5 månader!

Idag blir min underbara lilla snäcka 5 månader! Tiden går så fort..
Natt till igår märkte vi att Mira inte längre var nöjd. Hon fick ingen mat stackarn! Min mjölk har alltså sinat bara sådär så nu är amningstiden över, för denna gång ;)

Istället introduceras hon på lite puréer & äter ersättning. De funkar bra det med!

Hon har fått bytt till stora nappar med lilla Mira. Hennes nappar som skulle va från 0-6 månader lyckades hon få in i munnen på tvären så den verkligen satt fast!!! Livsfarligt ju... Stackarn hade panik, och skrek så hemskt.. Som tur var så var Peter hemma & fick dra ut den.. Jag blir så uppstressad & skräckslagen :(


Lotta på bråkmakargatan!

Min treåring är inspirerad av Lotta på bråkmakargatan. På gott & ont ;)

Mitt tunna & slitna hår klipptes av en bra bit. Tappat mycket hår en period så de är i tunnaste laget så då är de ingen ide att spara på längden! Så blev håret slingat & ordnat.

Theas kommentar: " Du ser ut som Lotta! "

Ja, ultrablond/vithårig pottfrilla som Lotta har, de har jag inte :) men kortare och blondare är de! Lite ovant och kanske i blondaste laget nu när man är så vinterblek. Lite solarie får de nog bli :)




Mitt gyllengula hår!

Häromdagen la syster lite folieslingor på mig. Dessvärre tog vi ur de lite i tidigaste laget vilket resulterade i en gul nyans. Känns & ser sådär ut ;) dock försvann ju åtminstone min hemska utväxt!

Nu idag blir de lite klippning & en ny omgång slingor för att förbättra söndagens resultat!

Hoppas på ett lyckat resultat :)


Bra post!

I fredags beställde vi en studsmatta till Thea och den finns redan att hämta på posten! :) den väger 40 kg så jag ska ta med sambon som bärhjälp sen & hämta den :)

Den kommer bli en succé! Både Mira & Thea älskar att hoppa. Mira är den typen av bebis som typ aldrig är still:) hoppar i knät, hoppar i gåstolen & försöker studsa på rumpan när hon sitter..så när hon blir lite större kommer hon nog också studsa ganska bra på den :)

Ikväll ska vi ut & äta med min svärfar & hans fru Liisa! Dom vill nog fira Peter lite eftersom han fyllde i helgen :) blir trevligt!!

Längtar hem till mina busar nu!
Men snaart så:)


Presenter från New York!

Theas faster har hittat kärleken i New York så hon & Theas farmor har varit där i veckan. De hade shoppat en t-shirt på en Disney affär & även den klassiska I love n.y tröjan :) tuffast var Converse skorna! En aning stora än men i sommar/höst kommer dom sitta prima på hennes små fötter tror jag!

Firandet igår blev lugnt & trevligt. Dock så blev de en aning besviket här hemma från flera håll när Jasmine inte kom som planerat. Tydligen viktigare att ge Jasmine andra valmöjligheter(trotts planer) än att hon ska få fira sin pappa tillsammans med vår familj här.

Men men, vi hade en trevlig eftermiddag & kväll ändå då så :)
Theas kommentarer slår ändå de mesta! Hon fråga farmor Annika när hon kom igår : "Var är den andra då? Tommy?!"
I den lilla Pippi-fantastens värld så finns de ju ingen Annika utan en Tommy.

Lägger upp bilder på Theas fina presenter!


Mycoplasma!

Igår ringde doktorn upp. Han hade fått Theas provsvar från måndagens besök, det visade sig att hon har mycoplasma! En form av lunginflammation som är smittsam. Så nu har hon fått en kur med ett antibiotika som heter Ery-Max. Hon fick börja med den igår kväll & ska äta den i 10 dagar men hon skulle enligt läkaren va "frisk" redan efter helgen så de hoppas vi på!

