Morsdag - present, shopping,bio...

Idag är det morsdag, har vart lite dålig på att uppvakta min mamma men.
Själv blev jag uppvaktad av mina fina här hemma ♥
Jag fick ett paket på morgonen som innehöll en vetekudde, som jag faktiskt önskat mig pga att mina foglossningar som bara plågar mig minsta rörelse & ansträngning.. När tillochmed det är jobbigt att sova bara för att man vaknar i smärta såfort man ska vända på sig så kanske ni kan tänka er? :) Peter värmde vetekudden åt mig när jag skulle sova middag & det var riktigt skönt att ha den faktiskt..

Vi åkte även en sväng till Karlstad idag för att hämta vagnen som kommit.
Köpte även en DYR babyvakt & lite annat på Barnenshus. Anledningen till att vi kpte en dyr är att vi har 4 st babyvakter av ett billigare slag som antingen inte funkar alls, eller som funkar ibland, eller som "brusar" när de är tyst så man inte kan använda den nattetid.. Så nu var vi överrens om att inte lägga mer pengar på några halvbilliga heller för det blir inte värt de i slutändan har vi märkt..




Peter ville köpa sig en byggsatts av smålego också.. Det gick såklart hem hos vår lilla traktornörd :)



Nu ska jag natta busungen, sen bär det av till Karlstad för andra gången idag.
Men denna gång blir det bara jag & Peter, moster Tilda ska sitta barnvakt åt Thea medan vi är på bio..
Vi ska se på Baksmällan 2.


Mina presenter!

Har ju inte berättat om allt fint jag fick när jag fyllde år ju!
Dels fick jag en heldag på Selma spa med olika aktiviteter under dagen, dels var det nån specialbehandling som heter "I väntans tider" och är speciellt anpassad för gravida. Nån fuktgivande, uppstramande och avslappnande inpackning. I behandlingen ingår peeling, avslappnande massage, inpacking & avslutande produkter.
Ska bli skönt att åka bort en heldag med Peter & bara äta gott från morgon till kväll varvat med massa mys, bad & behandlingar!



Jag fick en fin fotlänk som jag önskat mig!



Lotter..


Pengar.

Massor av fina blommor både till inomhus & utomhus+krukor och vas.


Jag fick även 2 böcker, en tavla med hjärtan på, ett strandkitt med handdukar, solskyddsfaktor osv :)
Tror jag fått med det mesta här faktiskt? :)
En perfekt födelsedag med jättebra presenter iallafall! ♥

Mycke shoppat!

Igår åkte jag, Lene & Peter ner till Ullared!
Hade en ganska lång shoppinglista och bilen kan man nog minst sagt kalla fullproppad när vi åkte därifrån :)
Vi köpte massa kläder till både mig, Peter, lite kläder åt bebis slank visst också med.
Blev andra bebisgrejer också som vi saknade blandannat babygym, badbalja med badinsatts, amningskudde osv.
Det mesta finns ju sparat & kvar sen Theas tid bra nog. Så det enda vi egentligen saknar nu är första bilstolen men den hinner vi ju införskaffa tills det är dags :)

Blev även en del nytt till hemmet! Duk, prydnadsgrejer,sängkläder, tavlor medmera. Börjar äntligen kännas som att man bor här. Förut har det känns halvdant & rörigt men nu när vi fått bättre förvaring & fått upp lite på väggarna så har det blivit ett riktigt lyft måste jag säga. Än har ju inte allt kommit på plats då men hallen är färdig & blev riktigt bra :)

Thea blev nog som vanligt kanske mest bortskämd. Nya kläder, hello kitty solkeps, hello kitty solglasögon, klänningar, leggings, hårspännen, hårsnoddar, pippikäder, pippi peruk, pysselgrejer, uteleksaker & inneleksaker..
Dock fick hon faktiskt inte allt precis nu! Tänkte att det kunde var bra att spara nåt nytt till henne lagom tills bebis kommer så hon känner att hon också får nåt nytt & roligt:)

Är nöjd med alla mina inköp! Dock var det vissa saker jag hade på listan som inte fanns:S
Så det kändes lite trist men de är ju ingen katastof precis!

Idag är det MIN dag!

23 år gammal helt plötsligt?
Har inte direkt tänkt så mycket på denhär dagen,
är man vuxen och inte fyller jämnt förväntar man sig ju inte så mycket firande eller presenter även om jag vet att jag alltid får iallafall..
Får bli lite fika & mys med min & Peters familj idag & sen får jag styra upp en dag för vännerna också sen :)
En grupp i taget så man hinner med att prata & umgås med alla!

Dagen började hur bra som hellst.
Fick sovmorgon av min lilla prinsessa tills klockan var åtta, då är hon på strålande humör & sitter i sin säng & väntar på mig.. När jag kommer in i hennes rum möts jag av världens vackraste léende & så säger hon
"GRATTISKRAAM" & ger mig en sån himla hård & go kram!! Underbara unge! ♥

En födelsedag i vuxen ålder är en lyckokick för mig varje år!
Man får fina hälsningar från alla vänner & bekanta både på datorn och på telefon, roligast är när man får personliga sms från gamla kontakter som man inte ens har numret sparat till, då blir man extra glad att dom kom ihåg just mig :)


:D

Stolt mamma? JA!

