Extra bra!

Extra allt!
Extra intensiv vecka på flera sätt, både hittils passerade och kommande dagar både på gott och ont.

Vi har gått i bilbytar tankar också här hemma, kanske sälja 2 för att nöja oss med att köpa bara 1 som är stor & bra till vår lilla familj! Dels för att en bil oftast bara står på gården ändå, dels för att det finns roligare saker att lägga pengar på än en bil som bara står.. Om man vill spara till tex resor osv eller vad det nu kan va..
Vi var båda iväg och kika lite igår men jag insåg att jag faktiskt inte har så bra koll på nåt eller vet vad som är bra eller dåligt, så Peter fick det ansvaret på egen hand:) Så idag var han iväg och provkörde nåt vi åtminstone kunde utesluta! :) Bara leta & fundera vidare! :)

En RIKTIGT skön sak var att jag idag fick mail om min senaste tenta!
Denna gång var det viktigt att ALLA kunde ALLT så maxbetyget var GODKÄNT, för det man inte klarade, skulle man få komplettera då det var extra viktigt att kunna alla delar inom farmakologin. Och ni vet ju hur tajmingen var med Theas sjukvecka och en utslagen och dö-trött Elin. JAG KLARADE DEN!!
Känns som en jättelättnad, inget att komplettera! Så jävla gött!

Har även startat på min nya LIA (praktik) och jag har fått en toppenhandledare(denhär gången också).
Avdelningen vi håller till på är på våning 6,7 och 8 i ett höghus.. Och just nu byter dom hiss så under några veckor är trappor enda lösningen! Min kondis är inte på topp fick jag minsann veta idag när jag kom upp flåsandes med mjölksyra i benen! Men motion & träning på arbetstid kan ju inte skada? rund,rund,rund,ruuuund trappa orsakade även ett lagomt yrsel när man springer på vägen ner:) Uuuäääh!
Tror jag kommer trivas bra iallafall, all personal verkade skitbra!! :)

Sova tidigt får de bli, tidiga mornar är inte min grej riktigt men det är bara att pallra sig upp!

Äta, se på serier sen sova!
Natti!


Härlig helg!

Nu var helgen förbi, hemtentan inlämnad & en ny vecka ska nu inledas!
Helgen gick hur fort som hellst men vi hann ju med en del roliga saker :)
I fredags hade vi våffel-kväll eftersom det var våffeldagen.
I lördags hade vi kalas för Peter, så både hans föräldrar, syster mm & en del av min familj kom hit för att fira honom!

 

Igår åkte vi till barnmässan i Karlstad! Thea var jättetuff och modig och skulle krama Bananer i Pyjamas maskotarna och även Bamsemaskoten som gick runt där ;) Tyvärr så fegade hon ur när det väl kom till krita.
Så någon kram blev de inte! Men hon fick leka titt-ut med Bamse iallafall så hon var ju nöjd ändå :)
Tänkte fotografera henne hos Stjärnfotograferna ( se fotona ovan) , men den skeptiska blicken som hon har på korten tvivlar jag på att det blir något köp av bildserien.. Haha.. Helt blyg & rädd för fotografen ju!


Köpte en ny bilstol! Då 1 av de 2 jag har är lånad, och hon jag lånat den av har fått en till liten så det dröjer inte innan hon vill ha tillbaka den. Det blev en Acta Graco Cosmic komfort S eller vad den nu heter! Jättebra mässpris på den så man kunde köpa den ny för nästan halva priset! Då hamnar den nästan för vad den kostar om man skulle köpt en begagnad så det var inte så mycket att fundera på! :)

Och vi behöver faktiskt två bilstolar eftersom Peter hjälper mig att hämta henne på dagis då jag exempelvis jobbar eller har praktik sent på kvällarna, vissa väljer att vända sina barn framåt tidigare osv men jag tycker det är galet att göra de! Om ni sett krockfilmer osv så inser ni nog vilken risk det är att ha sitt barn framåtvänd om man jämför med när dom sitter bakåtvända! Jag chansar inte iallafall utan hon får sitta bakåtvänd ett bra tag till!


