Snyggt

Snygg publicering via telefon när alla bilder kom med flera ggr om?


Treåring<3

Fullt upp kan man minst sagt kalla denna tiden på året, härligt & mysigt på alla sätt med julfiranden och födelsedags firande av min underbara Thea. Men nu börjar jag sacka av tempot för allt firande och ser fram emot vardagen igen..
Städat & skurat golven 4 ggr om på en veckas tid före & efter alla firanden plus bakning inför kalas, vi har även kört ett lass med grejer till tippen för att ens få plats & Peter har byggt & tapetserat dockhuset till tjejerna..säger väl en del om hur mycke tid för att slappa som jag & Peter haft sista veckan? :)

I torsdags hade vi en mini-jul här med Peters familj när Jasmine kom till oss.. Sjukt mycket julklappar till alla barn, och fina saker har de fått som de är nöjda med..Thea & Jasmine fick bland annat en stiga Bob så jag hoppas på lite snö & att kylan håller i sig ett tag så de hinner testa den, vi med ;) har ju fått skridskor till barnen i år också som jag vill att dom ska hinna med att lära sig i vinter..

Igår var min Theas födelsedag <3 hon kom in till mig på morgonen och skulle klä ut sig till prinsessa, sen sa hon " sjung då mamma!" jag hade ju lovat att jag skulle sjunga ja må ho leva;) gos!! 3 år har jag hittills fått njuta av rollen som mamma åt denna underbara tjej..

Hade gäster som firade godingen från klockan 13 till klockan 18! :) fullt hus men trevligt & lyckat var det..

Efter alla julklappar & presenter får vi nog skaffa större boende snart om vi ska få plats, 120 kvm är tydligen inte nog..

Jag är nöjd med dagen & framförallt så var Thea nöjd, så tack till alla er som var här & fira med oss!

Idag firar vi nyår, det blir god mat & sällskaps spel hos bästa moster med familj.. Önskar alla ett gott nytt år!!

Lägger upp lite bilder som fanns här på telefon.. Som vanligt ligger alla bra kort på kameran ;)


Kul fejk..

Peter ville skoja lite på julaftons morgon och trixa därför med fotot lite så det ser ut som om Mira kan sitta själv, och ett kort där det ser ut som hon kan stå själv.. :)

En del fick sig en funderare men det var ju inte så troligt..


Jul 2011

Julen har varit toppen på alla sätt!
Firade julafton här hemma hos oss med syskon/svägerska, syskonbarn,mamma och sen kom även Sten & Liisa förbi en sväng. Sten var årets tomte här hemma! :)
Julafton var fullt upp från 07 på morgonen här hemma för att styra upp allt med mat, barn & dukning av bord..

På juldagen åkte vi till min pappa+fru & firade och åt med alla där också!
Lite lugnare dag då förberedelserna låg i någon annans händer..hehe..

Nu är det en liten paus tills vi ska ha en till liten mini-jul här när Jasmine kommer på torsdag, hon har en full sopsäck + någon kasse till med massa julklappar som ligger och väntar på henne..
Då kommer även svärmor & Peters syskon/syskonbarn..

Thea var inte rädd för tomten iår, vilket hon var förra året! :P

Thea är jättenöjd med alla julklappar, hon fick jättemycket bra & fina saker:
* Böcker
* Pussel
* Sockor
* Petshop hus + figur
* My little ponnies
* Peg Art (tavla med peggar att sätta i & göra motiv av)
* Morgonrock med Hello Kitty
* Handduk med Hello Kitty
* Hoppboll med Hello kitty
* Vattenflaska med Hello Kitty
* Barbies
* Dockor
* Möbler till pippihuset
* Figurer till pippihuset
* Pippiplånbok
* Filmer
* Kritor
* Diadem & hårspännen
* Hello Kitty ritblock
* Sminkdocka/sminkhuvud med smink&pärlor, borstar & kammar
* Barbiebil
* Barbie mössa
* Strumpor
* Te servise med Hello Kitty

Mira fick:
* Hoppgunga
* Filt med sitt namn broderat på
* Filt med tummen
* Filt
* Alfons Åberg skallra
* Leksak att hänga i nån av barnvagnarna
* Learning puppie
* Kläder
* Sängkläder
* Fotoalbum
* Min första bok
* Sagobok

Säkert glömt något nu för det är tokmycke grejer överallt..
Lägger upp lite kort från telefon för enkelhetens skull, finns mycket bättre kort från kameran men det är betydligt mer ansträngande att behöva lägga in dom just nu..






