Fredag..

Då va de fredag igen, helgen kvar..vilket verkar bli en lugn en för min del!!
Ikäll ska vi sitta hos mig, laga nåt gott och äta och bara ta de lugnt...känns som ett bra alternativ!
Imorron däremot har jag tänkt mig tanken att åka till landet ett par dagar, för att spendera lite tid där..
Inte så många dagar dock för jag måste vara hemma på tisdag senast för då ska min räser besiktas..

Jessika, jag läste din kommentar från mitt "fjant" inlägg, och du har faktiskt rätt i en del av de du skriver..
Joo de skrivs säkert en hel del elaka saker om " pappan" i min blogg, mycke möjligt.. Men jag kan ärligt säga att jag ibland skrivit ganska snälla saker mot vad jag egentligen skulle vilja vräka ur mig, men de är väl för att jag använder bloggen till att avreagera mig på och skriva just vad jag känner för stunden..  Samtidigit så har jag inte hängt ut "pappans" namn och heller inte familjens.. Så de är ju bara ni som är hans vänner, och mina vänner som vet vem de handlar om..
Jag har inte några direkta problem med anonyma kommentarer, problemet med dom anonyma kommentarerna är att dom många ggr bara innehåller trams som inte har nån samhörighet med hur verkligheten ser ut..att dom helt misstolkat vad jag skrivit osv..
Av den anledningen har jag klagat på dom som skrivit anonymt.. Och sen om de är okej att "pappans" vänner reagerar och såklart ska kommentera för att försvara honom, varför är de då inte okej att min familj och vänner försvarar mig med vad som skrivs? De handlar inte om att kasta skit på nån utan folk vill väl helt enkelt få fram sin åsikt och de är fritt fram, oavsett om de är "pappans" vänner eller mina vänner.. Var och en säger vad dom vill, och de är inte så många kommentarer som raderas, kan lätt räkna alla raderade kommentarer på en hand!! Vissa av MINA inlägg har jag raderat i efterhand, och "korrigerat" i efterhand.. av den anledningen att vissa saker visats misstolkande och jag tyckt de varit onödigt, eller helt enkelt för att nån tagit illa vid sig och bett mig ta bort eller så.. Så de är inte för att framhålla mig själv som bättre på nåt sätt, utan i en sån här situation skapar såklart olika åsikter hos folk runtom!! Vissa tycker att de är FEL att inte pappan har mer att säga till om i en situation likt denna osv, och de är de inte bara "pappans" vänner som tycker såklart..!! Och jag kan till viss del förstå de, för att förälder är som sagt ingen roll som någon vill bli påtvingad, de är ju en stor sak.. Av den anledningen har jag respekterat pappans beslut om att inte vara delaktig,har aldrig bett han om de, har aldrig försökt övertala honom till de.. Men samtidigt så kan inte "tjejen" i en sånhär situation gå igenom vadsomhellst för andras skull, jag har vart tydlig mot pappan från början, förklarat från den stunden jag fick reda på de, och sagt att jag inte tog de beslut jag gjorde för att va elak mot honom på nåt sätt.. Men klart att de känns så från hans sida!! De är säkert mycke ni inte vet som bara hört hans version, och jag har hört många rykten från hans version som inte riktigt stämmt överrens med sanningen..vilket iofs kan bero på att de blivit rykten som ofta har en förmåga att ändras på vägen.. Men de är inget jag går in på här!
Sen dina åsikter om "oönskade barn" vill jag inte ens kommentera, finns många barn som kanske i grund och botten är "oönskade", men situationen och barnets liv behöver inte på nåt sätt bli dåligt för de.. De blir inte bättre än vad man gör de till! Och jag hoppas också att vi nån gång kan lösa problemen för barnets skull, men om jag ska vara ärlig så är inte jag informerad om vad problemet är! Vi sa upp kontakten och va egentligen inte osams vad jag vet..

Tack för kommentaren iallafall Jessika! :)
Tycker att de är roligt när folk yttrar en kommentar för att visa att dom läser, har varje dag lika många läsare som antalet elever i 5 skolklasser, och oftast lätträknade kommentarer..?


Kommentarer
Postat av: Linda Bodini

Hej Elin!!

Jag slänger in en hälsning här...Har inte hunnit svara på mailet jag fick av dej än.. Men det kommer.



Du ska inte behöva försvara dej ett dugg om vad du skriver om "pappan"... Jag vet oxå att du inte skriver ALLT..