En snabbis till Ikea när vi ändå var i karlstad? Så tänkte vi och resten av alla folk tydligen.. Sjukt mycke folk där.. i skulle äta och det var maxad kö på båda sidorna! :) Men tillslut fick vi både mat & lite prylar shoppade till vårt hem..

Idag börjar min första av 7 LIA-vecka! (Lärande-i-Arbete) Som jag egentligen kallar för praktik..
Börjar mitt schema med en ledig dag! Så imorgon är det dags iallafall :) Min handledare verkar jättebra och rolig så det ska nog gå bra! Måste ringa honom idag & se var jag ska ta vägen imorgon bitti eftersom han verkar hålla till på flera ställen under sin schemalagda tid! :)

Otäcka penicillin.

I Tisdags morse kom vi iväg till vårdcentral med Thea.. Då hon bara blivit sämre snabbt på ett par dagar..
Visade sig att hon hade både lunginflamation & halsfluss. Så det var ju tur att vi kom iväg! Som en liten extra detalj sådär så fick jag såklart punktering påväg till sjukhuset.. Lagom nöjd!! Fan.. Som tur var träffade jag en bekant i väntrummet som hjälpte mig att byta däck!
Hade såklart klarat att byta däck själv om det inte vore för att jag hade en sjuk & lessen liten tjej med mig ;)

När vi kom hem från doktorn kom Theas pappa på besök :)
Han hade precis kommit hem från Thailand, och ville såklart hälsa på sin dotter innan han åkte tillbaka ner till skolan. Han hade köpt lite presenter till Thea som hon var väldigt nöjd med! Tröja, klänning & skor :)

Lite julafton för Thea för Peter hade också handlat presenter på sin resa..
Hello kitty snoddar & Hello Kitty bestick fick hon:)

Idag är det din dag älskling, GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN! ♥

Åter till Penicillinet, hon fick återigen dedär vidriga kåvepenin & fortsatt med molipect!!
3 ggr om dagen dessutom är inge vidare kul..
Hon har förut älskat att ta medicin, men efter en och en halv dag med Kåvepenin vill hon inte ha NÅN medicin.. Så nu idag får jag inte i henne nåt varken mot hostan eller penicillinet..
Jag har prövat att muta henne med choklad och glass, förklarat varför hon måste ta de..
Men nä, hon vill inte ha! Och när jag tvingar i henne så kommer de ut igen, antingen så spottar hon direkt eller så spyr hon efter en halv minut.. Så idag är hela jag kladdig & nerspydd efter morgonens kamp..och hon har inte fått i sig nåt..


Söndagsmyyys!

Idag är det sista dagen med lugn & ro inför en kommande hård vecka med tenta som jag har framför mig...
Morgonen började tidigt med en ledsen, förkyld & febrig Thea! Varför vara frisk när man kan va sjuk liksom? :S
Känns så jävla ruttet att när magen väl kommit i form så dök nästa smäll på direkt...

Thea fick besök på förmiddagen av farmor & faster! Alltid lika uppskattat, hon stog & kika i fönstret hela morgonen från de att jag sa att dom skulle komma tills dom äntligen dök upp :)

Därefter åkte vi till min mormors stuga med min mormor, moster & kusiner för att grilla korv & fika ute i det fina vädret! Tänkte att frisk luft skulle va bra mot Theas hosta, vilket den var för stunden men nu när vi kom in blev den istället värre än innan :/ Typiskt!
Vet inte hur det ska gå med veckans tenta när jag har sjukt barn hemma, har hon fortfarande feber kan hon ju inte gå iväg till dagis, sen om förkylningen sitter i är ju en annan sak.. Svårt att prestera sitt bästa på en tenta om jag ska ha Thea hemma iallafall, den saken är säker..

En sak som är skönt är iallafall att älsklingens födelsedagspresent ÄNTLIGEN är fixad!
Killar är inte lätt att köpa till faktiskt, men nu känner jag mig nöjd efter mycket funderande fram & tillbaka och framförallt efter mycket letande! Fint paket blev de med :)


Fin låt..