Förbereder inför jul!

Det  är fullt upp alla dagar innan jul, känns som man inte kommer hinna med allt fast att man varit medveten sen förra året att det kommer en jul till så man har ju haft gott om tid att va förberedd!? :)

Igår var det fullspäckat schema..började med en julhandel, därefter var jag i Örebro och hade utvärderings samtal för den kurs som slutar nu den 25:e december. Gick bra men kändes onödigt att åka till Örebro för de men men.. Sen tillbaka till kr-hamn för att hämta syster, Ronya & Thea för att åka vidare till Björneborg där vår årliga pysseldag äger rum.
Lika trevligt som vanligt, eller ännu roligare nu när Thea kan pyssla mer självständigt! Hon gjorde fina pynt till julgranen & lite andra konstvärk!

Sen bar det hem i snöstormen, gick inte se ett smack på vägen! Väl hemma så var klockan nästan 21 redan så Thea slockna snabbt & smidigt så jag hade tid över att stoppa Mira i ett bad.. Hon ÄLSKAR att bada, den gooa ungen skrattar & plaskar som tusan, hon känner sig väl som hemma i vatten efter 9 månader i magen kanske..

Därefter påbörjade jag ett julstäd som vara fram tills nästan tolv inatt, ville förbereda så vi kunde få in granen idag.. Så idag fixa vi även julgranen, handlat på systemet,tvättat, ätit lunch på Maxim, städat hos Hopphopp samt börjat slå in en del av alla julklappar..
Aa, fortsätter väl i samma tempo tills efter nyår pga:
*Julfirande här på julafton
*Julfirande hos min pappa på juldagen
*Theas födelsedagskalar 30:e dec.
*Nyårsafton

Men sålänge man håller humöret uppe så går det! :D
Från att va en julhatare så älskar jag julen alltmer för varje år nu sen jag fick egna barn!!


Nybadad & trött Mira :


Morfar med Milo, Mira & Thea - pepparkaksbak pågår:

Mira står & hoppar på bordet med sin pappa som balanshjälp:


Hopphopp i sin fluffiga vinterpäls:


Streptokocker?

Jag, precis som många andra saknar helt känslan för att det snart är jul. Trots detta försöker man ha lite fix för sig som man gör innan jul. Så idag limma jag ihop ett färdigt pepparkakshus efter dagis sin Thea fick limma på lite godis på:) imorgon fm ska vi baka pepparkakor har jag lova henne, vi är ju lediga imorgon!

Streptokocker? Igår upptäckte jag att Thea hade som exem runt munnen, inget allvarligt precis utan jag smörjde bara och lät det vara. Alla barn på dagis är ju dunderförlylda, så idag när jag hämtade Thea så såg jag att flera barn såg likadana ut kring sina munnar som Thea? Pratade med en annan mamma och vi frågade en personal. Svaret blev att de fanns fall av streptokocker där som visat sig just så? Dock hade bara Thea feber en kväll förra helgen och efter det ingen feber? Vilket som så hoppas jag inte det är så! Får vara observant bara och hoppas att inte Mira blir smittad. Peter känner sig ju konstig i halsen också så det förvånar mig inte om hela högen ska ligga sjuka till jul..

För övrigt har jag tagit en paus från Facebook.. Tomt att inte ha något skräp att läsa från telefon men jag känner att de tar för mycket av min tid eftersom jag fastnar där hela tiden ;)

Nu ska jag fixa mini-Mira för natten & sen krypa ner själv..
Natti..

Lägger upp lite bilder från veckan som gått med luciafirande på dagis osv :)


Kärlek

Fantastiskt vad mycket kärlek en sånhär liten rackare kan sprida, och har man två barn så betyder det dubbelt så mycket kärlek ♥


Läkarkontroll & negativ uppmärksamhet..

Nattens sömn var ungefär eller precis lika kass som vanligt fast nästan sämre.. Mira som är hungrig mest hela tiden i kombination med en sambo som typ knuffar mig ur sängen med rumpan i sömnen och såklart "dunderklumpen" Jasmine som sprungit upp på toaletten ett par ggr(!!?) under nattens lopp..

