Trystorp nationalpark!

Igår tog vi en utflyktsdag i det härliga vädret!
Åkte till en nationalpark som Peter kände till, var hur fint som hellst nu när alla vitsippor blommade!
Var blommor verkligen överallt, ett stort hav av vitsippor!

Fanns massa gamla ekar som var ihåliga, någon som var fälld som gick att krypa igenom & att gå balansgång på!
Uppskattat av de små, mysigt att komma ut & bara vara lite..

Men nu är ledigheten slut för denna gång, idag ska jag iväg & ha praktik igen men det har varit en rolig & välbehövlig ledighet.. Får se om jag kommer iväg till praktiken i veckan för Theas ögon är variga, vet inte om det är allergi eller inflammation! Är det inflammation så är de ju smittsamt & då får hon inte gå iväg! Men hur ska man kunna veta skillnaden? :S

Bilder från Trystorp:

På hemvägen stanna vi till en snabbis hos Theas morfar så Jasmine fick hoppa studsmatta & Thea fick åka batteridriven motorcykel! :) Thea var hyffsat trött efter dagens äventyr! :)


Vår påsk!

Vår påsk blev väldigt lyckad!
Hade min familj på middag samtidit som vi hade båda småtjejer här! Fullt ös!
Thea fick 4 påskägg!! Finns godis i mängder & det känns som de aldrig kommer att ta slut!
Det blev iallafall en äggjakt här hemma & det uppskattades av de små! Påsken var nog som julen för Thea, hon var så himla glad från de att hon vaknade! "Mamma, PÅSK!" var de första hon sa på morgonen :)

Min söta, underbara påsk kärring!!Dom fick såpbubblor för att fylla ut äggen med annat än bara godis!
När Thea väl kom på hur man gjorde så blev de en riktig succé ;)


Långledigt!

Har haft en bra men kort arbetsvecka på praktiken!
Långledigt över påsk alltså :)

Under veckan har vi hållt på här hemma, röjt ur "skrubben", hatthylla & skohylla!
Såg VÄLDIGT rörigt ut förut när det bara låg en hög av vantar,mössor, halsdukar osv kastat i hatthyllan samtidigt som skohyllan var överfull & "skrubben" likaså! Men nu känns det som vi har bättre ordning på allt tack vare våra nya byråar! :) Jag är nöjd med resultatet!

Igår blev det även påbörjat lite påskstäd här hemma!
Vi ska ha middag här hemma hos oss på lördag för att fira lite påsk tillsammans med min mamma, syskon+respektive och syskonbarn! Blir mysigt :)

Idag fyller Lene år! Vi passade på att uppvakta henne med en liten blomma & fikabröd på morgonen när vi ändå var där & lämnade Wilma! :) hon ska också få bli lite fin inför påsk!
Hårvård & kloklipp får den håriga damen stå ut med idag!

Nä, om man skulle fortsätta med lite städ tro medan en liten gnutta ork finns? :)
Hoppas ni alla får en härlig påsk med mycket ledigt! ♥

Lugn helg!

Snart är helgen redan slut & inte har man hunnit med speciellt mycket känns det som..
I fredags kom Liza på besök med en fin kruka med uteblommor som står på trappen :) Jättefina!
Får bara hoppas att allt renoverings skräp som ligger på gården kommer bort snart så de kan bli lite fint här ute, så man kan fylla på med lite mer blommor & lite utemöbler!

Igår kom Jasmine till oss så vi kunde måla lite påskbrev med glitterpennor, annars gjorde vi verkligen inget speciellt på hela dagen! Kan ju iofs vara skönt de också..

Idag har det vart en riktig toppendag däremot, hur fint väder som hellst!
Så vi har passat på att låta ungarna leka ute i trädgården & haft picnic på gräsmattan, vilket dom uppskattade!
Skönt för oss också att sitta ute i solen med en kaffekopp & se på när dom härja som tokar!

Hann även med en tur till Ikea för att handla lite förvaring, 3 malm byråar! :) så nu har vi 12 stora lådor att fylla men jag tror inte det blir några större problem att fylla dom faktiskt tragiskt nog! Vi blir ju snart en till i familjen som ska få plats med sitt så..

Thea somnade tidigt idag så jag & Jasmine fick själva fixa iordning påskriset medan Peter monterar!

Skickar upp lite bilder från vår dag!


Självskydd!

Idag var jag på utbildning under förmiddagen i självskydd! Riktigt roligt & bra att kunna inom det yrket jag utbildar mig till. Målet är ju såklart att det ska va så lugnt & tryggt på alla avdelningar att självskydd inte behövs, men sanningen är ju den att det är sjuka människar man jobbar med och då kan det hända saker när man minst anar även om det överlag är lugnt på platsen! Då kan det vara bra att kunna ta sig ur hotfulla/utåtagerande situationer så lugnt & smidigt som hellst genom att på ett tekniskt sätt undvika att skada den som är ett hot.