Idag är det Peters födelsedag :) han fick en av presenterna lite i förväg förra veckan. Men när han kommer hem från jobbet väntar ytterligare två paket åt honom! Svärmor & Jasmine kommer på lite fika sen också, Peter är inte så mycket för stora firanden så vi håller det lite simpelt :)

Ha en bra dag i det soliga vädret, de ska vi ha!


Man hinner mycket på en fredag!

På förmiddagen åkte vi till Karlstad hela familyn & mötte upp Lene på Barnmässan!
Det var kul att strosa runt där, fanns en hel del som Thea tyckte var roligt! Både fotografering i 2 olika studios, provsitta en "Blixten" rallybil, exprimentera i en exprimentmonter, ballonger (figurballonger), godis, alla maskotar medmera. Hon var nöjd!

Stjärnstudios foto fick man se på deras hemsida direkt idag, men Studiobus foton skulle man få vänta några veckor innan man fick hem. Oh det är dom jag ser fram mest emot! :D

Efter mässan åkte vi på jakt efter en studsmatta till Thea! Fanns inte än i affärerna & där det fanns på lager fanns det inget skyddsnät!! Så nä, det köpte jag inte. Skyddsnät är ett MÅSTE!
Beställde på internet istället så de kommer väl nästa vecka.

Under kvällen kom min mormor hit & passade tjejerna så jag & Peter kunde gå ut & äta mat på Maxim.
Gött att gå ut & käka i lugn och ro.
Efter de blev de lite plock & städ för imorgon väntas kalas & lite firande av min sambo som fyller år :)

          
 


Brumm brumm!

Igår fick vi äntligen tillbaka vår bil som vart inlämnad i två veckor på lite renovering ;)

Inte gått någon större nöd på oss utan den pärlan ändå då svärfar var snäll nog att låna ut bil så jag kunnat ta mig till & från praktiken och dit vi behövt ta oss!

Men men, bilen fick en invändig putsning och sommardäck igår när vi ändå va igång & greja :)


Härliga dag!

Har långledigt nu, sista dagen igår på praktiken & börjar inte nästa praktik föränn på måndag! känns helt okej att vara ledig i finvädret ;)
Har en skolgrej som ska skrivas & skickas in innan söndag bara men de hinns ju!

Idag har vi mest varit ute! Packade lite kakor & festis, hink & spade i vagnen och knalla bort till en lekpark! Hem & äta lunch för att sedan ge sig ut på en långpromenad! Hostan börjar dämpa sig lite så nu vill jag bara komma igång igen lite smått..

Försökte fota vår lilla Mira när jag la henne på mage, så wooops så kunde hon plötsligt vända sig på egen hand till rygg? Vilka grejer dom kan lära sig på kort tid dom små underbara liven <3


Läkarbesök & bakdag!

Idag tog jag ledigt från Boängen för att följa med min stora dotter till läkaren. Pga att febern kvarstår och att de gått så lång tid nu med feber fram & tillbaka.
Fick bli lite provtagning där de tog hela 7 rör blod från min lilla tjej! Hon var så duktig & sa inte ett ljud. Satt helt stilla! Det var värre med mamman som höll på att svimma ;) fy för blod & ännu mera fy för nålar! Thea får iallafall va hemma med Peter & Mira imorgon så jag kommer iväg! Stackars Peter har nog fått vårda en sjuk Thea nästan halva sin pappaledighet hittills..

Imorgon är nämligen min sista dag på boängen. Så imorgon ska jag bjuda dom på lite fika! Köpte lite kakpaket & så bakade jag och Thea kladdmuffins idag som jag kan bjuda på! Det får duga.. Hade tänkt bju till ordentligt och baka nåt häftigt men orken & motivationen är lite frånvarande! Imorgon ska jag även till Närpsyk/rehab teamet för introduktion.

