men snart har jag en sånhär go knubbis igen! 

Crazy stupid love..

Igår fick jag & älskling en kväll för oss själva.
Thea har övernattat hos sin farmor&farfar som hon längtat så efter, hon var eld & lågor hela dagen igår & tjatade om att hon väntade på farmor :) Sötungen! När farmor kom hade hon köpt en namnsdagspresent som Thea fick i efterskott. En bok, passande till henne för hon älskar att läsa böcker!
Farmor har även vart i Scottland nyligen, och hade shoppat en hel del kläder till godingen, jättefina!
Extra kul med kläder från andra ställen sådär så inte andra barn har likadana kläder tycker jag :)
Hon hade vart på badhuset med farfar igår & idag skulle dom till biblioteket i karlskoga. Gissar att jag får hem en nöjd tjej i eftermiddag!

Jasmine kom hem till oss igår & hon fick också spendera kvällen med sin farmor, farmor-fredag alltså! :)

Under tiden åkte vi till Karlstad & såg på bio, vi kollade på filmen Crazy, stupid, love!
Tyckte faktiskt att det var en bra film :) många komedier kan va rätt förutsägbara men denna film hade lite oväntade händelser med som gjorde den lite roligare! :D

Hade ju vart passande om bebisen ville komma ut också när barnvakt ändå fanns tillgängliga men man får ju inte välja själv när dom ska komma ut :( Åtta dagar kvar!FAIL!

Jag har lurat mig själv litegrann.. Jag tyckte att det var en bra idé att vara "lat" och anlita en fönsterputsare som gjorde jobbet, han var här igår förmiddag & fönstrena blev rena & fina såklart!
Bara den lilla detaljen att jag inte tänkte på allt jobb runtom :( I förrgår tömde vi alla fönster här hemma på grejer för att underlätta för fönsterputsaren.. Smidig som jag är så ville jag ju tvätta upp alla gardiner också när man ändå hade ner dom.. Vilket resultera i mycket tvätt & jävligt mycket att stryka! Inte blir det bra heller hur mycket vi än stryker känns det som! Haha :)
Tur att vi bara har 10 fönster att greja till?

Jaja, den lilla vardagslyxen med fönsterputs övergick till ett jäkla slit iallafall tyvärr!
Men jag får se det positiva i det hela, det är iallafall rent här hemma!! ;)

Till min besvikelse har även någon ful fågel passat på att BAJSA på fönstret under gårdagen.. Vore ju synd om man kunde ha rena fönster en dag eller två?

Nu är jag egentligen sugen på att shoppa nya gardiner, nya blommor & blomkrukor & köpa nya fönsterlampor för att göra det lite mysigare här hemma!
En fönsterlampa gav nämligen vika under 5-årskalaset vi hade här hemma så det behövs nytt! 
Men det får vänta lite..orken är lite långt borta just nu! Dessutom är det ju snart dags att göra adventsfint i fönsterna så det så! :)

10 dagar kvar tills bebis är beräknad ♥

Fönsterputs!

Man vill ju ha rent & fint hemma tills bebisen anlänader, av den anledningen har jag bokat fönsterputs!
Vi har ganska många fönster och det är inget jag själv vill ge mig på, för resultatet skulle antagligen inte bli bra i vilket fall. Så vi lejar bort jobbet till en fönsterputsare som anländer här kl. 09.00 imorgon :)
Med RUT-avdraget kostar det faktiskt inte så mycket!

För övrigt händer inte mycket här hemma.. Man plockar & grejar lite mellan vilopauserna, känns som jag går i en dvala större delen av dagarna för jag är så sjukt trött! Fast det kanske hör till såhär i slutet av en graviditet? Mitt handikappade tillstånd med foglossningarna har ju bidragit till att jag är stillasittandes nästan ständigt, så det gör mig väl heller inte till världens piggaste & hurtigaste! :)

Fast jag mår bra, jag är glad & förväntansfull & jag trivs ganska bra med tillvaron trotts tristessen! ♥


RSS 2.0