Utbildningen är i flera delar, jag har alltså missat några och fick hoppa in idag & hänga med.
Det dagens övningar var fokuserade på var steg som man står stadigt så man inte tappar balansen, det var 2 sorters grundsteg som gällde i stort sett alla övningar!
Avvärjde raka slag, "rallarsvingar", hur man tar sig loss ur ett klädgrepp om någon greppar kläderna, hur man tar sig ur olika handledsgrepp, och hur man avväpnar någon! Alltså om en patient tex har en glasbit/kniv eller liknande i handen som man vill ta ifrån utan att ta skada.

Riktigt bra saker att kunna & jag vart helt triggad! Man körde två & två passet igenom och det blev väl säkert visst övervåld från min sida då jag blev så triggad av situationen :) Min handledare fick ont här & var men han tål allt! Haha. Svårt när man övar massa sånt och ska tänka på sitt kropps språk, man ska ju se avslappnad & inte hotfull ut på något sätt.. Men när man står och övar och vet att det snart kommer en smäll så åker ju garden upp!
I verkliga livet kommer eventuella smällar förmodligen inte lika väntade..

Tillsist fick vi frågan om det var något särskilt vi ville lära oss.
Så försök inte skojbråka mer med mig genom att använda styrkan för då tar jag till nödvärn! ;)

Tjuusdäjj!

Veckan har ju börjat riktigt bra måste jag säga.
Trivs så himla bra på min praktik!! Blir inte på nåt sätt enformigt när man träffar på så mycket olika typer av människor med olika problematik & bakgrund.

Igår var det verkligen VÅR ute, så härligt!
Passade på att hämta hem gungställning, cykel & rutchkanan som stog kvar vid gamla lägenheten, satt ju fast i snön så det gick inte få med det då vi flyttade.. Thea var jättenöjd över att få leka på gården en stund i det fina vädret :)Och idag är min hyresvärd tillsammans med lite andra folk hemma & rustar ännu mer!
Tvättstugan renoveras & trädgården är krattad & fixad lite, samtidigt så har vi nu äntligen fått en början till ett staket mot vägen :) Riktigt kul när man har en så bra hyresvärd som är tillmötesgående när man ber om saker!
Staket mot vägen ville jag & även de andra grannarna ha så barnen kan vara ute & nyttja gården på ett annat sätt så nu är vi alla nöjda! :)

Graviditeten går frammåt sakta men säkert, magen börjar puta lite smått vilket jag är förvånad över, det är ju ingen jättemage så det är ju inte självklart att man missänker en graviditet om man ser mig men, ändå en liten mage. Med tanke på att min mage inte började växa förän efter halva graviditeten då jag väntade Thea, men de säger ju att det oftast syns tidigt/tidigare när man fått barn en eller fler gånger innan!
Och även om jag stundtals mår så jävla piss att jag nästan vill bli sövd för att inte vakna igen förän i höst, så är det ändå så himla spännande och kul att få dela detta tillsammans med Peter ♥ 
Han är så himla engagerad i mig, vår familj & alltihop och det får mig att känna mig så trygg!   


Lekobus igen!

Idag tog vi med oss småtjejerna och åkte till Örebro för att leka på Lekobuslandet igen,
så himla kul men jobbigt för även oss vuxna :)

Innan vi kom dit fick de bli lite shopping, skor till de små & sen en mini-sparkcykel med 3 hjul till Thea, hello kitty tavla och glitterpennor till Jasmine. Tror båda blev nöjda med dagens inköp & påhitt!

Vi hade med oss vår kamera in men tyvärr blev de flesta korten väldigt suddiga.
Svårt att ta kort på föremål som rör sig hela tiden när de samtidigt flyger runt andra barn framför hälften av bilderna man tar. Blir säkert bättre om man har mer tid att lära sig lite inställningar oså!

På kvällen nu efter lite mat & vila fick vi såklart ta en premiärtur på sparkcyklarna! :)
Det var uppskattat, Jasmine är supersnabb på sin cykel så hon var inte lätt att fånga på bilder!
Big news!!

Har inte uppdaterat här på ett tag..har ägnat mer tid åt vår gemensamma blogg även om den heller inte är flitigt uppdaterad :)
Har haft de ganska fullt upp med praktik, sjukt barn, sjukhusbesök, inskrivning, ultraljud mm!

Stora nyheten är ju iallafall att vi ska få en liten bebis i oktober!
Kommer bli hur mysigt som hellst, läs mer om graviditeten & allt som hänt därikring på bebisens blogg.


RSS 2.0