Kram/ Linda

2008-11-07 @ 11:48:13
Postat av: Sandra

Asså jag måste fan kommentera..Arg Jag är sån trött på att folk ska komma me kommenterar,åsikter och annat mot dig! De ska totalt skita i de! De är med pappan är väl självklart att du ska få kunna prata av dig. Liksom de är hans dna oxå i dag...trots han verkar skita i de. Kan inte folk låta dig va så du får njuta o vara glad att du faktiskt är gravid? Att du ska bli mamma? Huhu de är snart bara en månad kvar liksom? Nej elin..jag blir arg ..min gravidiet var underbar ..inget skitsnack eller något. Alla ska må bra o slippa bli påhoppad när man väntar barn..något som är det mest underbaraste man kan göra. ne nu babblar jag! puss på daj!

2008-11-07 @ 12:41:20
URL: http://hylen.blogg.se/
Postat av: Bettan

Hej Elin.

Jag följer din blogg lite sporadiskt. Så.....yttra mig i detalj varken kan eller vill jag göra.



Men en sak vill jag bara lägga in och det är följande:



Livet är fullt av glädje, sorg, chanser, förluster, möjligheter och framför allt val.

Alla har vi val i livet och vi gör val var dag.



-ägg och bacon eller flingor och fil till frukost??

-svarta tröjan idag eller den blå blusen??

-Ska jag gå ut nu eller ska jag bara sätta på en maksin tvätt först??

Ja .. du /ni förstår nog.



Du har gjort ditt val och han/andra gör sina val, med mer eller mindre förluster.

Men det viktigaste är ju att man gör sina EGNA val och gör det bästa av dem.



Jag tycker du är en stark person och hoppas och tror att du gör de val du själv önskar göra. Inte gör val som du tror andra vill att du ska göra.



Sedan har säkert du precis som alla andra kanske tänkt att ..hugaligen.. har jag valt rätt. Men som sagt, man gör sina val och sedan måste man försöka göra något bra av detta.



Sedan är det faktiskt fritt val att läsa denna blogg eller helt enkelt strunta i det.

Sedan kan man självklart göra val att kommentera denna blogg också, på ett possitivt eller neggativt sätt.



Jag gör mitt val att vara lite "flummig" (fniss) Men men det är mitt val



Ta hand om dig Elin och jag som sagt följer din blogg sporadiskt men är lika spänd var gång om det hänt något.. längtar tills de första bilderna kommer =)

Har du tråkigt någon dag har jag både kaffe och saft i butiken om du så önskar.



Kram Bettan

2008-11-07 @ 13:09:05
URL: http://www.bettanskeramik.se
Postat av: mamma/mormor

Tack linda B för att DU skriver i Eilns Blogg....För DU är ju "En opartisk" Bloggare.....!!

Var och en skriver vad DE vill.... men stå för DET!!!!

Osh Till Jessika: Man KAN AALDRIG TVINGA någon att GÖRA en ABORT!!!!! (Till Killen OM han Vill vara 100% skyddad finns den NÅGOT som heter KONDOM!!!)

2008-11-08 @ 00:27:30
Postat av: mormor

Hej Elin

Vilken tur det är att du kollar inlägg inan de kommer ut. Fast förstår inte varför du släpte genom Jessikas inlägg det retar upp många.

Skriv ett för lång inlägg till Jessika eftersom jag bliv så förbannat på henne o hans kompisar som har så negativa åsikter om dig o ditt beslut, som tur var nog att du slängde den

Ber om ursäkt för det,,ska behärska mig från att skicka in mina komentarer

tur du e en stark tjej

du vet jag vill dig bara väl o hoppas få bättre kontakt med dig o lillen när jag flytter upp, fick lägenheten.

var rädd om dig o lille magen

många kramar mormor

2008-11-08 @ 19:46:24
Postat av: Emma

Har börjat läsa di blogg mer och mer och håller med dig till 100% och blir verkligen vansinnig på dom som kommenterar och verkar göra de helt utan att tänka. Är själv med barn nu och vet hur jobbigt de är att möta alla motgångar men kan aldrig ens tänka mig tanken att stå ensam men så frukansvärt stark som du. De finns inte många av dig. Jag skulle nog alrig klarat ett sån situation. Men kämpa på Elin du fixar allt! Kram Emma om du kommer ihåg mig annars vet din mamma =)

2008-11-08 @ 23:52:25
Postat av: Sanna (ingen du känner)