Min syster länkade igår en låt av Chris Medina som jag tyckte var rätt fin med tanke på historian bakom.
Dedikerad till sin fästmö! Kunde inte låta bli att läsa på internet vad som egentligen hände hans blivande fru.

Hans blivande fru Juliana var en dag på väg hem från jobbet för ca 2 år sen och krockade. Hon & blev nästintill helt förlamad och fick kraftiga hjärnskador. Många känner nog till honom då han varit eller är med i American Idol!

Fin video med filmklipp av hans fru före & efter olyckan..
Frågan är om låten vart lika fin om det inte fanns en historia bakom?


Friska igen..

Thea tog sig en lååång natt sömn & sov ända till halv nio.
Det var nog de som krävdes för att hon skulle bli frisk, för när vi vaknat & ätit frukost bad hon att få gå till dagis!
Men de blev de ju förstås inget med, hon får ta helgen på sig pga smittorisk som kanske kan finnas kvar.

Kan säga att jag är sjukt rastlös & uttråkad. Ingen som vill hälsa på när magsjukebaciller funnits i huset (föstås).
Inte mycke annat man kan hitta på precis, enda vi vart ute var igår när vi tog en promenad.. Men i dagens snöoväder locka ingen promenad..

Istället har vi kollat på alla pippi filmer om & om igen dessa dagar, och jag önskar att jag slapp se dom en endaste gång till.. Men de slipper man väl inte undan!

Nu blire natten..

Helomvändning i planeringen..

Imorse började dagen inte bra, Thea vaknade halv sex och grina.. Pekade i munnen och sa att hon hade ont, ville inte äta.. Så jag antog förstås att det var någon tand som spökade..
När klockan närmade sig halv nio bestämde jag att hon fick pröva gå till dagis, eftersom vi MÅSTE bli klara med våra skolarbeten denna vecka. Thea var positiv till dagis & verkade inge sjuk. Men efter en halvtimme, lagomt tills jag hunnit startat datorn och kommit in på skolsidan, så ringde telefonen- " Hej det är ***** från Stjärnan, Thea spyr här så det vore bra om du kunde hämta henne så fort som möjligt"

Typiskt.. Eftersom hon inte ätit något hade hon inge mer att spy, så hon sov 3 timmar & sen va hon pigg & glad..
Trodde jag, nu har jag bytt bajsblöjjor till förbannelse hela eftermiddagen! Och stackarn har ont i magen säger hon :( Men hellre att vätskorna hamnar i blöjjor än att hon spyr ner allt som finns här hemma..

Så nu har jag planerat om, ställde in dagens besök, ställde in morgondagens träff med gruppkamrater & handledare och har isolerat mig i hemmet..

Mamma har kommit förbi med matlåda & min svägerska fick ställa upp och åka till affären för att inhandla lite proviva till Thea i hopp om att den ska hjälpa lite.. Tur att man har en snäll familj runt sig som kan ställa upp när man är ensam!

Jag kan iofs inte säga säkert att detta är en magsjuka, för vi har inte träffat någon med magsjuka och dom säger att de inte fanns på dagis just nu.. men man vet ju aldrig..
Hon har inte ätit nåt konstigt och jag kan inte annars se en anledning till att magen ska akut-krascha såhär..

Hoppas provivan gör susen & att vi får en bättre dag imorgon!

Ensam ett tag då!

Inatt åker min sambo till Irland tillsammans med Emil, Glenn, Mats & Mathias!
Dom åker huvudsakligen dit för att fira Irlands national dag. St Patricksday! Skitstort där ju, stora parader, festival med grön öl & roliga kostymer, hattar, öron & skägg. Grabbarna har handlat gröna kläder & skor för att platsa in! :)

Att inte Sverige sattsar stort? Här kanske det går några få runt med svenska flaggan och INTE få sjunga nationalsången pga man troligen blir klassad som rasist om man skulle göra de. Det är skillnad mot Irland det som lyckats sattsa på något som lockar folk från flera andra länder!