Nu har jag hunnit plocka rätt på tvätt, städat undan & dammsugit lite..och tänt ljus! Försöker komma i god stämning här hemma. Lite mousserande vin står på kylning och lockar men det får nog vänta tills imorgon så jag kan fira av min praktik!

Det betyder ett steg närmare tills jag får vara föräldraledig & va hemma och njuta tillsammans med denhär godingen innan jag ger mig ut i arbetslivet! Hon är ju för liten för dagis än på ett bra tag :)


Sleepover!

Mina minsta syskon på 8 och 10 år ville pröva på att sova hos oss en gång. Var planerat sen några helger tillbaka men de va lite oklart om de skulle bli av pga att vi vart sjuka och är hostiga här. Men dom ville komma ändå :)

Så bäddade ordning så dom kunde sova här. Under kvällen satt Anton & Peter och spelade tv spel en stund igår kväll och tjejerna lekte. Var lite fundersam på hur läggningen skulle gå, Peter skulle ju upp tidigt och jobba så vi skulle själva inte sitta uppe sent. Men vi la dom vid nio och strax därefter så sov hela bunten. Tills 06:15 imorse då dom alla drog igång :)

Peter jobbar tills eftermiddag ungefär så idag får jag på egen hand sysselsätta mig med 4 kids :) men de går nog bra!

Hoppas bara på att man får lite längre sovmorgon imorgon..

Mira sover så sött, mitt hjärta smälter av att titta på henne.


Bamsegympa och feber!

Igår var det dags för bamsegympa igen!
Jag blir faktiskt arg på vissa föräldrar! Gympan är för barn mellan 3 och 5 år, det finns två instruktörer på plats. Och man ska va en vuxen per barn. Bara för att det är redskap! Trampolin, balansgång,ringar att hänga i, höga plintar att klättra på medmera medmera. Man är en förälder per vuxen för att hålla koll på sitt barn för att det inte ska bli farligt.

Jag följer Thea banan runt hela tiden, ber henne att snällt vänta på sin tur osv så alla barn ska kunna göra allt i sin takt osv. Och så gör nästan alla föräldrar för det är så man ska göra!! Sen finns de såna föräldrar som låter deras hyper-barn springa för sig själv, trampar på händerna på barnen som övar sig på kullerbytta på mattan, knuffar sig fram utan att nån förälder ens säger till ungen? Jag får ju god lust att bara tala om för honom att man inte beter sig så men man vågar inte riktigt.
Skäms på er, lata föräldrar!!

När vi kom hem va Thea helt knäckt. Febern va tillbaka & hon va ledsen, hade ont & va trött. Så märkligt att febern kommer & går hela tiden :(
Märks att nåt inte är helt bra för hon är ledsen på nätterna, hon somna snabbt liksom men vakna sen & grät i sin säng i en timmes tid. Utan anledning. När jag fråga henne varför så va svaret att hon va trött?

Får bli en lugn myshelg hemma med mina småtjejer! Peter jobbar imorn och på söndag så vi får roa oss på egen hand.


Påskpyssel!

Igår somnade jag & Thea skönt på soffan & vid lunchtid. Skönt! Febern avtog och bara huvudvärken & hostan kvarstod.

Jasmine kom på lite besök så det blev lek & pyssel hemma igår eftermiddag! Thea har saknat Jasmine så mycket och blev överlycklig av att se henne!

De gjorde en kycklingfamilj! De var duktiga tjejerna. Jag fick titeln "världsmästare på att klippa" av Jasmine så jag klippte ut alla filt delar så fick dom måla fixa själv medan Peter ansvara för limtuben. Bra team!
Och vilket tålamod dom hade med allt pill.

Lägger upp lite kort på Theafisen från pysslet, Jasmine satt i motljus så dom korten blev lite dåliga.


Hemma och sjukar mig..