Du måste vara beredd på kommentarer eftersom du har en offentlig blogg som du är väldigt personlig med. Ibland håller folk med dig ibland inte. Precis som jag. Jag tycker att du ska sluta skriva om denna kille överhudtaget i denna blogg. Fokusera endast på dig och bebisen. Killen kan du skriva om i din personliga dagbok. Lycka till nu. Och snälla människor, jag tycker att denna blogg inte alls faller mig i smaken ibland, men vi måste sluta döma varandra. Jag vart än läser så är en någon som skriver elaka komentarer. Varför? Jag skäms, särskilt över oss tjejer. Vi är så bedrövliga ibland att jag blir spyfärdig. Lycka till nu tjejen.

2008-11-09 @ 21:48:11
Postat av: Hanna

hehe jag var och är mkt större än dig :P Jorå det är fint här...har såna foglossningar bara =/

2008-11-09 @ 22:27:50
URL: http://ekstromhanna87.blogg.se/
Postat av: Jessika

Till Elins Mamma & Mormor!

Mig veterligen så stod det ingenstans i min kommentar till Elin att jag tyckte hon skulle TVINGAS till abort och inte heller att jag tycker att hon skulle ha valt att göra abort!

Det stod inte heller nånstans att jag tycker att Elin fattat fel beslut om att behålla barnet.

Har precis för mig att jag skrev att Elin borde skatta sig lycklig att pappan med sitt sätt att leva just nu har valt att ta avstånd för att han nog inte är lämplig som fader!

Och även att jag inte tycker att det är helt rätt att barnets farföräldrar väljer att ta avstånd pga Elins beslut..

Men jag står fortfarande fast vid att jag tycker att papporna inte har så mycket att säga till om i såna här frågor, men med det menar jag inte att Elin har struntat i att pappan inte ville ha barn..

Hon har säkerligen lyssnat på hans åsikt och det gör väl förhoppningsvis alla kvinnor som blir gravida men det slutgiltiga beslutet tar ju fortfarande kvinnan oavsett om det gäller Elin eller någon annan då man inte kan tvinga någon att göra abort....

Jag skyllde heller inte på Elin att situationen är som den är..

Så helt ärligt kan jag inte riktigt förstå vad det är Mormor har retat upp sig så mycket på och blivit förbannad över.

Jag tolkar då inte ditt inlägg som du gjort ovan att du har tagit illa vid dig av kommentaren och har du gjort det så ber jag om ursäkt för det var absolut inte meningen att vara elak mot dig...

Ska nog erkänna att dina släktingar som kommenterar dina inlägg är fn så mycket elakare än vad du är :)

så man kan ju fundera på vem/ vilka som tycker situationen är jobbigast och stör sig mest...Verkar iaf inte vara du..Eller så är du bättre på att behärska dig..

Lycka Till iaf sista tiden och hoppas förlossningen går bra...

Ps de gör ont som f
n att födda barn men de är den underbaraste upplevelsen du kommer vara med om Ds



2008-11-10 @ 01:27:02
Postat av: Anonym

suck, pust och stön

från den elaka moster ;)

2008-11-10 @ 19:30:46
Postat av: Marie

Har nyligen börjat läsa i din blogg och slås av alla som måste tala om hur man ska tycka och inte tycka. Det är tydligen många som retar sig på vad du skriver och någon tycker att du inte ska skriva om "pappan". Det är väl ändå fritt val att läsa din blogg? Gillar man inte det som står behöver man faktiskt inte läsa heller. Men jag har en känsla av att de kan inte låta bli för de är alldeles för nyfikna av sig...



Att frivilligt välja att bli ensamförälder är ett svårt beslut, det är inget som man kommer på över en natt. Sen kan man ju faktiskt tycka att om man som kille vill vara alldeles säker på att inte bli far än, ja då använder man kondom. Gossen är förhoppningsvis vuxen och vet vad som kan hända när man har sex...



Stå på dig Elin! Du kommer att fixa det här jättebra! Du verkar ha ett starkt nätverk omkring dig och det underlättar massor!





2008-11-11 @ 18:51:11
Postat av: mamma/mormor

Du Jessika.... Ska nog läsa igenom DIN kommentar i "Fjant" inlägget i denna blogg!! Innan DU tycker att JAG är elak!!! Det DU skriver är inte ett dugg snällt och med tanke på att DU skriver till en havande med hormorner som löper amok....!!!!

2008-11-12 @ 23:49:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0