Jag är glad för deras skull att dom ska äventyra lite.
Hade gärna också rest lite men Irland har egentligen inget som lockar mig, wiskeyfat & ölbrygg är väl typ de dom har i Irland? :) Och inget av det är drycker för mig!
Inte för Peter heller eftersom han har blivit nykterist. Så jag tippar på att han kommer vara ganska lagomt less på fulla folk om ungefär 5 dagar..

Kommer bli tomt & ensamt hemma men jag kommer nog sysselsätta mig med annat.
Har en del skolarbete, både släpande och aktuella som måste bli klart denna vecka före 1 veckas tenta + 7 veckors praktik som jag nu har framför mig.
Har även tvingat hit Lisa på en sleepover imorgon :) Ska bli mysigt! Får bli tjejkväll med lite ansiktsmask, film & bara slappa tror jag..

Karlstad shopping!

Idag var vi lite rastlösa så vi tog en tur till Karlstad. Peter behövde hitta något grönt att ha på sig till sin kommande Iralndsresa som han drar på nu i veckan. Enligt tradition får man nypa alla som inte bär något grönt :) det är ju St.Patricksday eller vad de heter.

En lunch på Mc Donalds men mest lek blev de.
Dom hade nåt spel där inne som vi inte förstod oss på riktigt...



Thea fick lite fina ringar så hon slipper leka med min förlovningsring, och en till Hello Kitty tröja, eftersom det är det enda som duger nuförtiden.. Populär dendär Kitty!
Jag köpte ett par sommarskor & ögonskugga till mig själv så jag tror alla är nöjda med dagens inköp, ingen gick hem tomhänt.

Pinsam händelse nr 1:
Vi fick oss några skratt, och jag skämdes som en hund & visste först inte vad jag skulle göra.
Först när Thea skulle betala sina ringar så la hon fram dom hos en annan kund, så hon förmodligen fick betala och de åkte med i hennes kasse.. Spännande överaskning när hon kommer hem ;)
Jag gick iväg och hämta nya ringar till Thea och betalade dom i kassan bredvid.
Snyggt försök av Thea men missen var ju den att hon själv blev utan ringar med det försöket.

Pinsam händelse nr 2:
Vi skulle in på Kappahl men Thea fastnade i entén. Dom hade skyltat med ett fint ballongträd.
MEN, det kom Thea släpandes med i affären. Jag kände lite smått panik & visste inte hur jag skulle ta mig ur dedär. Jag sa åt personalen och dom skratta bara & sa att det var snällt att jag sa till :)

Suddiga, hastit tagna kort för att dokumentera situationen.




Jobb & ett missat dop!

Idag har jag jobbat på Willys. Thea & Peter har haft en mysig dag tillsammans utan mig.
Dom har gått på stan lite, och varit på dop. Lilla Lucas döptes!
Peter fick ta lite kort så jag fick se lite iallafall, Peter är en lite sämre typ av fotograf, tycker jag. Inte för att jag är duktig men alla kort hade typ motivet i nederkant & sen massa "luftutrymme" över på alla kort:P
Men jag fick ju se lite bilder så jag ska inte klaga.



Min lilla gumma är redo att gå till kyrkan, Pippi, voffen & snutten är med! Tjusigt.



En annan sak var att jag igår fick beskedet från förra veckans hemtenta!
Den var rena döden & alla i klassen tyckte den var skitsvår, jag med. Hade inte räknat med ett godkänt, men det fick jag, med god marginal :P Så jag är nöjd!

Ikväll har jag haft egentid med min underbara dotter medan min sambo är i Karlskoga.
Vi har kollat på melodifestivalen & festat till de med kinderchoklad, chips & saft! Thea har diggat rejält här hemma och varit på bra humör tills hon somnade :)

Ultraljud!

Idag är en stor dag för idag är det rutinultraljuds dags för både Johan & Maria,
samt Matilda & Gabriel! :D
Jag väntar på att få höra om nån skymtat en penis eller smöla under dagens tjuvtitt!

Babyboom i sommar! Jag kommer inom några veckors spann få ett syskonbarn, en kusin, och ett kusinbarn..
Pluss att Linda i min grupp också ska ha bebis i samma sväng!
JAG KOMMER VA VÄRLDENS LYCKLIGASTE MED MASSA BEBISAR RUNT MIG ATT GOSA MED!

