Nu är rummet klart!

Nu är det färdigt i rummet så nu äre bara lite sladdar & själva inredningen av rummet som är kvar. Men de blir ett senare projekt!

Skönt att slippa de blå gamla Kina-skiten! Lägger upp lite före & efter bilder.


Uppfräschning av rum!

Nu är hyresvärden i full gång & arbetar inne i ett av lägenhetens sovrum, det som är tilltänkt att bli Miras rum framöver. Så igår fick det bli en tur till Colorama för att välja färg & tapet. Inte det lättaste skulle man kunna säga! Ville ha en ljus och neutral färg, det ska ju va ett barnrum men ändå inte en barntapet eftersom vi hyr. Rummet ska ju funka för många liksom. Möbler & textiler får sedan forma rummet till vad det ska vara!

Det är stora, vita foder kring dörrar, fönster och lister. Så nåt vitt ville jag inte ha eftersom det är så mycket vitt ändå. Efter många övervägningar och ändringar av valet så bestämde jag mig tillslut iallafall!

Resultatet blev en fondvägg från Boråstapeter, de övriga tre väggarna blir en ljus grå ton som heter fjäder. Den är i samma färg som de ljusa färgerna i blommorna på fondväggen:


Examen!

I fredags, den 25:e maj tog jag examen från min Skötarutbildning!
Två år har jag nu kämpat. Och sista veckan var det opponering och dags för slutbetyg av examensarbetet och sista praktiken. Kunde inte vara mer nöjd över min prestation! :D
Toppbetyg, trots planering av dop & bröllop, extrajobb & sjuka barn.

Men nu är jag "bara" mammaledig. Har ju inte varit föräldraledig med Mira ännu, det har liksom inte hunnits med men nu ska vi va hemma & njuuuuta!

På examensdagen blev det först skolan för min & Miras del där vi åt smörgåstårta och umgicks med klasskamrater och lärare en sista gång. Sedan när vi kom hem fick det bli en enklare fika för att fira min avslutade skolgång tillsammans med lite släkt och vänner.
De hade ballonger och blås-tutor och paket med sig när de kom! :)

Av min man fick jag en blomma samt ett Thomas Sabo-halsband med matchande örhängen, jättefina!
Och av mamma och syskonen fick jag ett Thomas Sabo- Berlockarmband med två berlocker till!
Så himla nöjd är jag! :)

Tack alla ni som var med och firade min examensdag!


Miras dop!


Miras dop!
Ni ser ju på fotona ovan hur lycklig hon är! Inte alls besviken för att mamma & pappa stal uppmärksamheten på hennes dag. Hon stod i fokus på sitt sätt genom att bara finnas där med oss, vår lilla solstråle! ♥
Hon var glad och prata & tjoade under hela cermonin, vatten på huvudet var inga problem alls!

Jag har faktiskt inte hunnit få kort från dop & bröllop ännu utan har bara snott dessa på facebook.
Så ni får invänta lite fler bilder.

Det kom ca 60 gäster på Miras dop.
Och alla hade väldigt fina gåvor med till det lilla dopbarnet. Sådär bra saker som kommer va användbara!

Miras presenter:
* Massa kläder
* Plaskpool med soltak & leksaker
* Smycken, både halsband och armband.
* Termos med hennes namn på
* Personlig tavla med hennes namn & födelseuppgifter på
* Lära-gå-vagn, Brio
* Barnfotölj
* Kudde med foto på Mira & hennes namn och födelsefakta på
* Ljusstakar
* Fotoram
* "Mitt första år"- bok
* Träskor med hennes namn & födelsedatum på (URSÖTA!)
* Nallar
* Pengar
* Sparbössa
* Smyckeskrin
* Bestick


Bröllopet.

Har ju inte kunnat skriva något om bröllopets planerning tidigare då detta varit hemligt!

Vi har pratat om bröllop till och från en tid. Men jag ville väl ha dedär prinsessbröllopet som alla flickor drömt om sen man var liten. Insåg dock att det är innebörden bakom bröllopet som är det viktigaste och jag känner att det finns ganska mycket annat att lägga pengar på än ett bröllop. Så vårt bröllop blev budget, ihopbakat med Miras dop! Och väldigt lyckat var detta. Roliga reaktioner från våra gäster var det också och det bästa är att det finns något videoklipp på det!

Några månader innan spikade vi det bokade datumet. Tills dess var det en del att planera, tänka på & hitta!
Kläder till oss vuxna och även barnen, skor, blommor, tårta, fika, ringarna, naglar, hår & smink, smycken osv.
Allt gick inte så som det var planerat då de kläder vi beställt inte passade som de skulle & min klänning som jag fastnat för och valt innan visade sig inte hinna bli klar i tid. Så jag fick panikleta en klänning typ två veckor innan bröllopet. Allt detta i smyg, utan att försäga sig. Inte det lättaste alla ggr :) Många ggr jag har hållt på att försäga mig. De som var involverade i planerna från början var gudmor/tärnan Tilda som är min syster. Och Emil som är gudfar/bestman. Hur skulle detta gått planera utan dem? Tilda var även den som ordnade mitt hår & smink.