Trotts detta var det bara att kliva upp då alarmet ringde, Mira skulle nämligen va på sin läkarkontroll på BVC på morgonen..Vanlig rutinkontroll! Allt såg bra ut förutom hennes ena öga då, som är lite rinnigt vilket det varit sedan start men BVC sköterskan har alltid sagt att de inte är nåt att göra åt. Medan läkaren skrev ut ögonsalva för att behandla det? Jaja, vore skönt om ögat blev bra nu för det ser bra träligt ut för henne att ha ett irriterat öga! Dagens vikt: 4660 gram
Dagens längd: 56 cm

Skulle tagit tag i plugget när jag kom hem men jag var påtok för trött & hade en gnagande huvudvärk så jag kröp ner i sängen tillsammans med Mira & sov lite middag istället, imorgon får det bli andra puckar & då måste jag tvinga mig själv till plugg vare sig huvudvärk & trötthet eller inte!

Eftermiddagen hämta jag en minst lika trött Thea som varit en kort dag på dagis, men ändå var helt supertrött & jättesur. Men jag var ju tvungen till apoteket för att hämta ut Miras ögonsalva. Dock så var personalen så jävla sävlig & seg inne på Maxis apotek att Thea hann tappa sitt tålamod flera ggr om. Detta resulterade i en hel del gap & skrik, tillslut låg hon och sprattlade på golvet.. Min gamla gymnasierlärare var snäll nog att hämta en banan & försöka få Thea på bättre tankar men den gick inte hem..några andra kunder försökte också muntra upp henne..resten kolla nog mest förvånat! Fy fan vad jag skämdes! Någon handling blev de inte för jag gav upp direkt efter apoteket, men vägen till bilen kvarstod & hur lätt var de med en skrikande,sprattlande treåring när man skulle skjuva på kundvagnen också & kunna styra..en extra hand vore inte helt fel ibland!
Det var iallafall min pinsamaste offentliga upplevelse hittils & jag hoppas att jag inte behöver göra om det igen..

Två småbrudar med hett temperament har jag fått iallafall kan man konstatera & riktigt slitigt kan det vara på kvällarna oså när sambon jobbar så man är själv, men jag älskar dom båda ändå förstås ♥


Helgens händelser!

Haft en bra helg mestadels! Fredagen spendera vi dagen med Annelie & hennes barn. Vi gick till öppna förskolan en stund & sen lagade vi lite lunch ihop, vi har ju ganska jämngamla barn så det är lika uppskattat att ses av dom små som av oss tror jag :)

I lördags var det dags för dop av min kusin Isabelle, det var väldigt fint & mysigt både i kyrkan och på fikat efter..

Efter dopet var det bara att ge sig vidare hem till Ange för lite födelsedagsmys! Vi åt sallad, prata och såg på tv typ :) lugnt firande med andra ord men det var kul att träffa alla tjejerna igen! Jag åkte hem vid tio pga att mitt bröst gjorde så fruktansvärt ont, och värre blev det ganska snabbt.. Fick feber under natten, en sjuk febervärk & ännu mer smärta i bröstet=hata mjölkstockning!!

Det blev en sömnlös natt men trots detta åkte vi på vår planerade adventsfrukost! Äta måste man ju ändå :)

Dagens andra plan som tyvärr blev inställd var att hälsa på min pappa som är inlagd på sjukhus sen fem dagar tillbaka, på grund av högt blodtryck. Men han får ju hjälp och är på rätt plats! Får se om jag är piggare imorgon så jag kan hälsa på..

Mira är så go nu, ler åt oss ofta men även åt sina figurern som hänger ovanför skötbord & säng :) svårt att hinna fånga på kort dock! Men söt är hon vår lilla goding!



December.

Kändes konstigt imorse att det redan är december, och bara några veckor kvar tills jul! Thea fick öppna första luckan i sin julkalender men ville väldigt gärna öppna fler på en gång, försökte förklara tanken med att man öppnar en lucka varje dag fram till jul, men det kändes mest som hon tycker jag va lite tokig när jag sa så.. När de va så roliga Kitty figurer i är det väl onödigt att vänta med att öppna dom? :)

Thea inspirerades även av en lite äldre kompis på dagis igår som låtsas-sminkade henne.. Så det tjatades om smink hela vägen hem & även när vi var på plats hemma.. Så Thea fick en liten påse med läppglans och några ögonskuggor som hon kunde kladda bäst hon ville med.. Tänkte att det var en kul grej att sysselsätta sig med för stunden bara, vad jag inte tänkte på är att jag har typ världens näst mest envisa & påhittiga tjej..detta resultera imorse till att hon skulle va tvungen att sminka sig innan hon kunde åka till dagis, den idéen var inte jag lika sugen på.. Och eftersom mamma kan va envisare så blev det självklart inget smink innan dagis;)

Hur underbart det kan va med barn ändå!! :)


RSS 2.0