Ultraljud=Lyckorus

Man blir ju lite nostalgisk, tänker på dagen då jag fick se skymten av denhär godingen som nu finns hos mig varje dag och skapar vardagen till vad den är just nu. Lilla Thea förståss ♥



Schizofreni.

Läser, skriver och ska snart ha möte om schizofreni med mina "psykpolare" som Linda så fint kallar oss i vår grupp! :) En till har droppat utbildningen tyvärr så nu är vi bara 4 personer i vår grupp. Men det kommer bli bra ändå dethär! Hittils känns utbildningen intressant, och fatta att snart 1 av 2 år är avklarade? :)

Igår tog jag en dag off från studier, tog med mig Thea & åkte till Tallåsen!
Hade hoppats på finare väder så vi kunde vara mer utomhus men så blev de ju förstås inte, snöstorm!
Vi fick iallafall hälsa på hästarna, gosa med hundar & katter så Thea var väldigt nöjd med dagen. Hon valde en egen häst som hon kallade för "Theas häst" , sötungen! En liten Haflingerpojk som heter Nikki på snart 3 år valde hon :)

Nikki bara en dag gammal tillsammans med sin mamma:



Annars då? Idag ska jag & älskling ta en tur till Colorama för att försöka välja tapeter/färg till Jasmines rum!
Hyresvärden var här igår och godkände att vi ska få göra om där inne, det är nog inte gjort på typ 10 år medan alla andra rum är nya & fina tapeter.
Kul med lite projekt! Får se vilken färgton man ska välja bara? Fondvägg eller ingen fondvägg?
Stora beslut måste tas! :D



Nä nu ska jag sluta skolka från mina egna studier.
Behövde bara blogga lite & ta en paus från schizofrenin!
Ha en bra dag!

Dory&Nemos pappa!

Igår tog vi oss en Karlstad tur på eftermiddagen, vårt akvarie har fått äckliga sniglar som vi ville bli av med så vi köpte 3 fiskar som är snigelätare. Frågade även varför dom dyker upp och svaret var att dom oftast följer med växter tyvärr och är svåra att bli kvitt. Domhär fiskarna skulle dock göra susen & mätta lär dom va ett bra tag iallafall!

Vi har ju vart så tråkiga och inte haft nån bakgrnd till akvariet, färglöst & trist såg de ut när man såg den vita tapeten rakt igenom. Men nu gjorde vi en egen bakgrund med bild från Hitta nemo, på Dory & Nemos pappa :)
Blev riktigt bra faktiskt! Svårt att få med på bild på ett skitigt akvarie, skitigt på utsidan pga alla kladdiga barnhänder & pussmunnar som Thea åstadkommer där på!
Kanske ska putsa lite och se fall de är rent en dag eller nåt iallafall..





 

Upptagen?

På senare tid har det verkligen gått i ett känner jag..
Skoluppgifter, hemtentor, ringt samtal till kommun, praktik osv.. vardags sysslor och allt annat som jag inte kommer på just nu, men upptagen har jag varit och lusten att blogga har inte existerat.

Nu är en kurs förbi och idag börja vi ny kurs, nämligen psykopatologi.
Så idag var en innedag i skolan, och som vanligt när jag har en innedag på skolan, eller när jag ska jobba så är Thea sjuk. Hon har haft feber sen igår kväll men ganska pigg förövrigt. Peter hade henne på förmiddagen och sen när han skulle jobba fick han lämna Thea hos mormor :)

Försöker hitta på lite småutflykter på dagarna då jag blitt ganska trött på att vara just hemma.
Det blir jobbigt i längden med tanke på att man först pluggar hemma, sen ska vara hemma utöver studietid. Tänk er själva. Blir små visiter hit & dit iallafall vilket är mysigt :)
Igår åkte vi till örebro för en lek & mys dag hos Matilda och Tintin, men under tiden vi var där blev matilda magsjuk, och Thea fick feber.. Så vi rymde hem, FORT, i rädsla att bli magsjuka..vi valde helt enkelt helt fel dag att ses!

Thea:



Tintin:


RSS 2.0