Thea har smått toalett-tränat & pott-tränat under våren som varit. Detta har gått med lyckat resultat och hon är så gott som torr både dag & natt! Toalettbesök innan läggdags & sen direkt på morron utan problem, någon natt har hon vaknat och ropat " Mamma, kissa pottan! " Så då har hon vart uppe & kissat och sen somnat om skönt.

Så glad att de funkar även nattetid! Det är ju tydligen svårare för vissa att bli torra på natten än på dagen....

Bara för att det gått så bra & vi hade utvecklings samtal på dagis igår så kom vi överens om att Thea skulle få komma även dit utan blöja, så imorse packa jag massa extra ombyten beräknat till olyckor och släppte dit henne..
I en sån miljö kan de ju va lätt att glömma av sig!

MEN, när jag hämtade Thea efter en hel dag på dagis hade hon samma kläder som när jag lämnade henne på morgonen, vilket betyder att det gått bra även där :)



Min stooora tjej!!

♥ Thea har blivit så himla stor & duktig!
Fick den briljant idén idag att åka & köpa en ny madrass så Thea kan börja sova i juniorsängen som stått i förrådet i väntan på att Thea ska li stor nog. Så nu är Theas spjälsängstid passé förhoppningsvis!
Presenterade den nya sängen som en "Kitty-säng" eftersom hon är en son Hello Kitty nörd, så den gick ju förstås hem! Ville ligga där direkt jag bäddat klart långt före läggdags, och när det var dags att sova så gick de också helt problemfritt. Inget jag hade räknat med!
Får se hur bara vad hon hittar på när hon vaknar imorron......

Idag har vi vart hos Theas farmor & farfar på lite besök också!
Thea var överlycklig som vanligt när hon kom dit, sprang över till grannpojkarna & lånade deras studsmatta också:) Bortskämda damen fick massa nytt till garderoben också... 3 par leggings, en tunika, hello kitty trosor, hello kitty strumpor, hello kitty snoddar mm.

I övrigt har vi haft en mysig helg, hälsat på morfar m familj i björneborg, vart till karlstad en sväng, vart på inflyttnings/födelsedagsfest mm.. Men nu är de slut på vilan & dags att börja skolan igen imorron efter 7 veckors praktik! :)

Lite bilder på första sittningen i nya sängen = grimager & bus :




Flitigt bloggande?

Haha, oj vad glest det blivit med uppdateringar både här, Peters & Lilla Ru´s blogg!
Kanske för att vädret vart så härligt att vi spenderat tid ute i skärgården, ute i trädgården & lite annat? :)

Sen sist har det hänt en del i vår vardag. Sveper över det lite fort och kortfattat.
♦ Peter har sålt sin golf så nu har vi bara en bil! Vilket vi klarar oss med tills i höst då vi köper en bättre & mer lämpad bil för en stor familj :)

♦ Peter har slutat snusa & har vart utan snus i en vecka!

♦ Peter har haft möte på familjerätten med HarryBoy & kommit fram till dagar och tider som vi ska ha Jasmine & nu hoppas vi för allas bästa att detta kommer fungera.

♦ Thea har ridit shetlandsponny & åkt traktor (NÖJD TJEJ)

♦ Vi har varit på firmafest med Peters jobb, mat & underhållning på valsverket i D-fors med Johan Rheborg och två till komiker som faktiskt var bättre än Rheborg :)

♦ Planerat en trip till Ullared veckan efter rutinltraljudet för att köpa det som saknas till bebis + en sommargarderob till familjen Fossmo/Sohlberg!

Jaha & sen då? Tycker vi haft fullt upp med allt möjligt jag men de var svårt att komma på när man satt här & skulle diktera allt...

Imorgon gör jag min sista dag på praktiken!
Jag & Thea har bakat lite fika som jag ska bjuda på imorgon när det är sista dagen :)
Denna praktik har vart väldigt intressant och lärorik, har fått sett, hört och varit med på väldigt mycket olika saker som jag har med mig i bagaget sen :)

Kika även in på Lilla Ru´s blogg om ni vill läsa mer om vad som händer kring graviditeten!

Lägger upp en bild på en nöjd, halvrädd ryttare från förra helgen då vi var i Tallåsen!
Shettisen heter Marit & kan nog vara en av de snällaste barnponny som finns! Hur försiktig som hellst när det är en liten nära, Thea var med och borsta & greja på henne tillsammans med två andra barn och hon står helt stilla
hela tiden. 

 


Dåligt blev bra!

I helgen när jag kom ut på gården fick jag syn på att någon roat sig med att slå sönder min vindruta med en sten, som låg bredvid bilen! Just för stunden riktigt irriterande.. Tänkte att de skulle bli jobbigt att få bort glas-splittret i bilen & att man fick betala en självrisk helt i onödan pga att någon annan roat sig till ingen nytta på just min bil..

MEN, det visade sig att jag hade en sån superförsäkring på min bil att de inte kosta mig en krona! :D
Dessutom var de jättesnabbt gjort att få tid & rutan bytt, och dom på glasfirman sammsög & fixa bilen så det blev inte hälften så jobbigt mot vad jag räknat med.

Nu i efterhand när man ser vilken fin & blank ruta jag fick så visade de sig vara en tjänst av den som pajja den gamla, eftersom den ändå var så repig & sliten att man knappt såg ut om solen låg på så den var ändå dags att bytas. Så TACK till den som hade mod nog att va så tuff & panga rutan! :) Vem du nu är!






RSS 2.0