När den stora dagen var här så var nerverna den jobbiga biten. Att sitta där i omklädningsrummet i kyrkan och gömma sig var nog en av de längsta halvtimmarna i mitt liv!
Men jag kände mig som en prinsessa i min klänning & allt, Peters prinsessa!
Alla var så fina, och barnen skötte sig så himla bra trots att Thea hade feber & var helt genomförkyld
(Tack Ipren)

Dagen var en dag jag alltid kommer att minnas och glädjas åt på många olika sätt.
Jag älskar min fina man! ♥


/ Fru Solberg
Fru Solberg!

Jag har gått & blivit en fru!
Idag på underbara lilla Miras dop passade vi på att gifta oss. Dagen har varit kanon!! Barnen har skött sig exemplariskt & alla gäster var lagom överraskade.

Fortsättning följer men nu är de kvällen...


Mira!

Underbara lilla glädjespridare!
Jag kan inte sluta beundras över hur någon kan va så glad jämt? Alltid nöjd & glad och aldrig protesterar hon..


Födelsedags firande!

Igår fyllde min mormor 65 år! Nästan alla hennes barn, barnbarn & barnbarnsbarn samlades vid hennes stuga för en arbetsdag.. Skrapa, måla, lägga om plattor, bygga trallgolv på uteplatsen, kapa ner ett gammalt äppelträd, klippa häckar mm. Vi fikade & drack vin i solen :) gött! Kvällen avslutades med grillat & min mormor var väldigt nöjd med sin dag så det var kul!

Barnen som inte arbetade sprang ute & lekte, spela boll, blåste såpbubblor & hade riktigt kul också så jag tror alla var nöjda efter dagen. Alla barn skötte sig så bra! Helt otroligt..

Lägger upp lite bilder från gårdagen. Min brorson Hugo var så otroligt söt i sina arbetsbyxor :)
Nya tider för familjen.

Skolan är snart slut & i fredags avslutade jag min sista praktik för denna utbildning. Så nu är de stenhårt arbete på examensarbetet som gäller!
Har gjort en del under min praktik men nu ska man få ihop det till något bra också.

Igår var det slut på pappaledigheten för min sambo & han har nu börjat nytt jobb.. Det innebär att han inte alltid kommer jobba i närheten utan kommer få ligga borta lite.. Inatt är en sån natt som han inte kommer hem.. Men det är ju bara en natt så det är ju en bra mjukstart för mig som inte längre är van att va själv :)

För övrigt så är mitt nya mål nu att bränna fett..efter två graviditeter så är mina kärleksgrepp lite i det porösaste laget för vad jag accepterar hos mig själv. Har haft dåligt med tid under praktiken mm..och när jag väl köpte gymkort så blev vi sjuka i evigheter här hemma efter typ två pass. Men nu är de slut på praktiken och alla är friska så nu finns inga ursäkter! Morgonpromenad varje dag med syskonvagn för att bränna några extra kalorier får de bli. Och lite annan träning med lär de ju bli framöver! Det rör sig om enstaka kg så hur svårt ska de kunna va bara man kommer igång?

Nä, nu ska jag skriva de sista på dagens arbete & sen göra mig & mini klar för att hämta Thea på dagis!


Mariebergsskogen.

Häromdagen då det var så varmt så åkte vi på utflykt till Mariebergskogen. Handlade lite fika innan & sen strosa vi runt där från morgon till eftermiddag. Det är ju en perfekt dagsutflykt när man har små barn..

Vi lekte i sanden & vattnet, kolla på alla djuren, lekte i lekparken & hade picknick i flera omgångar!

Thea är ett blötdjur som inte gick att hejda utan hon sprang rätt ner i sjön, med byxor på.... Så hon fick spendera resten av dagen i trosor & tröja/filt.. Orutinerat att åka iväg med bara ombyten till den minsta, men men..

Mira tyckte att grisarna va super roliga & garvade rakt ut bara av att se dom.. Haha.. Så mycket foton mm hans inte med under dagen för det var fullt upp att hänga med & jaga efter Thea med Mira i famnen + vagn + packning. Men här är några foton från vår utflykt.


Tandborstning..

Mira fick sin andra tand ganska snart efter den första tanden. Vi har nu börjar med tandborstning som hon verkligen gillar..
Först mamma, sen är de Miras tur!

Nöjd tjej :)


RSS 2.0