Gick och la mig vid nio tiden igår redan då feber, febervärk & frossa smög sig på. Har sovit inbäddad i en fleesmorgonrock under det tjocka täcket, och ändå frusit. Blä för att va sjuk! Gått & väntat på att denhär hostan jag släpat på i en vecka nu ska ge med sig men de känns som de går åt motsatt håll istället!

Detta i kombination av att småtjejerna också vart vakna en del i natt resulterar i att man känner sig lite överkörd idag=ingen praktik för min del!

Thea är också trött & genomförkyld men hon har ingen feber iallafall så de är ju skönt.

Nä nu ska vi vila & friska till oss lite tror jag! Kanske ge sig ut i solen en sväng sen? Vi får se vad vi hinner och framförallt orkar idag.


Uppskatta den viktiga tiden!

På senaste tiden har jag mindre tid hemma än vanligt pga min praktik som kräver sitt. Det gör att jag saknar min familj nåt fruktansvärt på dagen när jag är borta! Är liksom van att va hemma typ jämt! :)

Men tack vare det så innebär det också att jag skiner upp varje gång jag kommet hem till barnen & Peter efter en tid hemifrån! Blir jätteglad & känner mig som en småfnittrig tonåring som är nykär eller nåt.. Men det är helt okej att få vara och känna sig lite fjantig ibland! För jag njuter av varje liten stund som är värd massor för mig, tiden vi har nu med småttingarna kommer liksom aldrig åter..

På tal om det så har jag nu bara denna vecka + två dagar nästa vecka kvar på Boängen. Därefter väntas nya utmaningar på Teamet som vårdar folk i öppenvården istället för där jag är nu som är en sluten avdelning. Trivs så bra där jag är och jag hoppas på att kommande praktikperiod är lila givande, psykiatri är min grej! Jag har verkligen hittat något som jag trivs med.

Nä, dusch & lite kvällsmys med mannen i mitt liv, kidsen sover redan..


Lugn,härlig söndag!

Började dagen med en lugn morgon med stekfrukost & mys med hela familjen. Efter frukost pröva jag på att göra mitt livs första cheescake till eftermiddagsfikat, med lyckat resultat :)

Därefter åkte vi till Mio i hopp om att hitta något nytt till vårt hem men nä, vi kom hem tomhänta.. Lite tomt på våra väggar & saknar en taklampa men de är inte helt enkelt att välja!

Under eftermiddagen hade vi moster, Christer & kusiner på besök och fika. Samtidigt kom Theas pappa till hennes lycka och hämtade henne för en övernattning, som hon längtat!
Och tjatat... Blir ganska tyst & tomt här hemma när Thea är borta, hon tar ganska mycket uppmärksamhet här hemma på alla sätt & jag är inte alls van med att hon är borta eftersom de blir så sällan! Men hon är supernöjd & har det bra så jag ska försöka njuta av lugnet som råder här hemma!

Sambon ska jobba några timmar ikväll så ikväll är jag själv med Mira! supermys, men lite ensamt! <3


Korta dygn!

Dygnet har för få timmar. Särskilt nu när man har praktik, försöka hinna träna nu när man har köpt gymkort, när man har sjuka barn & nu tillsist har även jag åkt på hosta/halsont. Så omotiverade och irriterande just nu! Men jag är rätt pigg i kroppen oså ändå så jag har vart iväg till praktiken som vanligt!
Ett par timmar till på dygnet skulle inte skada..

Jag har för mycket gammalt att blogga om så de blir för rörigt att skriva.. Får bli lite bilder istället innan läggdags!


Pippitröjor efter beställning :)

Ville ha likadana tröjor till Thea & Mira som passar bra till våren. Så Peters mamma stickade en till Mira & Peters mormor stickade en till Thea. Båda två var nöjda med sina Pippi tröjor!


Nya gåstolen!

Idag kom leveransen av Miras gåstol! Den var en succé skulle man kunna säga:)

Än Sålänge är den modell av en gunga då hon inte är stor nog ännu för att nå ner till golvet..


RSS 2.0